|
|
Yaz bahçesi
Yeşil sosu hazırlamak için fesleğen, nane ve sarmısağı robottan geçirin. Robot çalışmaya devam ederken zeytinyağı ve tuzu yavaş yavaş ilave edin. Et ve patatesleri kesik kısımları üste gelecek şekilde fırın kabına koyup, zeytinyağı ve tuz serpin. Patlıcan, soğan, kabak, kırmızıbiber, domates, sarımsak, maydanoz ve kekiği başka bir kapta karıştırıp, kalan zeytinyağını ilave edin. Fırının üst rafına etlerin olduğu fırın kabını, alt rafına da sebzeleri yerleştirip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında sebzeleri ara ara karıştırarak 40 dakika pişirin. Eti fırından çıkartıp, üzerini folyo ile kapatın ve sıcak bir yerde 10 dakika bekletin. Sebzeleri yumuşayıncaya kadar pişirin. Etleri ince dilimleyip, sebzeler ve yeşil sosla birlikte servis yapın.
(6 kişilik) * 1 kg. kuzu but * 1 kg. patates (2'ye bölünmüş) * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 adet patlıcan (küçük küp doğranmış) * 1 adet küçük boy soğan (küçük küp doğranmış) * 1 adet küçük boy kabak (küçük küp doğranmış) * 1 adet etli kırmızıbiber (küçük küp doğranmış) * 1 adet domates (küçük küp doğranmış) * 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) * 1 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı taze kekik (iri doğranmış) * Tuz (arzu edilen miktarda)
Yeşil sos: * 15 çorba kaşığı fesleğen yaprağı * 1/2 demet nane yaprağı * 1 diş sarımsak (dilimlenmiş) * 180 ml. zeytinyağı * Tuz (arzu edilen miktarda)
|