kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 

Madonna'nın pilatesi ne iş?

Madonna'nın fiziği kadınları fena gerdi. Öyle kırk yedi yaşında mayo giymeler, bacaklar, popo dışarıda şovlar yapmalar falan n'oluyo yani? Dediler; pilates oluyo! Aman dedim pilates n'oluyo? İyi bir şey mi? Bünyeyi sarsar mı? Bizim topraklarda bulunur mu? Bulunuyormuş. Misal Metrocity'deki City Zen'de bu işin kralı yapılıyormuş. Başında da Las Vegas'ta iki stüdyosu bulunan Judy Ataman var. Abla Andrea Agassi'ye bile pilates dersi vermiş. Kıskanmak gibi olmasın da kırklık bir başka taş da o! (Nazar etme nolur, çalış senin de olur kızım Ayşe...) "Ben eşofmanlarımla geldim, uyar mı?" diye sordum. Uyarmış ama stüdyoda spor ayakkabılara gerek yok. Çorabınız yeterli. Çok sessiz sakin, dımtıs dımtıs müzik olmayan fizik tedavi aletleri misali şeylerin dizildiği bir salona girdik.

FİZİK TEDAVİ MİSALİ!
Önce pilates hocası bana "Siz şurada durun" buyurdu, sırtıma dikine tahta sopa koydu. Sonra kollarımı yana açtırıp sırttan yatay bir sopa daha geçirdi. Amanın! Çarmıha geriliyorum sanki. Efendim bunun amacı duruş bozukluklarını tespit etmekmiş. Bende pek yokmuş. İyi! Sonra yuvarlak sörf tahtası gibi bir şeyin üstüne çıktım. Bu da denge testi. Hoca baktı baktı "Bacaklarına yükleniyorsun, karın kasların zayıf" dedi. Vurma yüzüme hocam ya! Sıra pilatese geldi. Hani demin çiziktirdim ya fizik tedavi gibi tahta masalar var diye. Masaya uzanıyorsun. Gelsin bacak, kol ve karın hareketleri. Kâh kollara bacaklara tepenizden gelen bantlar takılıp çalışılıyor, kâh ayaklarla bar itiliyor. Tabii öyle kolay bir şey değil... Yaptığın her hareketi düşünmek, hocanı can kulağıyla dinlemek zorundasın. Dikkati dağıttın mı hareket dağılıyor. Pilateste tepişmek hiçbir şeydir konsantrasyon her şey yani! Pilatesin diğer adı kontrolojiymiş. Sonra belini nasıl yatırdığın yani doğru durmak çok önemli. Bir de nefes hadisesi vartabii! Hareketin zor kısmında nefes ver sonra al. Hocanın üç lafından biri "Karnını içine çek!" Hoş geldin anne! Meğer karın kasları vücudu kontrol etmeyi sağlarmış yaa. Pilateste terlemek yok! Dil dışarıda, tık nefes kalmak yok! Sakatlanma ihtimali yok! Çünkü hoca kontrolündesin. İşin sırrı bildiğimiz sporlarla, fitnessla, yüzmeyle, tenisle falan çalıştıramadığımız kasları çalıştırabilmemiz. Kasları şişirmeden güçlenebilmemiz. Ve pilatesin düz karın, ince bel ve güçlü bir sırt yaratması.

SERTİFİKALI HOCA
Ha ama Judy, "Siz Madonna'ya bakmayın"dedi. Çünkü Madonna günde altı saat spor yapıyormuş. Pilatesin yanında yoga, fitness, dans! Allah ne verdiyse spor mönüsünden eksik etmiyormuş. Judy 'aman' diyor: Vücudunuzu bu kadar çok spora alıştırmayın sonra başa çıkamazsınız. Başkaaaa? Altı yaş üstü herkes pilates yapabiliyor. Felçlilerin tedavisinde etkin olduğu söyleniyor. Kilonuz ve kondisyonunuz ne olursa olsun mutlaka size göre pilates hareketleri var. Haftada en az iki gün gitmek ve sertifikalı hocayla çalışmak olmazsa olmazları içinde. Bittim, tükendim dün gece yattığım yeri bilmedim vallahi. Her bir kasım ayrı yanıyor. Ben ne tenisler, squashlar oynadım. Koşu bantlarında koşup, bisikletler çevirdim de böyle şey görmedim!

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Demedi deme erkeği maçtan etme   / 23-11-2005
 Maydanoz markette ev merkezde olsun   / 21-11-2005
 Mankene tokat müstahak mıdır?   / 18-11-2005
 Seksin bir fincanı eksikti!   / 16-11-2005
 Kahvaltısız çıkmam abi!   / 14-11-2005
 Ağır ağır dönülür elbet   / 11-11-2005
 Toplu ulaşamıyoruz yaya geçemiyoruz   / 09-11-2005
 Madonna'nın poposu, maalesef!   / 07-11-2005
 'Düzgün adam' adam mı?   / 04-11-2005
 Alışveriş çileye dönüştü!   / 02-11-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Madonna'nın pilatesi ne iş?
Madonna'nın fiziği kadınları...
HAKAN & UTKU
Başka rüya türleri
Gündemde bir süredir başköşede...
AYŞE TÜTER
Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin
Patates...
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Çocuk altını ıslatıyorsa şekerini ölçtürün
Şeker hastalığı her çocukta farklı belirtiler gösterebilir. Hastalık...
Bu kez azimli!
Bu kez azimli!
Bugünlerde, Sakıp Sabancı Müzesi'nde sergilemeyi başardığı...
Önce Roland keşfetmiş
Önce Roland keşfetmiş
Şimdilerde tüm Türkiye geçen hafta sonu Kıbrıs'ta yapılan Best...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.