kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    Sinema
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sinan Çetin yeni sezona damgasını vurmaya hazır
Sinan Çetin yeni sezona damgasını vurmaya hazır

Sinan Çetin Sinan Çetin'in uzun süredir beklettiği beş film yeni sezonda birer birer vizyona girecek. Çetin'in yönetmeni ya da yapımcısı olduğu filmler, uzun süredir izleyiciyle buluşmayı bekliyordu. Tüm hazırlıkları tamamlanan filmlerin vizyon çıkarması, 23 Eylül tarihinde 'Tramvay' ile başlayacak.

Ünlü yönetmen ve yapımcı Sinan Çetin, bu ay başlayan ve 2006'nın Haziran ayına kadar sürecek olan sinema sezonuna damgasını vurmaya hazırlanıyor. Çünkü bu süre içerisinde, Sinan Çetin'in yapımcı ya da yönetmen olarak imza attığı tam 5 film izleyiciyle buluşacak. Filmlerin hepsinin yapımcılığını üstlenen Çetin, iki filmin de yönetmenliğini yaptı. Bu filmlerin yapım dönemleri birbirlerinden farklı. Çetin, geçmişte en eskisi 4 yıllık olan filmlerin vizyon tarihinin gecikmesini, filmleri en doğru halleriyle gösterime sokmak istemesine bağlamıştı. Bu nedenle, Sinan Çetin ve onun ekolünden gelen genç yönetmenlere ait filmlerin bazı sahneleri en baştan çekildi. Uzun uğraşların ardından hazır olan filmler şimdi aynı sezonda vizyona girecek.

'TRAMVAY' 23 EYLÜL'DE
Filmlerin gösterim tarihlerini özenle hazırlayan Çetin, hiçbir filmin aynı ay gösterime girmemesine dikkat ediyor. Seyirciyle ilk buluşacak film olan 'Tramvay'ın vizyon tarihi 23 Eylül. Yönetmenliğini Olgun Arun'un yaptığı, başrollerini Fırat Danış, Dilek Serbest ve Itır Koşal'ın paylaştığı filmde, Çetin yapımcı koltuğunda oturuyor. İki gencin İstiklal Caddesi'nde tramvay yolcularını rehin almaları ile gelişen olayların anlatıldığı film, ses sistemindeki sorunlar nedeniyle 41. Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma bölümünden çekilmişti.

AKSAKLIKLAR GİDERİLDİ
Yapımcılığını Sinan Çetin'in üstlendiği, Barış Denge'nin de yönetmenliğini üstlendiği 'Plajda' ise 3 Şubat 2006'da gösterime girecek. Caner Özyurtlu ve Barış Denge'nin başrolünü paylaştığı film, bir grup gencin Türkiye'nin güney sahillerindeki maceralarını konu alıyor.

'BANKA'DA YILDIZLAR GEÇİDİ
Çetin'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği ve dünyaca ünlü oyunculardan kurulu kadrosuyla dikkat çeken 'Banka'da, başrollerde Emmanuelle serisinin ünlü oyuncusu Sylvia Kristel ile en son 'Kill Bill'de izlediğimiz Daryl Hannah var. Yunus adlı bir fotoğrafçının Amerikalı eşinden ayrılıp Fethiye'nin küçük bir kasabasında restoran açmasıyla gelişen olayları anlatan film 2002 yılından beri raflarda bekliyordu. Tüm hazırlıkları nihayet tamamlanan film, 16 Aralık 2005'te gösterimde olacak.

'ROMANTİK' DE VAR
Yeni sezonda gösterime girecek filmlerden biri de, Okan Bayülgen, Teoman ve Yasemin Kozanoğlu'nun rol aldığı 'Romantik'. Tam 4 yıl önce çekilen film 16 Ocak 2006'da gösterimde olacak. Bu filmde Çetin, hem yapımcı, hem de yönetmen.

ALASYA'NIN FİLMİ
Gösterime girmeyi bekleyen Sinan Çetin filmlerinin sonuncusu ise, Zeki Alasya'nın yönettiği 'Öteki Türkiye'de Bir Cumhurbaşkanı'. Kadir Çöpdemir ve Derya Baykal'ın rol aldığı ve işlerinden sıkılıp köşkten kaçan bir cumhurbaşkanının başından geçenleri anlatan film, 25 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

ZAFER AKBAŞ MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kurtlar Vadisi'ne büyük rakip: HACI
 Sezen, Liz'in odasında kaldı
 Tecavüz şurubunun düşmanı içki dedektifi
 Hep onlar mı kötü?
 1800'lerin en lüks treniİstanbul'a geliyor
 Yıldızlar boşuna incecik olmuyor
 Dünyanın binicisi İstanbul'a geliyor
 'Nü'lerin kopyaları fotoğrafla çıkarıldı
 Krater gölünde serinliyorlar
 YEŞİLÇAM Bursa'ya taşındı
GÜLSE BİRSEL
Ambalajınız doğru mu?
Bir arkadaşım, biraz da şaka olsun...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Kremalı piliç
Tereyağı ile...
Bu ne inat Mahsun!
Bu ne inat Mahsun!
Görünen o ki, Türk halk müziğinin güçlü seslerinden Mahsun...
Ceza'dan gençliğe özel şarkıyla destek
Ceza'dan gençliğe özel şarkıyla destek
Türkçe rap'in en büyük isimlerinden Ceza, gençlik projelerini...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.