Mutfakta Lezzet Güneşi
Dağ köftesi Kıyma, soğan, patates, tuz, karabiber, kaşar peyniri ve kekiği iyice yoğurup, yuvarlak köfteler yapın. Kızgın yağda kızartın. Fırın kağıdından 6 adet 25x25 cm. ebadında kareler hazırlayın. Taze soğan, dereotu, nane, maydanoz ve pazıyı 1 çay kaşığı tuzla hafifçe ovup, kağıtlara eşit olarak bölün. Üzerlerine birer çay kaşığı yağ ve dörder adet köfte koyup, kağıtları bohça şeklinde kapatın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak servis yapın. * 500 gr. kıyma * 1 adet soğan (rendelenmiş) * 1 adet patates (haşlanmış, rendelenmiş) * 100 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş) * Kekik * Sıvıyağ (kızartmak için) * 2 demet taze soğan (ince kıyılmış) * 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış) * 1/2 demet nane (ince kıyılmış) * 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış) * 3 yaprak pazı (ince kıyılmış) * 6 çay kaşığı tereyağı * Tuz, karabiber
Soğanlı börek 6adet porsiyonluk tart kalıbını milföy hamuru ile kaplayın. Tereyağını eritip, soğanları yumuşayıncaya kadar soteleyin ve hamurların üzerine paylaştırın. Yumurta, krema, sirke ve muskatı karıştırıp, soğanların üzerine dökün. Üzerlerine peynir serpip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. * 6 adet milföy hamuru * 6 tatlı kaşığı tereyağı * 6 adet soğan (halka doğranmış) * 3 adet yumurta (çırpılmış) * 2 su bardağı krema * 2 çorba kaşığı sirke * 1 tatlı kaşığı muskat (rendelenmiş) * 175 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)
Karışık sebze sote Tencerede yağı ısıtıp, soğanı kavurun. Sebzeleri ekleyip, karıştırmadan, tencereyi sallayarak soteleyin. Soya sosu ve mısırları ilave edip, maydanozla servis yapın. * 3 adet taze soğan (iri doğranmış) * 1 adet kabak (haşlanmış, küp doğranmış) * 1 adet havuç (küp doğranmış) * 1 adet patates (haşlanmış, küp doğranmış) * 10 adet mantar (iri doğranmış) * 1 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 çorba kaşığı soya sosu * 3 çorba kaşığı mısır (konserve) * 1/2 demet maydanoz
|