kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Krem peynirli şeftali tatlısı

Şeftalileri soyun. Her bir şeftaliyi 8 adet karpuz dilimi şeklinde kesin. Şeftali suyuna şeftali dilimlerini koyup, 10 dakika pişirip süzün ve suyunu ayırın. Ayırdığınız şeftali suyuna labne peyniri, limon suyu ve balı katıp, karıştırın. Servis tabaklarına 4 adet şeftali dilimini yelpaze şeklinde yerleştirip, hazırladığınız sos ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

(6kişilik)
*
3 adet iri şeftali
* 1 su bardağı şeftali suyu
* 6 çorba kaşığı labne peyniri
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1 çorba kaşığı bal
* Nane yaprağı (süslemek için)

Kazandibi

Sakızı havanda dövün. Sütü kaynattıktan sonra şekeri ekleyin. Pirinç ununu suyla ezip, bulamaç haline getirin. Azar azar ve karıştırarak süte yedirin. Muhallebiyi yoğunlaşıncaya kadar devamlı karıştırarak, yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Ateşten almadan önce 1 kaşık tereyağı ve dövülmüş damlasakızı ekleyin. Bir tepsiyi yağlayın, pudraşekerini serpiştirin, muhallebiyi dökün, ocağa oturtun ve kısık ateşte, dibi kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Dibi tutmayan tepsi kullanırsanız bu işlem kolay olacaktır. Yanık kokusu alınca ateşi söndürün. Kazandibini kolay çıkarabilmek için tepsiyi bir iki dakika soğuk suya oturtun, sonra soğumaya bırakın. Soğumuş kazandibini önce şeritler halinde kesin. Şeritleri istediğiniz büyüklükte bölün ve bir spatula ile tepsiden sıyırıp, ikiye katlayarak tabaklara aktarın. Kaymak ya da dondurmayla servis yapın.

(4-6 kişilik)
*
2 su bardağı süt
* 1/2 su bardağı şeker
* 1/2 su bardağı pirinç unu
* 2 adet damlasakızı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı pudraşekeri

Fındıklı biber salatası

Biberleri uzunlamasına 4'e bölüp, çekirdeklerini temizleyin. Hazırladığınız biberleri ızgara ya da sıcak fırına, kabuklu kısımları üste gelecek şekilde yerleştirip, kabukları kararıncaya kadar pişirin. Pişen biberleri strece sarıp, 5 dakika bekletin ve kabuklarını soyup, kalın şerit dilimleyin. Rokalı pesto malzemelerini robottan geçirin. Biberler ve fındıkları harmanlayıp, rokalı pesto ile servis yapın.

(4 kişilik)

* 3 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber
* 3 adet orta boy sarı dolmalık biber

Rokalı Pesto (sos):
*
1/2 demet roka (temizlenmiş)
* 20 gr. parmesan peynir (rendelenmiş)
* 1 diş sarımsak
* 1 çay bardağı fındık (kavrulmuş, iri doğranmış)
* 1 su bardağı zeytinyağı

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sarmısaklı pilav   / 25-08-2005
 Çilekli karpuz   / 24-08-2005
 Böğürtlenli puf   / 23-08-2005
 Biberli tart   / 22-08-2005
 Salamlı kurabiye   / 21-08-2005
 Domates soslu karides   / 20-08-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-08-2005
 Bamyalı hindi   / 18-08-2005
 Ali Nazik   / 17-08-2005
 Yaz bahçesi   / 16-08-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
İsveç köfteli, evde monte etmeli Ikea
Öğrenciye, bekara,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Krem peynirli şeftali tatlısı...
HAKAN & UTKU
O görüşmenin tutanakları
Deniz - Bülent polemiği yeniden...
Agresif kanser yanıltabiliyor
Agresif kanser yanıltabiliyor
Böyle bir haber vermek çok antipatik ve zordur. Hakikaten artık...
Düğün sonrası Arto'lu eğlence
Düğün sonrası Arto'lu eğlence
Çırağan Sarayı'nda önceki akşam gerçekleşen muhteşem törenle...
Tarihi binada 2006'nın yaz modası tanıtıldı
Tarihi binada 2006'nın yaz modası tanıtıldı
Daha 2005 yazı bitmeden önümüzdeki yaz sezonunun modası çoktan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.