Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kuru erikli piliç Isıtılmış tereyağına etleri ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Taze soğan ve erikleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Krema, portakal suyu, zencefil, tuz ve karabiberi ilave edip, harmanlayın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısıp, 3-4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. (4 kişilik) * 1 paket piliç ligt göğüs (jülyen doğranmış) * 80 gr. tereyağı * 4 adet taze soğan (verev doğranmış) * 16 adet kuru erik (ılık suyla ıslatılmış, ikiye kesilip, çekirdekleri çıkarılmış, yarısı püre yapılmış) * 200 ml. krema * 1 adet büyük boy portakalın suyu * 1 çay kaşığı zencefil * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
Otlu piliç rulo Etlerin bir kenarının kesilmemesine dikkat ederek, keskin bir bıçakla ortalarından yatay olarak uzunlamasına ikiye kesip, yaprak şeklinde açın. İki streç arasında 1 cm. kalınlığında oluncaya kadar hafifçe dövün. Ispanakları ka ynar suya batırıp, 3-4 dakika bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp, iyice süzün ve ince kıyın. Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Haşlayıp, ince kıydığınız ıspanakları ilave edin, karşıtırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Muskat, tuz ve karabiber serpip, harmanlayın ve ılınıncaya kadar dinlendirin. Ispanaklı malzemenin 1/4'ünü etin geniş kısmına ve kenarlardan 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde yayın, etin kenarlarında kalan boş kısmı harcın üzerine katlayıp, uca doğru rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ruloları orta dereceli kızgın yağda üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzüp, pilavla beraber servis yapın. (4 kişilik) * 4 adet piliç light göğüs * 500 gr. ıspanak (veya pazı) * 2 çorba kaşığı tereyağı * 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) * 4 diş sarmısak (ince kıyılmış) * 1 tutam muskat * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 çorba kaşığı un * 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek veya galeta unu) * Sıvıyağ (kızartmak için)
Karaçuval helvası Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın. Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın. İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın. (8 kişilik) * 1 kg. un * 250 gr. tereyağı * 1 su bardağı pekmez * 1 çorba kaşığı tozşeker * 1,5 su bardağı su * 1 su bardağı ceviz * 2 çorba kaşığı hindistancevizi
|