kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Guntay Simsek @ SABAH
 

Gün-Bak'tan açıklama

1- Muhatab Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık San. Tic. A.Ş. tarafından yayınlanan ve muhatap YUSUF Yazıcıoğlu'nun sorumlu müdür olduğu Sabah gazetesinin 18 Mayıs 2005 yayınında 8.sayfada Güntay Şimşek imzalı "Ağaların Tekel Sefası" başlıklı yazıda ve yine aynı gazetenin 13 Haziran 2005 tarihli sayısında aynı sayfada yine Güntay Şimşek imzalı "Tekel Tüttürmesi" başlıklı yazılarda müvekkil Gün-Bak A.Ş. ile ilgili gerçeğe aykırı ve müvekkil şirketi kamuoyu önünde küçük düşürücü, ticari itibarını zedeleyici iddialara yer verilmiştir.
2- Sayın Güntay Şimşek 18 Mayıs 2005 tarihinde "Ağaların Tekel Sefası" başlıklı yazısına atıf yaparak 13 Haziran 2005 tarihli Sabah Gazetesinin 8. sayfasında ki köşesinde "Tekel Tüttürmesi " başlıklı yazısında müvekkil Gün-Bak A.Ş.'nin Tekel'den sigara stokçuluğu yaptığı için Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu tarafından yakalandığını iddia etmiştir. Bu husus tamamen iddiadan ibaret olup müvekkil şirket ile Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu arasında böyle bir sorun yaşanmamıştır. Müvekkil şirketin bedelini ödemek suretiyle aldığı malları stoklaması ve haksız kazanç elde etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Müvekkil Gün-Bak A.Ş. İstanbul'un Avrupa yakasında ki on bir ilçesinde Tekel ürünlerinin pazarlanması işi ile iştigal etmektedir. Bünyesinde 200 personel, 70 araçlık dağıtım filosu ve on bir ilçede ki sabit depoları ile dağıtım ve pazarlama işini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içerisindedir. Tekel ile Gün-Bak A.Ş. arasında yapılan sözleşmeye göre her an için 5 günlük stok malın depolarımızda bulundurulması zorunluluğu vardır. Gün-Bak A.Ş. Tekel ürünlerinin bedellerini ödemek suretiyle mal alımı yapmakta, 70 araçtan ve 200 personelden oluşan satış ekibi ile bu malları haftada en az üç kez ziyaret etmek suretiyle yaklaşık 7.000 satış noktasına intikalini sağlamaktadır. Gün-Bak A.Ş. ile Tüm-Bak Ltd.Şti. farklı tüzel kişilikler olup aynı binada faaliyetleri söz konusu değildir. Tüm-Bak Ltd. şirketi diğer 7.000 bayi gibi satış yapılan müşterilerden birisidir. Müvekkil şirketin Beşiktaş ve Eminönü ilçelerinde sözleşme şartlarına uygun sabit depoları mevcuttur. Müvekkil şirket ile Tekel arasında yapılan sözleşme sırasında faaliyet bölgemizde toptan satıcı sayısı 4 iken bugün için bu sayı 28 civarındadır. Ayrıca kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya yoğun şekilde girmesi ve bunun önlenememesi, yabancı ürünlerin gerek muadil ürünlerini çoğaltmaları,gerekse fiyat ayarlamaları ve promosyon yapmaları sadece faaliyet bölgemizde değil ülke çapında Tekel'in Pazar payının düşmesine neden olmuştur.bu hususta müvekkil şirket üzerine düşen görevi fazlası ile yapmış ve bu durumun önlenmesi için ilgili kurumlara gerekli müracaat ve uyarılar yapılmıştır. Abdükadir Ensari müvekkil Gün-Bak A.Ş'nin Genel Müdürü olup 21 Ocak 2003 tarihinde göreve başlamış ve Tekel Genel Müdürü Sayın Sezai Ensari'nin yeğeni değildir. Soyadı benzerliğini dışında herhangi bir akrabalığın olup olmadığı hususu tarafımızdan bilinmemektedir. 11 Ocak 2003 tarihinde Tekel Ürünlerine zam yapılacağı hususu bir hafta on gün önce hükümet yetkililerince alalen açıklanmıştı. Yoğun şekilde yapılan mal taleplerini müvekkil şirketçe karşılanmasının speküle edilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığı açıktır. Müşteri taleplerine karşı bedelini ödeyerek mal alan ve müşterilerinin taleplerini karşılayan müvekkil Gün-Bak A.Ş.'nin töhmet altında bırakılmaya çalışılmasının ne bu ülkeye ne de ekonomik hayata bir katkısı olmayacaktır.
3Müvekkil Gün-Bak A.Ş. bedelini ödeyerek satın aldığı Tekel ürünlerini %01.1 gibi çok düşük bir kpayı ile bayilere ulaştırmaktadır. Personel ücretleri, araçların bakım ve onarımı, yakıt giderleri ve birçok gideri bu düşük koranı ile karşılamaya çalışmakta, kayıtdışı tek bir işlemin dahi olmadığı, yeminli mali müşavirlerce sürekli denetlenen, işsizliğin 1.öncelikli konu olduğu bir ülkede birçok insanına ekmek kapısı olan, özveriyle çalışan müvekkil şirketin kamuoyunda ticari itibarını zedeleyen, teminat kullandığı bankalar karşısında zor durumda kalmasına neden olabilecek, hiçbir araştırma yapılmadan tek taraflı olarak ve sorumlu gazetecilik etiği ile bağdaşmayan yayın yapılması üzüntü verici olmuştur. Bu konuda ki dava haklarımızı saklı tutuyoruz.
Tekel'in dağıtımını yapan Gün-Bak'tan gelen açıklama böyle. Ancak, yukarda yok denilen, kabul edilmeyen iddiaların hepsi başta Başbakanlık Denetleme olmak üzere kontrolörlerin raporlarında yer alıyor. Tarafımızdan Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne bu belgeler sunulmasına rağmen Hakim Rüveyda Kaner üsteki cevabın, 'silahların eşitliği ilkesi gereği' yayınlanmasını karar verdi. Aynı belgeler eşliğinde, Tekel Genel Müdürü Sezai Ensari ve eski genel müdür Mehmet Akbay'ın 16 Eylül 2005'te Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nda hakim önüne çıktığını hatırlatarak, bu konuyu Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'nun takdirlerine bırakıyorum. Avukatlarımızda 'Yazılı Emir' için Adalet Bakanlığı'nı zaten gerekli baş vuruları yapmış durumda.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Doğalgazda Rus-Alman etkisi   / 19-09-2005
 Unakıtan'ın Global sarması   / 17-09-2005
 Koç, Tüpraş'la rotayı düzeltti   / 14-09-2005
 Tekel'de tekleme sebebi çok   / 12-09-2005
 Tüpraş'a nereden bakmalı?   / 10-09-2005
 Gümrük Birliği'nde ulaşım sıkıntısı   / 07-09-2005
 Telekom'da Danıştay düğümü   / 05-09-2005
 Rumlara limanlar neden kapalı?   / 03-09-2005
 Turistik gemi (kruvaziyer) sorunu   / 31-08-2005
 Devlet dediğin yamuk bakar   / 29-08-2005
GÜNTAY ŞİMŞEK
Gün-Bak'tan açıklama
1- Muhatab Merkez Gazete Dergi...
Prof. Dr. AYDIN AYAYDIN
Kutman: Teklifimizin bugünkü değeri 200 milyon...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Erdemir'i almaya tek bir yerli grubun gücü yetmez
Dün...
GAZİ ERÇEL
20 milyar dolar gelirse
Bu yıl 20 milyar dolar civarında...
Ölüme götüren renkli haplar
Ata Türk'ün ölümüyle gündeme gelen ecstasy haplarının Türkiye'de...
Domuz derisine onay
Din İşleri Yüksek Kurulu, "Ham deri tabaklanınca temiz olur" hadisine...
Evlatlarınıza sahip çıkın!
Evlatlarınıza sahip çıkın!
'Gelinim Olur musun' programının Ata'sı dün İstanbul'da toprağa...
Hocaların hocasına son veda
Hocaların hocasına son veda
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi'ne 40 yıl hizmet eden ve...
IMKB
E: 33.719 D:% 1,50
DOLAR
S: 1,340 D:% -0,483
EURO
S: 1,631 D:% -0,336
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu