kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Vakıf üniversitesi ücretleri el yakıyor

Vakıf üniversitelerinin lisans programlarının yıllık ücretleri 10 bin YTL'den başlayıp 26 bin 500 YTL'ye kadar yükseliyor.

Vakıf üniversitelerinde okumak isteyen öğrencilerin velilerinin neredeyse küçük bir serveti gözden çıkarmaları gerekiyor. Bu üniversitelerde bir lisans programında okumak isteyen adayların, hazırlık sınıfı ile lisans programının eğitim-öğretim süresini de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Diş hekimliği, eczacılık gibi bazı bölümlerin 5, tıp fakültesinin de 6 yıl olan eğitim-öğretim süresi, maliyeti daha da
yükseltiyor. Ayrıca, diş hekimliği, tıp, mühendislik gibi dallarda öğrenim görmek, diğer alanlara göre daha fazla harcamayı gözden çıkarmayı gerektiriyor.

Vakıf üniversitelerinin, 2005-2006 yılı öğretim ücretleri şöyle: (KDV hariç fiyat belirleyenler için yüzde 8 eklenecek)

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ: İngilizce hazırlık programı ve tüm lisans programları için yıllık ücret peşin KDV hariç 12 bin 500 YTL, 9 eşit taksitte ise KDV hariç toplam 14 bin 175 YTL.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programların yıllık ücreti KDV dahil 6 bin 480 ABD Doları. Ücretin ilk yarısı eğitim-öğretim yılının başında, kalanı ikinci dönemin başında, o günkü kur üzerinden belirlenerek ödenecek.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ: Bütün programların yıllık ücreti KDV hariç 13 bin YTL. Ücretin yarısı eğitim-öğretim yılının başında, kalanı ikinci dönemin başında ödenecek. Kayıtlı öğrencilerin sonraki yıllarda ödeyecekleri eğitim ücretleri bir önceki yıla göre tüketici
fiyatlarındaki artış ile sınırlı tutulacak.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar, meslek yüksekokulu ve hazırlık sınıfının ücreti KDV hariç 5 bin 800 ABD Doları.

DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ: İngilizce lisans programlarının ücreti KDV dahil 13 bin 800 YTL, Türkçe lisans programlarının ücreti KDV dahil 12 bin 600 YTL, İngilizce Hazırlık Sınıfı'nın ücreti KDV dahil 11 bin 400 YTL.
Ücretin ilk taksiti kesin kayıt sırasında, kalan kısmı 5 eşit taksite bölünerek kasım, aralık, şubat, mart ve nisan aylarının ilk haftası içinde ödenecek. Ücretin tamamını akademik yıl başında ödeyenlere yüzde 10 indirim yapılacak.

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ: Tüm fakülteler, meslek yüksekokuluna bağlı tüm programlar ve İngilizce Hazırlık Programı için KDV dahil 15 bin 900 YTL. Ücretler Eylül 2005 ve Haziran 2006 arasında 10 eşit taksitte ödenecek. Ücreti kayıt sırasında peşin ödeyenlere yüzde 12.5 oranında indirim yapılacak.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ: Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bölümleri için KDV hariç 12 bin 750 YTL, Hukuk Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültesi bölümleri için KDV hariç 12 bin 500 YTL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bölümleri ile İngilizce hazırlık için KDV hariç 12 bin YTL. Meslek yüksekokulları KDV hariç 7 bin YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı ekim, kasım, aralık, şubat, mart ve nisan aylarında eşit taksitlerde ödenecek. Peşin ödemede yüzde 10 indirim yapılacak.

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ: Fen Edebiyat Fakültesi, İletişim Fakültesi KDV hariç 10 bin YTL, Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi KDV hariç 12 bin 500 YTL, Hukuk Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi KDV hariç 13 bin YTL, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL.
İngilizce hazırlık KDV hariç 10 bin YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı 6 taksitte ödenecek. Peşin ödemede yüzde 8 oranında indirim yapılacak.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ: Diş Hekimliği Fakültesi'nin ücreti 26 bin 500 YTL, Tıp Fakültesi 21 bin 500 YTL, Mühendislik-Mimarlık, Eczacılık fakülteleri 16 bin 500 YTL, Fen-Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Ticari Bilimler ve Hukuk fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve yabancı dil hazırlık programları 13 bin
YTL, eğitim fakültesi 9 bin 500 YTL. Ücretin dörtte biri peşin kalanı 6 taksitte alınacak.

ATILIM ÜNİVERSİTESİ: Ücretler 4 yıllık bölümler ve hazırlık sınıfı KDV dahil 7 bin 500 ABD Doları. Ücretin ilk yarısı kayıt sırasında, kalanı ikinci dönem başlamadan o günkü kur üzerinden hesaplanarak alınacak.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ: Ayazağa'daki yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 8 bin 300 YTL, Beylikdüzü-Beykent Merkez Kampusü'ndeki yabancı dil hazırlık sınıfı KDV hariç 7 bin 600 YTL. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi KDV hariç 11 bin 500 YTL; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Fen-Edebiyat Fakültesi'ne bağlı bölümler ve Yabancı Diller Yüksekokulu'na bağlı eğitim veren Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü KDV hariç 10 bin 500 YTL. Meslek Yüksekokulu'na bağlı önlisans programları KDV hariç 3 bin 950 YTL. Ödemeler 10 eşit taksitle yapılacak. Peşin ödemelerde yüzde 10 indirim uygulanacak.

TOBB EKONOMİ VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ: Bütün bölümler ve programlar KDV dahil 11 bin YTL. Ücret, iki eşit taksitte dönem başlarında ödenecek.

HALİÇ ÜNİVERSİTESİ: Hemşirelik Yüksekokulu KDV hariç 4 bin 500 YTL, İngilizce hazırlık sınıfı, Konservatuvar Türk Musikisi ve Tiyatro Bölümleri, Fen-Edebiyat Fakültesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü KDV hariç 7 bin 500 YTL, Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri KDV hariç 10 bin YTL, Mühendislik Fakültesi İç Mimarlık ve Mimarlık bölümleri KDV hariç 11 bin YTL, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümleri KDV 12 bin YTL, İşletme (Türkçe) ve Turizm İşletmeciliği bölümleri KDV hariç 10 bin YTL, İşletme (İngilizce), Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik bölümleri KDV hariç 11 bin YTL, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı bölümü KDV hariç 10 bin YTL, Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümü KDV hariç 11 bin YTL. Ücretlerin dörtte biri güz, dörtte biri bahar yarıyılı başlarında verilmek şartıyla yıllık 6 taksitte ödenebilecek.

IŞIK ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar KDV hariç 13 bin 600 YTL. Ücretin yarısı güz, diğer yarısı bahar döneminde kayıt başlangıcında ödenecek.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ: Tüm programlar KDV dahil 13 bin 500 ABD doları. Ücretler iki taksitte, kayıtların başladığı ilk günkü kur üzerinden hesaplanarak verilecek.

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi KDV hariç 18 bin YTL; Hukuk, Mühendislik, Mimarlık, İletişim, İktisadi ve İdari Bilimler ve Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Psikoloji bölümü KDV hariç 13 bin 200 YTL. Fen-Edebiyat Fakültesi'nin Matematik ve Felsefe bölümleri ile Eğitim Fakültesi KDV hariç 10 bin 800 YTL. Tüm
bölümlerin hazırlık sınıfları KDV hariç 10 bin 200 YTL, Meslek Yüksekokulu KDV hariç 7 bin 200 YTL.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ: Tüm Programlar KDV dahil 19 bin 500 YTL. Ücretin ilk yarısı ilk yarıyıl kayıtları sırasında, diğer yarısı ikinci dönem kayıtları sırasında ödenecek.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ: Tüm lisans programları KDV hariç 6 bin ABD Doları. Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL.

FATİH ÜNİVERSİTESİ
: Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İngilizce eğitim veren bölümleri KDV hariç 6 bin 850 ABD Doları, bu fakültelerin Türkçe eğitim veren bölümleri KDV hariç 5 bin 850 ABD Doları, hazırlık sınıfları KDV hariç 5 bin 800 ABD Doları, Fen-Edebiyat Fakültesi'nin bütün bölümleri KDV hariç 4 bin 500
ABD Doları, meslek yüksekokulları KDV hariç 3 bin ABD Doları. Ücretler 8 taksitte ödenecek.

İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ: Lisans programları ve İngilizce hazırlık KDV dahil 9 bin 500 YTL, Meslek Yüksekokulu KDV dahil 5 bin 750 YTL. Ücreti, lisans öğrencileri 6 taksitte, ön lisans öğrencileri 9 taksitte ödeyecekler.

UFUK ÜNİVERSİTESİ: Tıp Fakültesi KDV hariç 7 bin 500 ABD Doları, diğer tüm fakülteler ile İngilizce hazırlık KDV hariç 6 bin 250 ABD Doları. Ücret, iki eşit taksitte, dönem başlarında kayıt sırasında ödenecek.

YAŞAR ÜNİVERSİTESİ: Tüm fakülteler ve İngilizce hazırlık KDV hariç 9 bin YTL. Meslek Yüksekokulu KDV hariç 6 bin YTL. Ücret, iki eşit taksitte dönem başlarında kayıt sırasında ödenecek.

OKAN ÜNİVERSİTESİ: Hazırlık sınıfı ve tüm lisans programları için KDV hariç 10 bin 850 YTL. Ücretin dörtte biri peşin, kalanı 7 Aralık 2005, 7 Şubat 2006 ve 7 Nisan 2006'da ödenecek.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sağlık Bakanlığı'ndan sıcak uyarısı
 ATM hırsızlarına sokak timleri
 2 günde 6 bebek öldü
 İstanbul'da kader maçı
 Kalp cihazında panik
 Bahşiş çetelerine karşı 'nikah polisi'
 Yolunuz açık olsun hocam
 Liseli turizmcilere Avrupa'da staj şansı
 Tıbbın yeni hedefleri
 İçki parası yüzünden kan aktı
 Düğünde cinayet
EMRE AKÖZ
Danalar bu işe bayıldı!
SABAH gazetesi ile TEMA...
MEHMET BARLAS
İnsanlar neden Bodrum'a tutkundur ki?
Yaşını başını...
İLKER SARIER
Hayırlı tartışmalar
Geçenlerde izlediğim bir sokak...
YAVUZ BAYDAR
Haber yerinde ağır
Haberin yeri, büyüklüğü hep tercih...
SAVAŞ AY
Bir 'SABAH' çok şeyi değiştirmiş orada...
Erozyon...
Emre çıkmazı
Emre çıkmazı
Yıldız oyuncu, F.Bahçe'nin 4 yıllığına 10 milyon euroluk teklifini...
Sağolasın Parma
Sağolasın Parma
Baraj maçında Parma'ya yenilen Bologna küme düştü. Böylece serbest...
Dostluğa ve refaha bir kapı daha açıldı
Türkiye-Bulgaristan sınırındaki üçüncü kapının açılışında konuşan...
Başbakan ABD dönüşü rotayı şaşırdı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ABD...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu