kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Havuzun %94'ü doldu


4 büyüklerin, "Federasyon bize %6'lık artırımı garanti etsin" talebi çözülürse havuz sorunu da bitmiş olacak Büyükler bu payın şampiyonluklar payına eklenmesini istedi. Son sözü bugün 12.30'da Bıçakcı söyleyecek Federasyon kanadı bu payın Kulüpler Birliği'ne sunulduğu gibi 'Denge Fonu' olarak kullanılmasında ısrar etti.

Türk futbolunun en temel sorunlarından havuz krizinde tablo bugün netleşecek. Aslında 'havuz problemi'nin %94'ü çözüldü. 4 büyükler için ekstradan verilecek olan %6'lık payın nasıl dağıtılacağı konusunda bir anlaşma sağlanırsa problem de tam olarak çözülmüş olacak. Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakcı dün Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray başkanları Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım ve Özhan Canaydın ile buluştu. Swissotel'de 1.5 saat süren toplantıya Trabzonspor kanadı sezon açılışı nedeniyle gelemedi. Zirve sürerken Bıçakcı'nın bugün 12.30'da basın toplantısı yapacağı açıklandı. Zirvenin sonuçları sabah 10.00'da başlayacağı duyurulan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda masaya yatırılacak. Ardından Bıçakcı Lüfü Kırdar Kongre Sarayı'nda son durumu kamuoyuyla paylaşacak.

50 GÜN ÖNCE BAŞLADI
Önce düne kadar yaşananlar: Havuz krizi 50 gün önce Federasyon Mali Genel Kurulu'nda patlamıştı. 14 kulüpten 80 delegenin imzasıyla verilen önerge sonrası havuz sisteminin değişmesi kararı çıkmıştı. Ardından federasyon önergedekine benzer bir sistem hazırlayıp A-14'lerin (14 Anadolu kulübü) desteğini aldı. Federasyon Başkanı Bıçakcı ve Başkanvekili Hasan Doğan; Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım, Özhan Canaydın ve Atay Aktuğ ile görüşmelerinde önce "Performansa dayalı sistem uygulayacağız. Dört Büyükler ilk dörde girerlerse gelirlerini zaten artıracaklar" diyorlardı. Ancak dört başkan diretince "Dört Büyükler ilk dörde giremeseler de girmiş kabul edilecekler" diyerek istenen garantiyi verdiler.

DENGE FONU FORMÜLÜ
Ama Dört Büyükler 2008'e kadar garanti istiyordu. Hasan Doğan son olarak "Kurulacak 'Denge Fonu' ile dört büyük kulübün 2008'e kadar gelirlerini garanti edeceğiz. Bir önceki yıla göre kayıpları olursa fondan karşılanacak" açıklamasını yaptı. Bu nokta federasyonun kırmızı çizgisiydi. Artık geri adım yoktu. Federasyon Başkanı Levent Bıçakçı, yönetim kurulu üyelerini ve Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ı yeni sistemin son şekli konusunda bilgilendirip, "Bu, Dört Büyükler'e son teklifimizdir. Kabul edilse de, edilmese de, Perşembe günü yeni sistemi yönetim kurulu kararı olarak kamuoyuna açıklayacağız" diyordu.

GARANTİ ENDİŞESİ
Bıçakçı ve Doğan teklifin kabul edileceğinden eminlerdi ama Dört Büyükler 2008'e kadar verilen garantinin sürekliliğinden endişeliydiler. "Mali Genel Kurul'da bizim yokluğumuzda sistemin değiştirilmesinini hazmedemiyoruz. Gönül kırıklığımız var" diyorlardı. Denge Fonu'nun şampiyonluklar payına eklenmesini "Garantinin garantisi" gibi görüyorlardı.

% 94'Ü ÇÖZÜLDÜ
Federasyon ise kulüplerin katılım payından % 3'lük kesintiye 2. ve 3. Lig kulüplerinin % 3'lük paylarının eklenmesiyle oluşturulacak fonun sadece bir zararın telafisinde kullanılmasını istiyordu. Dünkü toplantıda kulüp başkanları "Şampiyonluklar payı % 6'lık fonla % 14'ten % 20'ye çıksın" diye diretti. Bıçakcı, sorunun bir şekilde çözülmesini istiyordu. Ama başkanları bir türlü ikna edemedi. Toplantı çıkışı Bıçakcı, "Başkanlarla görüştük. Karşılıklı fikir birliğine vardık" diyordu. Oysa havuzun sadece % 94'ü çözülmüştü. Bıçakcı'nın "Bugün yönetim kurulumuz toplanacak. Konuyu burada da görüştükten sonra bir açıklama yapılacak" sözleri çözülemeyen % 6 içindi.

GÖNÜL 'ALTI'LAR!
Federasyon Yönetim Kurulu'ndan çıkacak karara göre son durum 12.30'da Lütfü Kırdar Kongre Sarayı'nda açıklanacaktı. Bir gün önce "Yapacağımızı yaptık. Son teklifimizi de kabul etmezlerse kendileri bilir. Gönül kırgınlığından bahsediyorlar ama biz maddi konuda biraz taviz verince gönül kırgınlıkları geçiyor" diyerek tatile çıkan Hasan Doğan bu tabloda haklı çıkmış gibi görünüyordu. % 6'lık pay Dört Büyükler'in gönül kırıklığını siliyordu. Ama onlar da bu payın şampiyonluklar payına eklenmesini "Garantinin garantisi" olarak değerlendiriyorlardı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Türkiye'yi ayağa kaldırırım
 Aslan dizini dövecek
 Kartal tek devre! :1-1
 Efsane geri döndü
 Oğuzhan Too rövanşı aldı
 Şampiyon yapacağım
 Dudek bekliyor
 Rakibimiz Rum
 Alacağız ama kimi
 Günün içinden
İSKENDER GÜNEN
Görüntü pozitif
Kabul etmek gerekir ki sezon başı...
HASAN SAYDAM
Ümidim göklerde
Biraz "Vatan, Millet,...
İşte terörü boğacak yasa
İşte terörü boğacak yasa
Genelkurmay 2. Başkanı Org. Başbuğ'un örnek verdiği İngiltere'deki...
Şehit teğmenin babaevinde yas
Şehit teğmenin babaevinde yas
Hakkâri'de şehit düşen teğmen Kara'nın cenazesi, memleketinde tepki...
Herbie'nin yeni şoförü
Herbie'nin yeni şoförü
1970'li yıllarda çekilen dört filmi hâlâ Türk televizyonların-da...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu