kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Lezzet Güneşi

Patates ezmeli çorba

Ilık suda bulyonları eritin. 2 su bardağı bulyonlu suya soğanları katıp, 15 dakika kaynatın. Halka kesilmiş patatesleri ilave e dip, yumuşayana kadar pişirin. Soğumadan robotla ezin. Kalan bulyonlu suyu ve sütü ilave edin. Zeytinyağını ısıtın. Brüksel lahanası, piliç etleri, küp patates ve dolmalık fıstığı katıp, hızlı ateşte fıstıklar kavrulana kadar hızla karıştırarak pişirin. Hazırlanan patatesli çorba suyunu bir taşım kaynatın. Piliç etli harcı; muskat, pul biber, karabiber ve tuzu katıp, bir kez karıştırın. Maydanozu serperek servis yapın.

* 1 ufak paket piliç göğüs şerit
* 3 adet orta boy patates (halka doğranmış)
* 2 adet orta boy soğan (4'e bölünmüş)
* 4 su bardağı su (ılık)
* 2 paket tavuk bulyon
* 12 adet brüksel lahanası (kıyılmış) veya kara lahana (haşlanmış, kıyılmış)
* 1/2 su bardağı süt (sıcak)
* 2 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet küçük patates (küp doğranmış)
* 50 gr. dolmalık fıstık
* 1 çay kaşığı muskat
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı karabiber
* 10 sap maydanoz (iri kıyılmış)
* Tuz

Püreli kebap


Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Tepsiye yaydıktan sonra suyunu çekmesi için 10 dakika kadar fırına verin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra içine bir tutam rendelenmiş muskat, bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, yumurta ve karabiber koyup iyice karıştırın. Ayrı bir tencereye eti alın ve içine 3 çorba kaşığı yağı koyup kendi suyu ile kavurun. Tuz ve karabiber de ilave ettikten sonra bir kenarda bekletin. Hazırlanan patates püresinin yarısını yağlanan tepsiye boşaltın ve yayın. Üzerine eti koyun ve yayın sonra domates dilimlerini dizin, maydanozları bütün olarak bölmeden dizin. 1 çorba kaşığı margarini eritin ve üzerinde gezdirin. En üste kalan patates püresini koyun ve onu da yayın en son olarak onun da üstüne kaşar peyniri dilimlerini dizin. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

* 5-6 adet büyük boy patates
* 1 tutam rendelenmiş muskat
* 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Yeterli miktarda tuz
* Yeterli miktarda karabiber
* 2 adet yumurta
* Yarım kg. dana kuşbaşı et
* 4 çorba kaşığı margarin
* 2 adet domates
* Yarım demet maydanoz
* 6 adet ince dilim kaşar peyniri

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 12-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 10-10-2005
 Karnıyarık böreği   / 09-10-2005
 Kıymalı lazanya   / 08-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 07-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 06-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 05-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 04-10-2005
 Pırasalı krep   / 03-10-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Şurdan burdan...
Geveze birisiyim. Aklıma sürekli yazmak...
HAKAN & UTKU
Kuş gribiyle ilgili merak ettikleriniz
* SORU:...
AHMET UMİT
Beyoğlu'nun En Güzel Abisi... (11)
*Neşe Pavyon'da...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Patates ezmeli çorba

Ilık suda...
Oruçla gelen performans kaybı!
Oruçla gelen performans kaybı!
Kalp hızı ve tansiyonun oruç olup olmamakla ilgisi yoktur.
EMRE NY istanbul'a geliyor...
EMRE NY istanbul'a geliyor...
"EMRE NY" adını verdiği köpek ve kadın çantalarıyla Amerika,...
Esaret bitti!!!
Esaret bitti!!!
Helin Avşar, geçtiğimiz yaz Bodrum'da yaşadığı hızlı hayatı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.