Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Somonlu patates * 4 dilim füme somon * 2 adet büyük boy patates (haşlanmış, rendelenmiş) * 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 4 dal roka Rendelenmiş patatesleri maydanoz ile harmanlayın. Isıtılmış bir tatlı kaşığı tereyağına, patatesin 1/4'ünü koyun, kaşığın tersiyle üzerine hafifiçe bastırın, kenarlarını düzeltip daire şekli verin, her iki yüzünü altın sarısı oluncaya kadar orta ateşte 3'er dakika pişirin. Kalan patatesleri de aynı şekilde hazırlayın. Her bir patatesin üzerine roka yaprağı ve somon dilimi yerleştirerek servis yapın.
Acele fasulye * 500 gr taze fasulye (verev olarak üçe kesilmiş) * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 200 gr mantar (dilimlenmiş) * 6 adet hindi salam (doğranmış) * 2 çorba kaşığı çamfıstığı (hafif kavrulmuş) * 1 çorba kaşığı limon suyu * 1 tatlı kaşığı kekik Fasulyeleri bol kaynar suda 5 dakika haşlayıp süzün ve hemen soğuk suya koyun. Isıtılmış yağa mantarları ilave edin, karıştırarak 1 dakika soteleyin. Salamları ekleyin, karıştırmaya devam ederek 1 dakika daha soteleyin. Fasulyeleri süzün ve mantarları salamlara katın, karıştırmaya devam ederek fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar 3 dakika pişirin. Fasulyeli karışıma, çamfıstığı, limon suyu ve kekiği katın, harmanlayıp servis yapın.
Cevizli bisküvi * 100 gr tereyağı * 1 çay bardağı esmer tozşeker * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 1 çorba kaşığı yulaf ezmesi * 1 çay bardağı ceviz (iri doğranmış) * Yarım su bardağı un (elenmiş) * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle 2-3 dakika çırpın. Yumurta, yulaf ezmesi, ceviz, un ve kabartma tozunu katıp iyice karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Hazırladığınız hamurdan tatlı kaşığı dolusu alıp yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra tepsiden çıkarıp servis yapın.
|