kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ahmet Cakar @ SABAH
 

Hasta adam!

Daha dün gibi hatırlıyorum; 2000 Mayıs ayında G.Saray, Kopenhag'da UEFA Kupası'nı kaldırdığında dünya deviydi. Dünyada futbolla ilgilenen milyarlarca insan Türkiye denince bir kelimeyi bilirdi: G.SARAY .
G.Saray bir marka olmuştu. Bırakın Türkiye'yi, tüm İslam ülkeleri ve Türki devletler, uluslararası alanda G.Saray'ı temsilcileri olarak görürler; gururlanırlardı. Avrupa'nın ünlü takımları için Ali Sami Yen deplasmanı tam bir kabustu. Alınabilecek bir beraberlik bile onlar için büyük başarıydı.
Aradan yıllar geçti ve Galatasaray artık bir
"HASTA ADAM" idi. 70 cent'e muhtaç, sıradan yabancıların bile kaçıp gitmek istedikleri bir kulüp haline gelmişti. 5 yılda Galatasaray'ı bu hale getirmek büyük bir hüner ister. İnsan istese bile bunu başarmakta çok zorlanır.
İki yıl önce Star Telegol'de hakaretamiz cümlelerle eleştirdiğim, sonra da üzülüp özür dilediğim Sevgili Canaydın'a şimdi kibarca soruyorum.
* Görevde 3 yıl 3 aylık bir dönemi geride bıraktınız. Göreve gelirken ilk vaadiniz borçları azaltmaktı. 60 milyon dolar civarında borçla teslim aldınız; şu anda ise borç minimum 140 milyon dolar. Bu üç yılı aşkın görev süresinde Galatasaray'ın borcunun yüzde yüzün üzerinde artması konusunda neler düşünüyorsunuz?
* Yine görev sürenizce yirminin üzerinde yabancı oyuncu geldi ve yine bu oyuncuların yüzde 90'ı şu veya bu sebeplerle gönderildi.
Galatasaray bu oyunculardan ne kadar zarar etti?
* G.Saray son üç yılda şampiyon olamadı . Ya da Avrupa'da ilk turlar da elendi.
Oysa seçim bildirgenizde 10 yılda 7 şampiyonluk ve Avrupa finalleri vaadetmiştiniz. Bu konuda sorumluluğunuz olduğunu düşünüyor musunuz?
* Üç yıl üç ay boyunca dördüncü teknik direktör ile çalışacaksınız. Sizce bu bir dünya markası takım için sağlıklı bir istatistik midir?
* Eski bir basketbolcu olarak sizin döneminizde;
kız basketbol takımının küme düşmesini, erkek takımının ise son anda düşmekten kurtulmasını nasıl karşılıyorsunuz?
* Ezeli rakipleriniz Fenerbahçe ve Beşiktaş az paralar harcayıp stat kapasitelerini artırırken Ali Sami Yen probleminin çözülmemesini nasıl karşılıyorsunuz?
* Seyrantepe Projesi'nde sadece üst kullanım hakkını aldınız. Peki tapu olmadan yeni bir stat için krediyi kimden ve nasıl alacaksınız?
* İkili görüşmemizde bana; Galatasaray'a yüz milyon dolar kredi bulduğunu belirten, birlikte basının huzuruna çıkıp görüntü verdiğiniz ve anlaşmalar yaptığınız Sahip Som'un çok iyi bir kreditör olduğunu söylemiştiniz. Ve onun temiz ve dürüst bir insan olduğunu iddia etmiştiniz. Peki, Sahip Som'un şu anda nerede olduğunu biliyor musunuz? Ben söyleyeyim. Som, şu anda Denizli Cezaevi'nde yatıyor. Peki niye cezaevinde olduğu konusunda ve neyle yargılandığı hususunda bir bilginiz var mı?
* Geçen yıllar içinde beraber çalıştığınız Ali Dürüst ve Burak Elmas gibi isimlerin görevden ayrılmasında sizin de rolünüz var mı? Yılların deneyimli yöneticisi Ergun Gürsoy'un pasifize edilişiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?
Galatasaray'ın borçlarında kişisel kefaletiniz var mı? Var ise bu miktar ne kadardır?

Siz
ne düşünürdünüz?
Sayın Başkan; amacımız bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek. Sizler gelip geçicisiniz. Ama G.Saray kalıcıdır. Saygın, namuslu bir adınız ve fevkalade bir iş geçmişiniz var. Tekstil sektöründe fabrikalarınızı; sizin G.Saray'ı yönettiğiniz gibi yönetseler hoşunuza gider miydi?
İki milyon euro bonservis parasıyla alıp gelecek için büyük umutlar bağladığınız Ribery, G.Saray'dan niye kaçtı? 22 yaşında bir çocuk; şayet G.Saray bir dünya devi ya da bir dünya markası ise niye kaçsın? Marsilya'dan beş kuruş alamazsanız, kaybettiğiniz iki milyon euroya mı yanarsınız yoksa 150 bin euroyu zamanında ödeyemeyip elden kaçırdığınız yegane yıldızınız Ribery'ye mi? Sayın Başkan bu size son sorum:
Acaba yatağa yattığınızda yüz yıllık G.Saray tarihinin gelmiş geçmiş en başarısız başkanının kim olduğunu düşünüyor musunuz? Ya da Özhan Canaydın değil de tribündeki üniversite öğrencisi Ali, G.Saraylı simitçi Hasan ya da yetmiş yaşındaki mektepli Hüseyin olsaydınız başkan Canaydın hakkında ne düşünürdünüz?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İşte size adil çözüm   / 16-06-2005
 Havuz sorunu!   / 15-06-2005
 Uyanık konuşuyor   / 08-06-2005
 Şansımız bitti   / 05-06-2005
 G.Saray nereye koşuyor?   / 01-06-2005
 Ali Rıza Alan'dan Aziz Yıldırım'a   / 25-05-2005
 Şampiyon haklıdır!   / 23-05-2005
 Üç bilinmeyenli denklem gibi   / 18-05-2005
 Hagi'nin intiharı   / 16-05-2005
 MHK iflas etmiştir   / 04-05-2005
REHA MUHTAR
Pota kurtuldu
Nihayet, komplekssiz bir...
AHMET ÇAKAR
Hasta adam!
Daha dün gibi hatırlıyorum; 2000 Mayıs...
RECEP GİRGİN
Tenzilatlı satışlar başladı!
Gün geçmiyor ki,...
Büyük acıların küçük adası...
Büyük acıların küçük adası...
Çeşitli felaketler sonucu ailelerini yitiren dünyanın dört bir...
Terapiyle güldüler
Terapiyle güldüler
Serenay ve İlayda Çakmak kardeşler, 17 Ağustos depreminde yakınlarını...
Fontana büyüledi
Fontana büyüledi
Brezilyalı top model Isabelli Fontana, önceki gün Rio'da başlayan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu