kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Kuru erikli piliç
Isıtılmış tereyağına etleri ilave edip, karıştırarak 3-4 dakika soteleyin. Taze soğan ve erikleri ekleyip, karıştırarak 3-4 dakika daha soteleyin. Krema, portakal suyu, zencefil, tuz ve karabiberi ilave edip, harmanlayın. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısıp, 3-4 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
(4 kişilik)
*
1 paket piliç ligt göğüs (jülyen doğranmış)
* 80 gr. tereyağı
* 4 adet taze soğan (verev doğranmış)
* 16 adet kuru erik (ılık suyla ıslatılmış, ikiye kesilip, çekirdekleri çıkarılmış, yarısı püre yapılmış)
* 200 ml. krema
* 1 adet büyük boy portakalın suyu
* 1 çay kaşığı zencefil
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

Otlu piliç rulo
Etlerin bir kenarının kesilmemesine dikkat ederek, keskin bir bıçakla ortalarından yatay olarak uzunlamasına ikiye kesip, yaprak şeklinde açın. İki streç arasında 1 cm. kalınlığında oluncaya kadar hafifçe dövün. Ispanakları ka ynar suya batırıp, 3-4 dakika bekletin, delikli kepçe ile çıkarıp, iyice süzün ve ince kıyın. Isıtılmış yağa soğan ve sarmısakları katın, karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Haşlayıp, ince kıydığınız ıspanakları ilave edin, karşıtırmaya devam ederek 3-4 dakika daha soteleyin. Muskat, tuz ve karabiber serpip, harmanlayın ve ılınıncaya kadar dinlendirin. Ispanaklı malzemenin 1/4'ünü etin geniş kısmına ve kenarlardan 1,5 cm. boşluk bırakacak şekilde yayın, etin kenarlarında kalan boş kısmı harcın üzerine katlayıp, uca doğru rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloları sırasıyla un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulayıp, en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Ruloları orta dereceli kızgın yağda üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin, delikli kepçe ile havlu kağıt üzerine alın, fazla yağlarını süzüp, pilavla beraber servis yapın.
(4 kişilik)
*
4 adet piliç light göğüs
* 500 gr. ıspanak (veya pazı)
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış)
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 tutam muskat
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 1 su bardağı ekmek kırıntısı (bayat ekmek veya galeta unu)
* Sıvıyağ (kızartmak için)

Karaçuval helvası
Unu yağsız tavada ve kısık ateşte rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. Tereyağını ilave edin, una yedirinceye kadar karıştırmaya devam edip, ateşten alın. Pekmez, tozşeker, su ve cevizi iyice karıştırın, kavrulmuş una katıp, iyice harmanlayın. İki çorba kaşığı yardımıyla yumurta büyüklüğünde oval toplar yapıp, tabağa dizin. Üzerine hindistancevizi serperek servis yapın.
(8 kişilik)
*
1 kg. un
* 250 gr. tereyağı
* 1 su bardağı pekmez
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1,5 su bardağı su
* 1 su bardağı ceviz
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 19-11-2005
 Fırında karnabahar   / 17-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 16-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 15-11-2005
 Yeşil kavurma   / 14-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 13-11-2005
 Fesleğenli piliç   / 12-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 11-11-2005
 Mutfakta Lezzet Güneşi   / 10-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 09-11-2005
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kuru...
SEDA KAYA GÜLER
Dayak güçsüzlüğün ifadesidir
Tarafsız bir gözle bakarsak...
Nefes Nefese'nin 'çılgın' kuzenleri
Nefes Nefese'nin 'çılgın' kuzenleri
atv'nin gençlik dizisi "Nefes Nefese" pek çok genç oyuncunun...
SOHO'yu İstanbul'a taşıdılar
SOHO'yu İstanbul'a taşıdılar
Vakkoroma V2K'nın Türkiye'deki ikinci mağazası İstanbul'da açıldı.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.