|
|
Dana rulo
Dana etlerini mümkün olduğunca inceltip, ikiye bölün. Mantar, kıyma, peynir, ekmek dilimi, yumurta, maydanoz, adaçayı, tuz ve karabiberi karıştırıp, etlerin üzerine paylaştırıp, bütün etleri rulo şeklinde sarın ve uçlarını kürdanla birleştirin. Bir tavada etlerin her tarafı kahverengileşene kadar tereyağında kızartın. Etleri güveç kabına alın, soğan ve havuçları ilave edin. Bir tavada şarap ve domates ezmesini kaynatıp, onları da güvece aktarın. Güvecin üzerini kapatıp, 30-40 dakika ağır ağır kaynatın. Gerekirse biraz ılık su ilave edip sulandırın. Etlerin suyunu süzüp, suyu mısır nişastası, tuz ve karabiber katarak koyulaştırın ve etlerin üzerine dökün. Kaynamış pirinç veya patates ya da yeşil salata ile birlikte servis yapın.
(4 kişilik) * 680 gr. dana eti * 60 gr. mantar (ince doğranmış) * 110 gr. kıyma * 1 çorba kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş) * 1 dilim ekmek (rendelenmiş) * 1 adet yumurta (çırpılmış) * 1 çorba kaşığı maydanoz (doğranmış) * 1 çorba kaşığı adaçayı * Tuz, karabiber * Tereyağı (pişirmek için) * 1-2 adet orta boy soğan (dilimlenmiş) * 1 adet havuç (dilimlenmiş) * 1,5 su bardağı beyaz şarap * 2 çorba kaşığı domates ezmesi * 1 çorba kaşığı mısır nişastası
|