kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Teknoloji
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Moleküler omlet yaptım!

Annem ve babam Mersin'de yaşıyorlar. Ben de Kozyatağı sırtlarında otopark manzaralı evimde tek başıma. (Zaman zaman ev nüfusunun arttığı oluyor ama tabii ki anneciğim ve babacığımın bunu bilmesi gerekmiyor. Yalnız yan komşudan biraz şüpheleniyorum. Annemler gelince karşılaşacaklar da evin trafiğinden bahsedecek diye ödüm kopuyor... ) Ayıptır söylemesi çok güzel yemek pişiririm. Çok da severim mutfakta takılmayı. Ama birisinin benden sonra arkamı toplaması ve bulaşıkları halletmesi gerekir. Çünkü yemek yaparken kendimden geçiyorum. Ama yalnız yaşarken yemek yapmak çok zor. Çünkü az pişiriyorsunuz emeğinize yazık oluyor. Çok pişiriyorsunuz, bir hafta aynı yemeği yiyorsunuz. Allah'tan sürekli bir yerlere yemeğe davetliyim de bu açığı kapatabiliyorum.

BEN Mİ TATMADIM?
Geçen hafta Çırağan Kempinski Oteli'nde İspanyol yemek ve şarapları etkinliğine davetli idim. Ancak davet çok ilginçti. Biz yemekleri Tuğra restoranın mutfağında yedik. Çünkü bir yandan da moleküler mutfak anlayışı ile tanıştırıldık. Organizasyonda bir de Torres marka İspanyol şaraplarının tadına bakıldı. İyi de ben ikinci kadeh şarapta sarhoş olan bir Mersinli olarak ne anlarım şarap tatmaktan? Babam içmeyi çok severdi ama rakı içerdi. Yani küçüklüğümde Mersin'de değişik şarap vardı da ben mi tatmadım? Ama tabii insan karizmatik olmaya, "her şeyin en harikasını yiyip içmeye bayılan entel dantel" havasına girmeye çalışıyor. İlk şarabımı tadarken, o bildik, şarabı kadehin içinde çevirip koklama numarasını yaparak bir yudum aldım. Ama kokusu da korkunç. Alkol işte... Likör değil ki, şöyle güzel güzel meyve koksun. Üstelik karnım aç. İçersem doğrudan sarhoşum. Baktım, Ali Atıf Bir şarabı çok beğendi, hemen ben de beğenmiş numarası yaptım: "Ne kadar hafif bir şarap değil mi? Chardonnay galiba..." (Allahtan akıllı bir kadınım. Şarap kadehe konarken Chardonnay üzümlerinden yapıldığını görmüştüm.) Etkilendiler tabii.

ÇOK LEZZETLİ AMA!
Bu arada, İspanyol aşçı moleküler bazda omlet hazırlıyor. Ohh neyse karnımız doyacak. Amanın o da ne. Martini kadehinde garip bir sıvı. Evet omlet gibi kokuyor. İçerken önce ağzınıza çırpılmış yumurta, dibine doğru da soğanlar geliyor. Çok lezzetli ama ekmeğini batıramıyorsun ki! Ayrıca ben, akşam Çırağan'da yemeğe gidiyorum diye bütün gün bir şey yememişim. Bir kadeh omlet beni kesmez ki... Yanımdaki gazeteci arkadaş omlet kadehini öylece inceliyor. "Arkadaşım, yemeyeceksen ben omletine talibim..." (Şımarık gülücük) üçüncü kadeh omletten sonra hafif çakırkeyif oldum sanırım.. Ama açlıktan... Omletin arkasından gerçekten moleküler bazda hazırlanmış iki sardalya ve kıtır ekmek geldi. Onları da yuttum. Ama balıklar hiç vefalı davranmadılar. Çünkü hâlâ açım. Yok bu moleküler olayı hiç de bana göre değil. Tüm umudum ana yemekte. Levrek... Bademli bir sos ile sunuluyor. "Abi, ekmek var mı yaa.." Son sahne: "Başlarım böyle moleküle, moleküllerime ayrılmak üzereyim açlıktan." Ekmeğimi balığın sosuna bandırırken, bir iki ters bakışla karşılaştım. Ama oralı olmadım. Çok eğleniyorum havası yarattım. Galiba çıkışta bir dürümcüde alacağım soluğu... Ama yanlış anlamayın, moleküler bazda!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Korkma! Yağlarım eline bulaşmaz!   / 04-10-2005
 Merkür bana tuzak kurmuş!   / 29-09-2005
 Altaylı ile ormanda mahsur kaldım!..   / 27-09-2005
 Artık tecrübeliyim   / 22-09-2005
 Alesta, tremola...Yallah...   / 20-09-2005
 Esen'in başına gelen!   / 15-09-2005
 Psikolojimi bozdun Metin!   / 13-09-2005
 O benim popom değil!   / 08-09-2005
 Çadırda dondum, geri döndüm!   / 06-09-2005
 Tatlıses: Fotoroman çekelim Rahşan Hanım   / 01-09-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Moleküler omlet yaptım!
Annem ve babam Mersin'de...
HAKAN & UTKU
Müzakere görüşmelerinin arka planında neler oldu?
*...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (4)
Mektubu bitirince...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Islama rulo börek
Ispanakları...
Simavi'ye süper teklif...
Simavi'ye süper teklif...
Dünyaca ünlü müzayede evi Christie's İstanbul'da bir şube...
Yeni bir aşk mı
Yeni bir aşk mı
CHP'nin olası genç liderleri arasından gösterilen sanatçı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.