kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan & Utku @ SABAH
 

Türkiye'nin savunması

İsviçre'yi son maçta 4-2 yenmemize rağmen Almanya hayallerimize veda ederken, maç sonrası çıkan olaylar yüzünden 'İsviçre kabusu' büsbütün üstümüze çöktü. FİFA'nın bir tek "İsviçrem benim, biricik sevgilim, söyle senden başka kimim var benim" diye tezahürat yapmadığı kalan İsviçreli başkanı Sepp Blatter, Türkiye'ye çok büyük cezalar vereceklerini, hatta Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'na katılmasının bile tehlikede olduğunu ima etti. 2 maçta doğru dürüst savunma yapamadık. Bari şimdi savunma emniyetini elden bırakmayalım. İsviçre'ye ve Avrupa'ya karşı ülkemizi cansiperane savunalım. Bizler inandık, onlar da inansın.

* HAVAALANINDA YAŞANANLAR: Valla kötü bir niyetimiz yoktu. 'İsviçreli futbolcular gergindir' diye düşündük, animasyon yapalım, rahatlasınlar, yüzleri gülsün, Türk konukseverliğini görsünler istedik. Antrenöre 30 milimden eliyle "beşş" yapan arkadaş "Beş parmağın beşi bir olmuyor. İçimizde taşkınlık yapan olursa mazur görün" demeye çalışmış, hepsi o.

* OTOBÜSE YUMURTA ATILMASI: Brezilyalıların ülkemize getirdiği bir adet var. Artık burada doğum günlerini yumurta ve unla kutluyoruz. Otobüsün içinde illa birinin doğum günü vardır diye düşündük. Yoksa da sürpriz karşılamayı görünce içlerinde 'ay bir yaşıma daha girdim' diyen olmuştur mutlaka diye hesap ettik. Böylece hem karşılayalım hem doğum günlerini kutlayalım diye düşündük. Fena mı ettik?

* EMRE'NİN HAKEME SÜREKLİ İTİRAZ ETMESİ: Emre adlı arkadaşımız kısa boylu, teşbih yerindeyse 'boy fukarası' bir kişidir. Uzun boylu hakem görünce 'boy kompleksi' ortaya çıktı. Aslında itiraz ettiği 'makus talih'iydi.

* SEYİRCİLERİN İSVİÇRE MARŞINI ISLIKLAMALARI: İsviçre'de de İstiklal Marşı'mız ıslıklanmıştı. Malum, siz bizim medeniyeti yeni yeni öğrendiğimizi düşünüyorsunuz ya sizi haksız çıkarmayalım dedik. Medeniyette yeni trendin 'milli marş ıslıklama' olduğunu zanneden taraftarlarımız medeni olmaya çalıştılar işte.

* İSVİÇRE'Yİ 4-2 YENMEMİZ: Bakın bu işte olacak iş değil. Sen tut grup maçlarının tamamında 5 gol yiyen takıma bir maçta 4 at. 3 gol atan Tuncay'ın milli takımla ilişiği derhal kesilecektir. Necati'nin de kulağı çekilcek merak etmeyin. Bir kez daha özür dileriz. Ağlarınızı 4 kere havalandırdık. Ağlamayın dayanamıyoruz. Bak biz de ağlarız sonra.

* ALPAY'IN ELLE OYNAMASI: İşte bunun savunulacak yanı yok. Zaten sizden bu konu da savunma yapmamızı isteyen de yok. Alpler'i geçtik Alpay'a takıldık ya içimizde kaldı. Siz de kupaya katılmayı kılpayı hatta daha kötüsü Alpayı kaçırsaydınız bu kadarcık siz de saçmalardınız.

* TAHRİK UNSURU: İsviçreli futbolcuların maçın bitiş düdüğü çalar çalmaz, sevinmeye bile fırsat bulamadan dört nala tünele doğru koşmalarından tahrik olduk, bu doğru. Ama İsviçreli futbolcular da maç boyu her pozisyonda kız gibi kendilerini yere atınca bizim çocukların kafası karışmış. Dayak gene neyse, bereket daha korkunç şeyler yaşanmadı.

* ALPAY'IN MAÇ SONRASI İSVİÇRELİLER'E DALMASI: Alpay aslında orada tünele doğru koşan İsviçreliler'in yolunu açmak için tünelin ucundaki görevlilere ve kendi takım arkadaşlarına tekme atmak istedi ama araya bir İsviçreli girdi. Siz bakmayın, onun kusuruna. Maç sırasında elini kullandı ya bu konuya da el atmak istemiş hepsi budur yani.

* ANTRENÖR MEHMET ÖZDİLEK'İN ÇELMESİ: Antrenörümüz Mehmet Özdilek eskiden futbolcuydu. Lakabı ise 'Şifo'ydu. Biliyorsunuz 'Şifo' Belçikalı bir futbolcudur. Mehmet Özdilek had safhada Belçika sempatizanıdır. Hatırlayacaksınız hakem de Belçikalıydı. Hakeme nasıl şirin gözükeceğini bilemedi. Sevinçten dansederken ayağına İsviçreli futbolcu takıldı. Yerseniz?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Manken dosyasını açıyoruz   / 18-11-2005
 Bir kelime - Bir İşlem   / 17-11-2005
 O gün   / 16-11-2005
 Kayıtdışı   / 15-11-2005
 Otomatik okey masası   / 14-11-2005
 Hülya-Kaya Savaşları   / 11-11-2005
 Sahalarımızda görmezden geldiğimiz rekorlar   / 10-11-2005
 Öldükten sonra ilk sözleri   / 09-11-2005
 Ordan, burdan, şurdan, şırdan, damardan   / 08-11-2005
 Nasıl ya?!   / 07-11-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Maydanoz markette ev merkezde olsun
Kim bilir buuu...
HAKAN & UTKU
Türkiye'nin savunması
İsviçre'yi son maçta 4-2 yenmemize...
AYŞE TÜTER
Zeytinli patlıcan
Isıtılmış yağda sarmısakları...
Diyabetle yürüyerek savaşın
Diyabetle yürüyerek savaşın
Diyabet dünyada '21. yüzyılın felaketi' olarak görülüyor. Uzmanlar bu...
Gülben'den Deniz'e destek
Gülben'den Deniz'e destek
Ünlü şarkıcı Gülben Ergen, geçtiğimiz hafta sonu Antalya...
Kardelenler bu kez TİM'de açtı
Kardelenler bu kez TİM'de açtı
Ünlü sanatçı Sezen Aksu, 2000 yılından bu yana sürdürdüğü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.