kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
FATİH TERİM
Kendimi onardım

Teknik adamlıktan uzak geçen 1 yıl 2 ayda tüm yaşadıklarımı iyice analiz ettim. Kendimi değiştirdim ve geliştirdim Milli Takım'da görev aldığım için kendimi sözünden dönmüş hissetmiyorum. Ama böyle düşünenler varsa beni affetsin Asla takımın fikstürüne bakıp teklifi değerlendirmem. Sadece Danimarka maçını değil, geleceğimizi kazanmaya geldik.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, göreve gelişinden yapacaklarına, siyasetten modaya kadar her konuda SABAH'ın sorularını yanıtladı. İşte Fatih Terim'in anlattıkları: "Milli Takım'da görev aldığım için kendimi sözünden dönmüş gibi hissetmiyorum. Kabul etmemekte direndim. Ancak başta eşim olmak üzere, dostlarım içime bir parça ateş attı ve ben de öyle bir raddeye geldim ki, kabul ettim. Sözlerin pek de geçerli olmadığı bir yerde 'Söz verdiği zaman dönmez' imajını vermek de önemli. İnsanların hakkımda böyle düşünmeleri çok hoşuma gitti. Bu göreve gelmemi sözden dönme olarak yorumlayanlar varsa ve yanlış görüyorlarsa onlar da bizi affetsin. Teknik adamlıktan uzak kaldığım 1 yıl 2 ay boyunca eğrisiyle doğrusuyla kendimle hesaplaştım. Kendime daha önce soramadığım, sormak istemediğim soruları sorup daha sağlıklı cevaplar aldım. Eşimle de çok uzun fikir konuşmaları yaptık. GeçmişeYazacağım kitap biraz daha bekleyecek.ah edip üzülmedik. Geçmiş çok kısadır ama gelecek çok uzun. Bütün yaşadıklarımı analiz ettim. Kendimi onardım diyorum ya aynı zamanda kendimi geliştirdim, kendimi değiştirdim de diyebiliriz. Payıma düşeni yaptım. Bulunduğum kurumlara bağlanırım. Bu konuda bana amatör bile diyebilirsiniz. Şenol Güneş sonrası bana teklif gelmedi. Gelseydi de hazır olmadığım için kabul etmezdim. Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Avrupa, Uzakdoğu, Afrika ve Arap ülkelerinden çok yüksek rakamlara yaklaşık 27 takımdan teklif aldım. Üç gün sonra başlayabilirdim ama zamana ihtiyacım vardı.

EVİM YANLIŞSA DÜZELTİRİM
Hiçbir zaman çalıştıracağım takımın fikstürüne bakıp da karar vermedim. Ne yani Milli Takım için teklifi getirdiklerinde 'Milli Takım kritik bir durumda. En kötü fikstür bizde, bu maçlar bitsin. Sonra bakarız' mı demeliydim? Biz sadece Danimarka maçı için değil, Türkiye'nin geleceğini kazanmak için geldik. Tabii kiEleştirilmek de işimizin bir parçasıdır.Almanya'ya gidebiliriz. Ama bizim öncelikli amacımız Türk futbolcusuna bir ekol belirlemek. Ekol yaratacağım demedim. Bir ekolümüz olacak dedim. Amacımız 'Türk futbolcusu şöyle oynar' dedirtebilmek. Bundan kasıt yine istikrardır. Bu ülkedeki her kurala en önce uyması gerekenlerden biriyim. Uyduğumu da düşünüyorum. Sıraya girmekten hiç gocunmam ve hiçbir ayrıcalığa itibar etmem. Bodrum Türkbükü'ndeki evimi şu anda yeşiller kapatıyor. Hep mütevazı oldum, mütevazı olmaya devam ederim. Şu andaki görüntüsü yanlışsa onu da düzeltiriz.

GİYSİLERİMİ BEN SEÇERİM
Kıyafetlerimi kendim seçiyorum. Moda dergilerini takip ederim. Güzel bir giyinme odam var. Bu odadan çıktıktan sonra eşimin ve kızlarımın fikirlerini de dinlerim. Giyim ve bazı konularda beğeniliyorsam bunun bir başkasına bağlanmasından hiç hoşlanmam. Bir zamanlar ayakkabılarımın üstüne bastığım söylenir. Nerede bastığımı çok merak ediyorum. Bu kalıp galiba benimle ilgili ağır birTerim, arkadaşımız Sancılıya konuştu.eleştiri yapmak için geçiş yolu olarak kullanılıyor. Kavgalı, dövüşlü bir hayatımız vardı. Adanalıyım. Bundan gurur duyuyorum. Zaman zaman bize ilişkin acıtmak için bazı şeyler söylenebilir. Ancak ben bu durumla da dalga geçecek kadar ruhumla ve kendimle barışığım.

SİYASET İÇİN TEKLİF ALDIM
Siyaset dünyasından da çok teklif aldım. Ülkemin sorunlarını kendime dert edinirim. Hatta eşim bazen bana 'Her şeyi sen mi düzelteceksin?' der. Oysa yurtdışında da yaşamış biri olarak ben ülkemin vatandaşlarının da güzel yollardan gitmelerini ve daha iyi yaşamalarını istiyorum. Mehmet Ağar benim çok iyi bir dostum. Oyumu tabii ki veririm. Niye vermeyeyim? Ancak yine de icraatlarına bakarım. Öyle gözü kapalı kimseye oy vermem. Ben bugüne kadar oylarımı gizli vermedim. Kimin iyi şeyler yapacağına inanıyorsam ona oy verebilirim."

DİLEK SANCILI / HABER MERKEZİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Juventus Appiah'ı verdi
 İlk turda Provezza
 Javad'a dönüş
 Kartal öne geçti ama... 2-2
 Sadece Pires yeter
 Trabzonspor Katar'a acımadı: 4-1
 7 geliyor 7
 İnadına zirvede
 Genel Kurul korkusu
 Fenerbahçe 2005-2006
 Günün içinden
HASAN SAYDAM
Günün Bankosu kim?...
Bu sorunun cevabı olarak "Son...
Gerçek insanlık suçu!
Gerçek insanlık suçu!
Terör bu defa da Ege'nin incisi Kuşadası'nı vurdu. Turistlerin de...
Mehtap gezisi facia ile bitti
Mehtap gezisi facia ile bitti
Alanya'da mehtabı seyretmek için 72 kişilik tekneye 100'den fazla...
Yılın en çekici kadını
Yılın en çekici kadını
Brezilyalı manken Adriana Lima, "askmen" sitesinin internet üzerinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu