kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Kim olsa aynısını yapardı"

Dışişleri Bakanı Gül: "Başbakan'ın yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı".

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Roj TV tepkisini değerlendiren Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, "Başbakan'ın yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı" dedi.

KKTC'nin 22. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Sheraton Otel'de bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda konuşan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Başbakan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Danimarka Başbakanı Rasmussen ile yapacağı basın toplantısına Roj TV'nin de yer almasından dolayı iptal etmesini değerlendi.

Gül, "Başbakan'ın yerinde kim olsa aynı
şeyi yapardı" dedi. Gül, KKTC'ye uygulanan siyasi ve ekonomik tecritlerin de bir an önce kaldırılması için uluslararası camiaya mesaj gönderdi. KKTC Büyükelçisi Tamer Gazioğlu tarafından verilen resepsiyona Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ve çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda KKTC'nin kuruluş yıldönümü ile ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, Türkiye'nin her zaman Kıbrıs Türkleri'nin yanında olacağını söyledi. Gül, "Kıbrıslı kardeşlerimiz bundan endişe etmesinler. Türkiye, Kıbrıs Türkleri için bugüne kadar her şeyi yapmıştır ve bundan sonra da yapacaktır" dedi. Gül, Kıbrıs Türkleri'nin son yıllarda uyguladığı politikanın tüm dünyada yankı yaptığının altını çizerek, "Tüm dünyada daha önce Kıbrıs ile ilgili Kıbrıs Türkleri çözüm istemez, problem çıkartır.

Kıbrıs Rumları ise Ada'nın birleşmesini ister diye yanlış bir düşünce vardı. Geçen seneki referandum tüm dünyaya bunun nasıl bir yalan olduğunu gösterdi" şeklinde konuştu. Kıbrıs'ın bundan sonra yoluna emin adımlarla yürüyeceğini ve Türkiye'nin haklı davalarında yanlarında olacağını belirten Gül, "Bu hem ekonomik, siyasi ve güvenlik olacak. Bundan dolayı kimsenin tereddüdü olmasın. Türkiye, Kıbrıs Türkleri ile birlikte Kıbrıs konusunda kapsamlı ve kalıcı bir çözümün gelmesi için yardımcı olacaktır" dedi.

Herkesin Kıbrıs Türkleri ve Türkiye'nin çağrısına kulak vermesini isteyen Gül, "Uzlaşma olacaksa bu uzlaşma tek tarafın atacağı adımlarla olmaz, diğer tarafın da mutlaka atacağı adımlar olmalı" şeklinde konuştu.

"DANİMARKA DA KENDİ HUKUKU İÇİNDE BU TV'Yİ KAPATACAKTIR"

Bakan Gül, Başbakan söz konusu basın toplantısına katılsaydı gazetecilerin 'bir terör örgütünün katıldığı yerde nasıl konuşur' şeklinde tepki göstereceklerini ifade ederek, "Sayın Başbakan açık bir şekilde Danimarka Başbakanı ile konuştu. Onların kanunları bunu bir anda kapatmaya izin vermiyor olabilir. Biz bu konuyla ilgili elimizdeki tüm delilleri gönderdik. Bunlarla ilgili gerekli işlemler yapılacak. Zaten Danimarka da terör örgütü üyesi olarak gördüğü bir grubun yayın yapmasını müsaade etmeyecektir. İngiltere'de de Med TV'nin yayını için itiraz ettik. O da süreç aldı ama sonunda kapatıldı. Aynı şekilde Danimarka da hareket edecektir ve kendi hukuku içerisinde bu TV'yi kapatacaktır" ifadesini kullandı.

Gül, terörle mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu Avrupa Birliği üyesi ülkelerin en iyi şekilde bildiğini belirterek, hiçbir AB üyesi ülkenin de terörü desteklemeyeceğini kaydetti. Ancak kapatma olayının vakit alacağına dikkat çeken Gül, bu konuna kanuni sürecin işlediğini söyledi.

Gül, Türkiye'nin konuyla ilgili elindeki her türlü belgeyi vermeye hazır olduğuna da vurgulayarak, "Başbakan'ın yerinde kim olsaydı aynı şeyi yapardı. Yapmasaydı bu sefer de 'Nasıl olur da Sayın Başbakan buna müsaade eder' diye soracaktınız" şeklinde konuştu.

Resepsiyona katılan Adalet Bakanı Cemil Çiçek ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt arasında ise milli maç konuşuldu. Çiçek, çarşamba gecesi oynanacak Türkiye İsviçre maçını Türkiye'nin kazanmasını temenni ettiğini belirterek, "Türk Milli Takımı gibi oynarlarsa mutlaka kazanırlar" dedi. Orgeneral Büyükanıt ise, İsviçre'de Milli Takım'ımıza gösterilen tepkilerden dolayı endişelerini dile getirerek aynı olayların Türkiye'de yaşanmamasını umduğunu söyledi.

Sohbet sırasında gazetecilerin gündemle ilgili sorularına Cemil Çiçek, "Milli maçı mutlaka kazanırız" sözleriyle geçiştirdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Ayetullahlar devleti olmayacağız"
 Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları
 Başbakanlık Sözcüsü açıklama yaptı
 İnsan Halkları İzleme Örgütü, AİHM'in türban kararını...
 Gül'den Şam'a sürpriz ziyaret
 Mumcu'dan "hükümetimsi" ithamı
 Dışişleri: Danimarka önlemleri almalı
 Rektör Aşkın'a 31.5 yıl istendi
 CHP'li Anadol: İntihar değil, cinayet
 Samsun'a 17 Kasım çıkarması
 Yüce Divan'da bir suçlama, bir aklama
MUHARREM SARIKAYA
Samsun pazarlığı...
Samsun'da yarın önemli bir pazarlık...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Bir yazı yazdım pişman oldum..
Meğerse "Şemdinli...
YAVUZ DONAT
Demirel'den son nokta: "Sipariş vermiyorum"
Yıllarca...
Memleket Fırat'ın çiftliği!
Bodrum'un göbeğinde gazeteci dövüyor. Milyonlar bunu TV'de seyrediyor...
Yavru kediyi ezmemek için ölüme uçtular...
Ataköy'de köprüden uçan araçtaki 5 üniversite öğrencisinden 3'ü öldü,...
Roj TV notu kriz yarattı
Roj TV notu kriz yarattı
Başbakan Erdoğan, Roj TV muhabirinin katılması nedeniyle Danimarka...
Danimarka ile kriz bitmiyor
Danimarka ile kriz bitmiyor
Avrupa Birliği'nin kuzey kanadını oluşturan ülkelerden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu