kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Haber hattı

* Bruce Lee şampiyon yaptı
Uzakdoğu sporlarında madalyaya doymayan Hanife Altun bu spora başlamasının altında ilginç bir neden yatıyor. "Bruce Lee ve Jackie Chan filmlerindeki dövüşçüler gibi olmak istedim" diyen Altun'un tekvando, kickboks, kung-fu ve muay thai dallarında 2 Avrupa ve 3 Dünya Şampiyonluğu bulunuyor. Altun'un Tayland'daki Muay Thai Dünya Şampiyonası'ndaki rekoru ise bayrağa yapılan saygısızlığı duyunca kırmış... 10 saniyede rakibini nakavt eden Altun, "Tek amacım Türk bayrağını en yüksekte dalgalandırmaktı" diyor.

* 305 milyon $'lık sponsor
Teknolojide dünya devi Sony, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile 305 milyon dolarlık sponsorluk anlaşması imzaladı. Böylece Adidas ve Hyundai'den sonra FIFA'nın sponsorluğunu üstlenen üçüncü şirket oldu. Sony, 2007 yılından 2014'e kadar sponsorluk yapacak. Özellikle Güney Afrika'daki 2010 Dünya Kupası ve 2014 Dünya Kupası'nın ana sponsorlarından biri olacak. Ayrıca, FIFA'ya maçların yayınıyla ilgili teknolojik tavsiyelerde de bulunabilecek.

* Ada'da öldüren dayak
İngiltere Amatör Ligi'nde rakip takım oyuncuları tarafından dövülerek komaya giren Thomas Slattery dün hayatını kaybetti. St.Joseph-Lozells karşılaşmasının ardından rakip oyuncuların saldırısına uğrayan 39 yaşındaki oyuncu, ağır yaralanmıştı. Lozells'in üç futbolcusu olayın ardından tutuklandı.

* Vergiler artık cepten!
Kulüpler Birliği Vakfı, dün Ankara'da F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon'dan yoksun olarak toplandı. 14 kulüp temsilcisi, havuz sisteminin görüşülmediği toplantıda, maddi yükü azaltmak için neler yapabileceklerini konuştu. İlk adım ise vergi sisteminde atıldı.Teknik adam ve futbolcuların vergilerinin ödenmesine yeni sezondan itibaren son vereceklerini açıklayan Cavcav, "Sözleşmeye anlaştığımız brüt para yazılacak. Teknik Direktörler ve futbolcular vergilerini kendileri ödeyecekler. Biz karışmayacağız" dedi. Taraftarlar mağazaları açacaklarını da ifade eden Cavcav, "14 kulüp ve ikinci ligden çıkması muhtemel takımların yer alacağı ortak girişimle, mağazalar açacağız. Geliri eşit olarak paylaşacağız" ifadesini kullandı.

* Hasan Kabze milli takıma
İzmir'de Ağustos ayında düzenlenecek Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'na (Universiade 2005) katılacak Futbol Milli Takımı aday kadrosu, 11 Nisan'da Kuşadası'nda kampa girecek. Kadro şöyle: Bora Sevim, Doğa Kaya (Antalyaspor), Ali Bayraktar (Sebat), Çağdaş Atan (Beşiktaş), Ahmet Çağıran, Murat Sözkesen (Rize), Burak Özsaraç, Fatih Egedik, Mustafa Keçeli, Serhat Gülpınar (Denizli), Şükrü Dölek (Eskişehir), Hasan Kabze (G.Saray), Barış Durmaz, Erdal Güneş, Ozan Tahtaişleyen (Gaziantep), Levent Kartop, Özden Öngün, Tayfun Türkmen (Konyaspor), Hasan Üçüncü, Tayfun Cora, Tolga Zengin (Trabzon).

* Taraftar sınıfta kaldı
İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, taraftar web sitelerinin fanatizmi körüklediğini ortaya çıkardı. Doç. Dr. Serdar Değirmencioğlu 29 internet sitesinde yaptıkları araştırmanın sonuçlarını şöyle açıkladı: "Kulüplerin resmi sitelerinde şiddet yok ancak Futbol Federasyonu'nun yasakladığı, meşale yakılması gibi eylemlere yer veriliyor. Asıl şiddet içeren taraftar web siteleri. Şiddeti körüklüyor ve haklı gösteriyorlar. Bunları engelleyecek adımlar atılmalı. Spor yazarları web sitelerindeki şiddet yanlısı tutumlara açıkça karşı çıkmalı."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ferrari Pit'te
 Ahlıksızlık!
 Suskun golcüler
 Zirvedekilere Gözdağı
 Sistem Krizi
 İlk hedef Youla
 Çirkefleştiler!
 Sağol Ruslana! Final-Four İstanbul'da
 Chelsea gol yağdırdı
 Milan işi bitirdi
 Newcastle United Lizbon'u ağırlıyor
 Denizli, İran'ı sokağa döktü
 CSKA'ya çıkış yok
 Filenin Aslanları
 Haber hattı
 Maksat spor olsun
EBRU KILIÇOĞLU
Kayseri'den kalanlar
Kayseri'nin direneceği, kapalı...
ALTAN TANRIKULU
Gelecek Daumlar'ın
Başlık biraz iddialı...
HASAN SAYDAM
Kaderim'in Koşusu
Bugün İstanbul Veliefendi Hipodromunda...
Sezer'in jesti unutulmaz
Sezer'in jesti unutulmaz
Yalnızlığa terk edilen Suriye, Cumhurbaşkanı Sezer'in gezisini...
Trabzon'da linç girişimi
Trabzon'da linç girişimi
Tırmandırılan gerilim sadece bildiri dağıtan sol görüşlü 5 gencin...
Komşu komşunun külüne muhtaç
Komşu komşunun külüne muhtaç
Önceki gün Atina'da başlayan moda şovu, tüm hızıyla devam ediyor.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu