kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin

Erikli hindi madalyon
Arpacık soğanları, kolay soyulması için sıcak suda 10 dakika bekletin. Ilık olarak soyup, bütün bırakın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve soğanları ilave edin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ve bekletin. Ayrı bir tencerede kalan zeytinyağını kızdırın. Hindi madalyonların her iki yüzünü pembeleştirerek pişirin. Arpacık soğanları ve karabiberi katın. Erikleri suyu ile beraber ete ilave edin. Kısık ateşte, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten almanıza yakın tuz ilave edin. Üzerini maydanoz ile süsleyip, sıcak servis yapın.
(4 kişilik)
*
1 paket tavuk hindi madalyon
* 10 adet arpacık soğanı
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 250 gr. kuru erik (1 su bardağı su ile ıslatılıp, çekirdekleri çıkarılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Karabiber, tuz

Vişne şurubu
Vişneleri yıkayıp, çekirdeklerini çıkartın. Bu işlemi büyük bir kapta yaparak, vişnenin suyunu muhafaza edin. Vişne, süzülen vişne suyu, şeker, limon suyu ve suyu karıştırıp, kaynama noktasına getirin. Üzeri köpüklenirse delikli kaşıkla alın. Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Vişneleri delikli kaşıkla bir kaba alıp, şurup koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin ve vişneleri ilave edin. Soğuk bir yerde muhafaza edip, içerisinde buzlu su olan bardaklara birer çorba kaşığı koyarak servis yapın.
(8 kişilik)
*
900 gr. vişne
* 1200 gr. tozşeker
* 1 adet limonun suyu (süzülmüş)
* 1 lt. su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 22-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-09-2005
 Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 19-09-2005
 Ispanaklı lorlu toplar   / 18-09-2005
 Çeşnili patates   / 17-09-2005
 Dana rulo   / 16-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-09-2005
 Ananaslı piliç   / 14-09-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-09-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
İlahi Mehmet Okur
Üç su Omo'da çitilenesin inşallah!...
HAKAN & UTKU
Masal kahramanı günlükleri-3
Karga
Sevgili...
AYŞE TÜTER
Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Erikli hindi madalyon...
Bahar depresyonu için ceviz
Bahar depresyonu için ceviz
Her mevsimin kendine özgü sebze ve meyveleri var ve bunlardan en...
Lisa yeni aşkıyla geldi
Lisa yeni aşkıyla geldi
Libyalı işadamı Tarek Kautini ile 2003 yılında Çırağan Sarayı'nda...
Tatsız bir haber
Tatsız bir haber
Geçtiğimiz aylarda hamile olduğu haberini duyunca çok sevindiğim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.