kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Somonlu patates
* 4 dilim füme somon
* 2 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4 dal roka
Rendelenmiş patatesleri maydanoz ile harmanlayın. Isıtılmış bir tatlı kaşığı tereyağına, patatesin 1/4'ünü koyun, kaşığın tersiyle üzerine hafifiçe bastırın, kenarlarını düzeltip daire şekli verin, her iki yüzünü altın sarısı oluncaya kadar orta ateşte 3'er dakika pişirin. Kalan patatesleri de aynı şekilde hazırlayın. Her bir patatesin üzerine roka yaprağı ve somon dilimi yerleştirerek servis yapın.

Acele fasulye
* 500 gr taze fasulye (verev olarak üçe kesilmiş)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 200 gr mantar (dilimlenmiş)
* 6 adet hindi salam (doğranmış)
* 2 çorba kaşığı çamfıstığı (hafif kavrulmuş)
* 1 çorba kaşığı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı kekik
Fasulyeleri bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün ve hemen soğuk suya koyun. Isıtılmış yağa mantarları ilave edin, karıştırarak 1 dakika soteleyin. Salamları ekleyin, karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha soteleyin. Fasulyeleri süzün ve mantarları salamlara katın, karıştırmaya devam ederek fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar 3 dakika pişirin. Fasulyeli karışıma, çamfıstığı, limon suyu ve kekiği katın, harmanlayıp servis yapın.

Cevizli bisküvi
* 100 gr tereyağı
* 1 çay bardağı esmer tozşeker
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi
* 1 çay bardağı ceviz (iri doğranmış)
* Yarım su bardağı un (elenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle 2-3 dakika çırpın. Yumurta, yulaf ezmesi, ceviz, un ve kabartma tozunu katıp iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı dolusu alıp yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 25-07-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 24-07-2005
 Zeytinyağlı kabak içi   / 23-07-2005
 Kimyonlu piliç kuşbaşı   / 22-07-2005
 Yazlık salata   / 21-07-2005
 Tarhunlu somon   / 20-07-2005
 Yanya köftesi   / 19-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 18-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 17-07-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-07-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
En ağır talk show! İnanmazsanız tartın
Evet sayın...
HAKAN & UTKU
Ali'nin sorunları
Reklam dünyasının her daim birtakım...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Somonlu...
'Erken boşalmanın tedavisi mümkün
'Erken boşalmanın tedavisi mümkün
Her erkeğin hayatının bir döneminde yaşadığı erken boşalma sorunu,...
Stresten uzak durun ve iyot eksikliğine dikkat edin
Stresten uzak durun ve iyot eksikliğine dikkat edin
Tiroit hastalıklarının; çarpıntıdan terlemeye, iştahsızlıktan saç...
İade-i davet!
İade-i davet!
Ülkemizin kültür ve turizm elçiliğini üstlenen Ender Mermerci,...
Çifte kumrular
Çifte kumrular
Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Alaton'un, sevgilisi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.