kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bıçakcı: Bakan Şahin Futbol Federasyonu'nu kastetmedi
FIFA iki tarafın yetkililerini 28-29 Kasım'da Zürih'e çağırdı
"Başarısız federasyonlar gider"

"Başarısız federasyonlar gider"

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, tüm federasyonların kendi durumlarını gözden geçirmelerini isteyerek, "Federasyonlar gereğini yapmaz ise ben gerekeni yapacağım" dedi

Başbakanlık Merkez Binası'nda basın toplantısı düzenleyerek, spordaki son gelişmeleri değerlendiren Bakan Şahin, federasyonlara yönelik sert açıklamalarda bulundu. Şahin, tüm federasyonların kendi durumlarını gözden geçirmelerini isteyerek şunları söyledi:

"BAŞARISIZ FEDERASYON BAŞKANLARIYLA DEVAM ETMEYECEĞİM"

"Başarısız
federasyonlar ile devam etmek zorunda değiliz. Başarısız olanlar gider, yerine başarılı olanlar gelir. Tüm federasyonların bir yıllık performanslarını ölçtürüyorum. Başarısız olduğu tespit edilen federasyon başkanları ve yöneticileri ile asla devam etmek istemiyorum. Yasaların bana verdiği yetkiyi kullanacağım. İstisnasız her federasyondan bir muhasebe yapmalarını istiyorum.

Kendi durumunuzu kendiniz değerlendirin. Sonucuna göre hareket edin. Şapkanızı önünüze koyun, tablo olumlu ise kararınızı ona göre verin. Değilse centilmenlik gösterin ve benden daha iyisi gelsin diyerek yolu açın. Yoksa gerekeni ben yapacağım. Kendi kararlarını kendilerinin vermelerini bekliyorum."

"CENTİLMENLİK BEKLERİZ"

Türkiye - İsviçre maçı sonrası yaşanan olaylara ve son günlerde spor kamuoyunda tartışılan konulara da değinen Şahin, "Biz sporcularımızdan ve federasyonlarımızdan iki şey bekleriz. Bir tanesi centilmenlik ve centilmence mücadele yani ahlaklı bir spor anlayışını ortaya koyması, bir diğeri ise sportif başarıdır. Bu spor camiasından beklediğimiz iki önemli hususdur" diyerek, şöyle devam etti:

"Biz devlet ve hükümet olarak Türkiye için, hiçbir sportif başarıyı, Türkiye'nin prestijinden ve saygınlığından daha önemli göremeyiz. Hiç bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, güzel ülkemiz için, "Cehenneme hoşgeldiniz" yakıştırması yapamaz. Hiç kimse Türkiye muhaliflerine, "Bak ben size demedin mi?" dedirtecek malzeme veremez. Hiç bir federasyon Türkiye'yi sportif suçların çokça işlendiği bir ülke izlenimi veremez."

"TFF İSVİÇRE MAÇINDA BAŞARILI DEĞİLDİ"


Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, futbol federasyonunun başarılı bir yönetim sergilemediğini belirterek, "Türkiye-İsviçre maçı öncesinde ve sonrasında yaşananları Başbakanlık Teftiş Kurulu'na inceleterek, hazırlanan rapor doğrultusunda gerekeni yapacağım" dedi.

Bakan Şahin, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, futbol federasyonunun performansını nasıl gördüğü ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi;

"Futbol Federasyonu ile ilgili denetim ve gözetim yetkim daha farklı. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun olumsuz raporu üzerine federasyon genel kurulunu olağanüstü toplantıya davet edebilirim."

Futbol federasyonunun başaralı bir yönetim sergilemediğini vurgulayan Şahin, Başbakanlık Teftiş Kurulu'na bir inceleme raporu hazırlatarak, oradan çıkacak ve Sportif Değerlendirme Kurulunca hazırlanacak rapor doğrultusunda hareket edeceğini açıkladı.

Sporla meşgul olanların, Türkiye'yi sporla tanıtanların Türkiye'yi küçük düşürücü davranışlarda bulunamayacağını kaydeden Şahin, "Bunlar dün de, bugün de, yarın da geçerli olacak değerlendirmelerdir" dedi.

Konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüş alışverişinde bulunup bulunulmadığının sorulması üzerine ise Şahin, henüz böyle bir görüşmenin olmadığını ancak bu akşam ya da yarın bir gürüşme olabileceğini açıkladı.

Şahin, "Futbolcular açısından bir yaptırım düşünüyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine ise, futbolcularla ilgili bir değerlendirme yapma yetkisinin kendisinde bulunmadığını, bu yetkinin Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda olduğunu söyledi.

FIFA ve İsviçre federasyonlarından ağır açıklamalar geldiği ve bu doğrultuda ikili görüşmeler yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine ise, şu yanıtı verdi:

"Benim uluslararası bir federasyon veya onların yöneticileri ile temasa geçerek önlerindeki dosya ile ilgili bir talepte bulunmam mümkün değil. Ancak bu konu ile ilgili hangi iddialar Türkiye önüne ortaya konacaksa, bunların muhattapları kuşkusuz iddialarla ilgili savunmaları verecektir. Ancak bizim beklentimiz şudur: Uluslararası bu konudaki kurallar hangi sonuçları doğuruyorsa bu olayla ilgili, objektif olarak bu sonuçlara göre karar verilmesi, subjektif değerlendirmeler yapılmamasıdır."

Türkiye'nin ceza almasını gerektirecek, Türk Milli Futbol Takımı'nın geçici süre turnuvalara, uluslararası müsabakalara katılmamasını doğuracak bir ceza beklemediğini ifade eden Şahin, "Burada kişisel bir takım hatalar var. Bu hatalar değerlendirilerek bir karar ortaya çıkabilir. Ama bu sadece Türkiye için değil, İsviçre içinde geçerlidir. Çünkü, her iki takımın futbolcularının özellikle maçtan sonraki birbirine karşı davranışları hem Türkiye hem de dünya kamuoyunun gündemine defalarca geldi" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Demirören'den devam kararı
 Çayeli'nden derbiye
 Erman Hoca'ya soru izni yok
 Dev buluşma
 Bari kümede kalın sayın başkanım
 Teşhis koyamadı
 Sabır taşı da 80'de çatladı
 Alex oynamalı
 Bu gurur Kartal'ın
 Fener Seda ile İhtisas yaptı
 Federer efsanesine Arjantinli çelmesi
 Avrupalı Kayseri!
 Birlik beraberlik!
 Konyaspor geliyor
 Yeniden doğdu
 Lig A'da dünkü sonuçlar
 3.Lig görünüm
 Beykoz: 76 Erdemir: 73
 Tekel: 64 F.Bahçe: 69
 Günün içinden
FATİH ALTAYLI
Orta saha olunca
Galatasaray'ın çok...
AHMET ÇAKAR
Savunmayı öğrendi
Galatasaray, bu sezon belki de ilk...
LEVENT TÜZEMEN
Hakansız oynamak
Rizespor maçı Galatasaray'ın son 5...
REHA MUHTAR
Yengeç sepeti
Maçın 80. dakikasında seyirci başlıyor:...
KAZIM KANAT
Mösyö taktiği!
Rıza Çalımbay gitti. Futbol felsefesi de...
Petekler'e sahip çıkın
Petekler'e sahip çıkın
Çanta çalarken yakalanan 8 yaşındaki Petek, İstanbul Emniyet Müdürü...
Ölenler anıldı, terör lanetlendi
Ölenler anıldı, terör lanetlendi
Kanlı saldırıda 30 kişi ölmüştü
İstanbul'da, 20...
'Gençlik' filmlerine devam
'Gençlik' filmlerine devam
Beyazperdede "Aşkta Her Şey Mümkün" ve "Avanak Ajan"daki rolüyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu