Lezzet Güneşi
Krem peynirli şeftali tatlısı
Şeftalileri soyun. Her bir şeftaliyi 8 adet karpuz dilimi şeklinde kesin. Şeftali suyuna şeftali dilimlerini koyup, 10 dakika pişirip süzün ve suyunu ayırın. Ayırdığınız şeftali suyuna labne peyniri, limon suyu ve balı katıp, karıştırın. Servis tabaklarına 4 adet şeftali dilimini yelpaze şeklinde yerleştirip, hazırladığınız sos ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
(6kişilik) * 3 adet iri şeftali * 1 su bardağı şeftali suyu * 6 çorba kaşığı labne peyniri * 2 çorba kaşığı limon suyu * 1 çorba kaşığı bal * Nane yaprağı (süslemek için)
Kazandibi
Sakızı havanda dövün. Sütü kaynattıktan sonra şekeri ekleyin. Pirinç ununu suyla ezip, bulamaç haline getirin. Azar azar ve karıştırarak süte yedirin. Muhallebiyi yoğunlaşıncaya kadar devamlı karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ateşten almadan önce 1 kaşık tereyağı ve dövülmüş damlasakızı ekleyin. Bir tepsiyi yağlayın, pudraşekerini serpiştirin, muhallebiyi dökün, ocağa oturtun ve kısık ateşte, dibi kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Dibi tutmayan tepsi kullanırsanız bu işlem kolay olacaktır. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün. Kazandibini kolay çıkarabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun, sonra soğumaya bırakın. Soğumuş kazandibini önce şeritler halinde kesin. Şeritleri istediğiniz büyüklükte bölün ve bir spatula ile tepsiden sıyırıp, ikiye katlayarak tabaklara aktarın. Kaymak ya da dondurmayla servis yapın.
(4-6 kişilik) * 2 su bardağı süt * 1/2 su bardağı şeker * 1/2 su bardağı pirinç unu * 2 adet damlasakızı * 1 çorba kaşığı tereyağı * 2 çorba kaşığı pudraşekeri
Fındıklı biber salatası
Biberleri uzunlamasına 4'e bölüp, çekirdeklerini temizleyin. Hazırladığınız biberleri ızgara ya da sıcak fırına, kabuklu kısımları üste gelecek şekilde yerleştirip, kabukları kararıncaya kadar pişirin. Pişen biberleri strece sarıp, 5 dakika bekletin ve kabuklarını soyup, kalın şerit dilimleyin. Rokalı pesto malzemelerini robottan geçirin. Biberler ve fındıkları harmanlayıp, rokalı pesto ile servis yapın.
(4 kişilik) * 3 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber * 3 adet orta boy sarı dolmalık biber
Rokalı Pesto (sos): * 1/2 demet roka (temizlenmiş) * 20 gr. parmesan peynir (rendelenmiş) * 1 diş sarımsak * 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş, iri doğranmış) * 1 su bardağı zeytinyağı
|