kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Metinan Aşireti’nin kadınlarının “CHP ile pazara kadar değil, mezara kadar, gönlümüz Baykal’dadır” yazılı pankartıyla karşılanan Baykal, Mardinliler’le çadırda, yere bağdaş kurup, tandır kebabı yedi.
Baykal'dan PKK'ya çağrı: Kardeşine C4'le saldırma

CHP Mardin kongresinde Kürtçe şarkılar ve "Başbakan Baykal" sloganlarıyla karşılanan Baykal, PKK'ya "Kardeşine C4'le, mayınla, suikastla saldırma. Silahları masadan kaldırın" diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin Mardin İl Kongresi'nde "kardeşlik" vurgusu yaptı, PKK'ya "Kardeşine saldırma" dedi. Baykal, CHP il kongresi için gitti Mardin'de coşkulu ilgiyle karşılandı. Deyrüzzafaran Manastırı'nı gezen, Metropolit'ten bilgi alan, Mardinliler'le yere oturup kebap yiyen Baykal, daha sonra İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Kürt sorunu ve terör konusunda görüşlerini açıkladı. Baykal, Kürtçe şarkılar ve "Başbakan Baykal" sloganları arasında yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi:

"HER YER MARDİN GİBİ OLSA"
"Burada kimse kimseye düşman gözüyle bakmıyor. Kimse kimseden ürkmüyor. Kimse kimseden kaygı duymuyor. Herkes birbirine saygı sevgi gösterip birbirini anlıyor. Keşke bütün dünya, bütün Türkiye Mardin olsa. Sizin bu mesaja ihtiyacınız olduğu için bunu söylüyor değilim. Ben Mardin'den bütün dünyaya bu mesajı verme ihtiyacı hissediyorum. Türkiye'mizin ne yazık ki böyle bir mesaja ihtiyacı var. " Salondaki pankartları işaret ederek, "Türkiye bir ırk, bir kafatası bir kan bir din devleti değildir" diyen Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

ANASININ DİLİNİ KONUŞABİLMELİ
"Biz kardeşleri birbirine düşürmek için değil, kardeşleri kardeşçe bir arada tutabilmek için bunu söylüyoruz. Irkımız farklı olabilir, kimisi Arap'tır, kimisi Arnavut, kimisi Acem'dir, kimisi Kürt'tür, kimisi Gürcüdür, kimisi Çerkez'dir. Soyunu sopunu Allah belirlemiş sen ne karışıyorsun. Devletin işi devlete. Allah'ın işine kimse karışamaz. Bu Allah takdiri. Bizim yapacağımız o takdir içinde bir arada dostça kardeşçe nasıl yaşarız. Devlet gelip kimliğiyeniden tayin mi edecek. Kimse eziklik duymadan, üstünlüğe de kapılmadan, herkes 'ben şu soydanım' diyebilsin. Bunda ayıp yok, günah yok. Kutsal kitapta bazı soyların mahkum edildiği denilmiş mi? Herkes Allah'ın kulu. Herkes anasından öğrendiği dili konuşabilir, yayın yapabilir, kaset çıkarabilir. Bundan devlete bir tehdit yok. Bunu Türkiye'ye anlatmaya çalışıyoruz 15 yıldır. Şimdi herkes bunun doğru olduğunu görüyor."

SİLAHLARI MASADAN KALDIRIN
Baykal, konuşmasının sonunda isim vermeden PKK'ya çağrı yaptı. "Kardeş olmanın yüklediği sorumluluğa" işaret eden Baykal, şöyle dedi: "Ama kardeş olmanın yüklediği bir sorumluluk var. Ben ayrı baş çekeceğim, ben seni kabul etmiyorum deme hakkı hiç birimizde yok. Bu kardeşlerden biri koparsa hiç kimseye yararı olmaz. Kardeşlik bir kez bozulursa kötü olur. Hele sen kendi insanına silahla, bombayla, mayınla, C4'le, suikastle saldırırsan olmaz. Silah siyasette, fikir tartışmasında hiç yeri olmayan bir şey. Siyaset akılla fikirle yapılır, silahla, tehditle, suikastle siyaset yapılmaz. Yapılmaya kalkılırsa iş çığırından çıkar, masa dağılır, huzur bozulur. Çünkü bileceksin ki sen silah kullanırsan, senden daha fazla kullanan çıkacaktır. Silah silahı davet eder, silah silahı meşrulaştırır, silahı kaldırın masadan. Düğünlerde kullanın diyeceğim, ama orda da kan akıyor. Bunu birilerinin kulağına küpe olsun diye söylüyorum. Türkiye'de bir beraber yaşayacağız. Bu iki ilkeyle oynamak isteyenlere toplum olarak karşı çıkmalıyız. Bu barış ortamını korumak zorundayız."

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ağar: Düdük çaldı, Hükümet için şarkı bitti
 "O fotoğraf kareleri aile yapısına ihanet"
 AK Parti'de korsan paniği
 Başbakan ruhani liderlerle buluşuyor
 Türk hava sahası Kürdistan Hava Yolu uçaklarına kapalı
MUHARREM SARIKAYA
Baykal'dan iki önemli açılım
CHP lideri Deniz Baykal,...
YAVUZ DONAT
Yaşanmış "Orman yangını" hikayeleri
Saat 23'e geliyordu.
'Allah' kolyelerinin sırrı
Gamze Özçelik, Gülben Ergen ve Hülya Avşar... Hayatlarının en önemli...
Tuğçe Kazaz kilise düğünüyle evlendi
Dinini değiştirerek Hıristiyan olan ünlü manken, Atina'da hiçbir...
Azrail'e beş gol birden attı
Azrail'e beş gol birden attı
Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut kanser oldu, vuruldu, kaza...
Ermeni Konferansı tartışmalı başladı
Ermeni Konferansı tartışmalı başladı
Boğaziçi Üniversitesi'nde önceki gün düzenlenecek olan ancak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu