kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mumcu hükümeti sorguladı

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, ''Çocuğunu askere gönderecek olan anneler, çocuğu askerde olan anneler, olmasa bile başkalarının çocukları için ciğerleri sızlayan anneler, Türk siyasetinden çare bekliyorlar. Beyefendiler ABD'de, Samsun'da, orada burada gezip Avrupa türküsü söylüyorlar'' dedi.

Anavatan Partisi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Abant'ta, Mumcu başkanlığında toplandı. Burada gazetecilerle bir sohbet toplantısı düzenleyen Mumcu, Meclis'te grup kurma sayısının Anayasa değişikliği ile artırılacağına ilişkin haberlerin
anımsatılması üzerine, ''Sayın Başbakan eski futbolcu olduğu için futbol terimleriyle konuşuyor. Ben de ona öyle cevap vereyim; maç ortasında kural değiştirilmez'' diye konuştu. Mumcu, RTÜK üyeliği için apar topar Meclis'i toplayanların hayati konuları görüşmekten kaçtığını savundu.

Türkiye'nin yoksullaştığını, borcunu dört yılda ikiye katladığını ifade eden Mumcu, imtiyazlı, sınırlı bir kesim için işlerin yolunda gittiğini, ancak nüfusun yüzde 90'ının fakirleştiğini söyledi. Uygulanan ekonomik programın sürdürülebirliğinin olmadığını öne süren Mumcu, ''Faiz düşüyorsa neden borç artıyor, bunun cevabını birisinin vermesi lazım'' dedi.

'MECLİS'İN TOPLANAMAMASI TÜRKİYE ADINA BİR ZAAFTIR'

Meclis'in Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağrılması ve AK Parti'nin tutumuyla ilgili bir soru üzerine de Mumcu, şunları söyledi:''Aklın, vidanın, izanın kabul edebileceği bir şey değil. Türkiye'de önemli şeyler oluyor ve AK Parti, Başbakan'ın programı var diye toplanmayı reddediyor. Millet bunu affetmez. Milletin vicdanında mahkum olacaklarını bilmeleri lazım. Biz eksiksiz orada olacağız.

Diğer siyasi partiler ve AK Parti'den Türkiye'nin birliğine, dirliğineyürekten bağlı milletvekillerinin de bu bağlılık ve sadakatlarının gereğini yapacaklarına inanıyorum. Meclis'in toplanamaması Türkiye adına bir zaaftır. AK Parti sözcüleri yaklaşan AB müzakere sürecinde Türkiye için zaaf teşkil edeceğini söylediler. Ben gülerim bu akla. Cahilliğin bu kadarı için özel eğitim almak gerekir. Türkiye, AB ile müzakerelere başlayacaktır. Bunu özellikle Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi isteyecektir, merak etmeyin. Bu onların çıkarınadır.

Türkiye'nin milli güvenliği ile ilgili bir meselenin, konunun TBMM'de ele alınması ile ne alakası var. Bir yalan söyleyeceksiniz bari yalan söylemeye yakışsın. Edepli olmak lazım. Sonuçta milletin, tarihin karşısında konuşuyorsunuz. Bu millet, bu insanların çoğunu Allah'tan korkuyorlar diye seçti. Ama bu tutumlar bu kanaati kuşkulu hale getiriyor. Bu Allah'tan korkacakların yapacağı iş değildir.''

'ANALARIN, BABALARIN YÜREKLERİ SIZLIYOR'

''Türkiye'de anaların, babaların yürekleri sızlıyor'' diyen Mumcu,şöyle devam etti:

''Çocuğunu askere gönderecek olan anneler, çocuğu askerde olan anneler, olmasa bile başkalarının çocukları için ciğerleri sızlayan anneler, Türk siyasetinden çare bekliyorlar. Beyefendiler, ABD'de, Samsun'da, orada burada gezip Avrupa türküsü söylüyorlar. Bu mu Allah'tan korkmak, bu mu vicdan. Utanmadan yalan söylüyorlar. Cami avlusunda çocuk bırakır gibi bunun adı Kürt sorunudur diye kenara çekilmek bir hükümetin, başbakanın yapabileceği bir iş değildir.

Kimsenin bu kadar keyfi davranmasına izin vermezler. Bu ülke AK Parti'ye emanet verdi, tapusunu vermedi. Verdiği gibi alır. Emanete sadakat ahlakından uzaklaşanlar, ihanet edenler memleketin temel meselelerini konuşmak yerine Sami Ofer'lerle alış-veriş içerisinde anlaşılmaz tezgahlar içinde olanların hesabını millet soracaktır, hiç kimse kaygı duymasın. Önemli olan bugünden o güne mevziyi kaybetmemektir. Otursunlar koltuklarında paşa paşa. Milletin kanıyla, canıyla biriktirdiklerini peşkeş çekmesinler. Yüzde 34 oy aldım diye kimse kendini imparator, padişah zannetmesin.''

'BENİMLE GÖZ GÖZE GELEMEZLER'


Bir gazetecinin, Tüpraş'ın yüzde 15'ini satın alan Sami Ofer ile Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın görüştüğü yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Mumcu, sadece Maliye Bakanı ile değil başkalarıyla da görüştüğünü ileri sürdü.

''Sanırım Başbakan da bu konudan haberdardır'' diyen Mumcu, ortadayüz karası bir manzaranın olduğunu savundu. Anavatan Partisi Genel Başkanı Mumcu, ''Vatandaşın adına soruyorum, hani hortumları kestiydiniz. Biz zannediyorduk ki hortumları alıp başka ceplere aktarıyorlar, hayır aynı ceplerle çalışıyorlar, komisyon karşılığı'' diye konuştu.

Galataport'un baştan sona kendi projesi olduğunu ifade eden Mumcu,projenin hayata geçirilmesi için izlenmesi gereken yöntemin 49 yıllığına ihaleye çıkarılması değil havalimanı ihalesinde olduğu gibi sürede yarıştırmak olduğunu savundu. Mumcu, ''49 yıl çıkarıp imar mevzuatını da belirsiz hale getirmenin arkasında iyi niyetin olduğunu kimse söyleyemez. Vatandaşın gözünü birtakım rakamlarla boyayabilirler, benim gözümü boyayamazlar. Hakikati ben biliyorum, onun için benimle göz göze gelemezler'' dedi.

Erkan Mumcu, bir İngiliz parlamenterin ''Atatürk'ün resmini dairelerden indirmediğiniz sürece AB'ye üye olamazsınız'' sözlerinin anımsatılması üzerine, ''Densizlik. Bu adamlara bunlara söyletenlerdenhesap sormak lazım. Bu hükümetin zaafından, boynu büküklüğünden kaynaklanıyor'' değerlendirmesini yaptı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Papa ziyaretine tepki
 Hedef kimliğe dayalı siyaseti bitirmek olmalı
 Deklarasyonu Rum tarafı kilitledi
 Sezer'den okul açılışı
 Duff: Atatürk resimleri ile olmaz
 'Hükümet orduyu kontrol etmeli'
 Gül, Rice ile görüşecek
YAVUZ DONAT
Bir kavuk devrilirken
Birkaç gündür "bu pazar...
308 ünlü listede
Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Bankamatik" diye suçladığı sanatçıların...
Atamalar kriz yarattı
İstanbul'da görev yapan 1209 trafik polisi yeni görevlere atandı.
Türk bayrağı asarak öfkeli halkı durdurdu
Türk bayrağı asarak öfkeli halkı durdurdu
Şehit Uzman Çavuş Emrah Akman'ın Manisa'daki cenazesinde olaylar...
İşte dinleme üssü: Cevizlidere, No 11
İşte dinleme üssü: Cevizlidere, No 11
Türkiye'nin telefon dinleme üssü, Ankara'nın Balgat semtinde,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu