kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Mutfakta Lezzet Güneşi

Dağ köftesi
Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar peyniri ve kekiği iyice yoğurup, yuvarlak köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Fırın kağıdından 6 adet 25x25 cm. ebadında kareler hazırlayın. Taze soğan, dereotu, nane, maydanoz ve pazıyı 1 çay kaşığı tuzla hafifçe ovup, kağıtlara eşit olarak bölün. Üzerlerine birer çay kaşığı yağ ve dörder adet köfte koyup, kağıtları bohça şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın.
* 500 gr. kıyma
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş)
* 100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
* Kekik
* Sıvıyağ (kızartmak için)
* 2 demet taze soğan (ince kıyılmış)
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1/2 demet nane (ince kıyılmış)
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 3 yaprak pazı (ince kıyılmış)
* 6 çay kaşığı tereyağı
* Tuz, karabiber

Soğanlı börek
6adet porsiyonluk tart kalıbını milföy hamuru ile kaplayın. Tereyağını eritip, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin ve hamurların üzerine paylaştırın. Yumurta, krema, sirke ve muskatı karıştırıp, soğanların üzerine dökün. Üzerlerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
* 6 adet milföy hamuru
* 6 tatlı kaşığı tereyağı
* 6 adet soğan (halka doğranmış)
* 3 adet yumurta (çırpılmış)
* 2 su bardağı krema
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş)
* 175 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)

Karışık sebze sote
Tencerede yağı ısıtıp, soğanı kavurun. Sebzeleri ekleyip, karıştırmadan, tencereyi sallayarak soteleyin. Soya sosu ve mısırları ilave edip, maydanozla servis yapın.
* 3 adet taze soğan (iri doğranmış)
* 1 adet kabak (haşlanmış, küp doğranmış)
* 1 adet havuç (küp doğranmış)
* 1 adet patates (haşlanmış, küp doğranmış)
* 10 adet mantar (iri doğranmış)
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı soya sosu
* 3 çorba kaşığı mısır (konserve)
* 1/2 demet maydanoz

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Etli dolma   / 28-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 26-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 25-10-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 24-10-2005
 Kaymaklı güllaç   / 23-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 21-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 20-10-2005
 Lezzet Güneşi   / 19-10-2005
AYŞE TÜTER
Mutfakta Lezzet Güneşi
Dağ köftesi
Kıyma, soğan,...
'İkinci kez beni ve albümümü mağdur ediyor'
'İkinci kez beni ve albümümü mağdur ediyor'
'Bileydim' isimli anonim türkü yüzünden üç ay önce mahkeme kararıyla...
Sosyete bayrama hazır
Sosyete bayrama hazır
Cemiyet hayatının seçkin simaları, 3 Kasım Perşembe günü başlayacak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.