|
|
Patates ezmeli çorba
Ilık suda bulyonları eritin. 2 su bardağı bulyonlu suya soğanları katıp, 15 dakika kaynatın. Halka kesilmiş patatesleri ilave e dip, yumuşayana kadar pişirin. Soğumadan robotla ezin. Kalan bulyonlu suyu ve sütü ilave edin. Zeytinyağını ısıtın. Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı katıp, hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızla karıştırarak pişirin. Hazırlanan patatesli çorba suyunu bir taşım kaynatın. Piliç etli harcı; muskat, pul biber, karabiber ve tuzu katıp, bir kez karıştırın. Maydanozu serperek servis yapın.
(6 kişilik) * 1 ufak paket piliç göğüs şerit * 3 adet orta boy patates (halka doğranmış) * 2 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş) * 4 su bardağı su (ılık) * 2 paket tavuk bulyon * 12 adet brüksel lahanası (kıyılmış) veya kara lahana (haşlanmış, kıyılmış) * 1/2 su bardağı süt (sıcak) * 2 kahve fincanı zeytinyağı * 1 adet küçük patates (küp doğranmış) * 50 gr. dolmalık fıstık * 1 çay kaşığı muskat * 1 çay kaşığı pul biber * 1 çay kaşığı karabiber * 10 sap maydanoz (iri kıyılmış) * Tuz
|