kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Yanıç
Nar ekşili Adana

Lezzet Güneşi

Yaprak sarması
Yaprakları bol kaynar suda 3-4 dakika beklettikten sonra delikli kepçe ile çıkarıp, süzün. Mercimeği bol kaynar suda 10 dakika pişirip süzün. Buğday ve pirinci unlu suyu gidinceye kadar bol suyla yıkayın. Mercimek, buğday, pirinç, bulgur, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, kimyon, 1 çorba kaşığı salça, nane, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice harmanlayın. Düz bir zemine asma yaprağını, parlak kısmı dışa gelecek şekilde yayın. Yaprağın sapını koparın, kenarlarından içe doğru 0.5 cm. boşluk bırakarak hazırladığınız içten koyun. Kenarları harcın üzerine kapatın ve yaprağın sivri kısmına doğru sigara böreği şeklide gevşek olarak sarın. Tencerenin tabanına kalan yapraklardan ve yaprağın saplarından yayıp, sarmaları dizin. Üzerine suyu gezdirin, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Kalan yağı ısıtıp, soğanları karıştırarak 6-7 dakika soteledikten sonra kalan salça ve 2 kaşık suyu ilave e dip, karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Dolmaların üzerine salçalı soğan gezdirerek servis yapın.

8 kişilik

*
500 gr. asma yaprağı (salamura)

* 1 çay bardağı yeşil mercimek (ıslatılmış)

* 1 çay bardağı aşurelik buğday (ıslatılmış)

* 1 çay bardağı pirinç

* 1 çay bardağı bulgur

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 çay kaşığı kimyon

* 3 çorba kaşığı salça n1 çorba kaşığı nane (ince kıyılmış) n1 çorba kaşığı dereotu (ince kıyılmış)

* 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)

* 3 su bardağı su (kaynar)

* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

* 1 adet küçük boy soğan (ince kıyılmış)

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 30-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 29-11-2005
 Tarhunlu piliç pika   / 28-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 27-11-2005
 Bademli tarhunlu çorba   / 26-11-2005
 Keyifle Okuyun, Zevkle Pişirin, Afiyetle Yiyin   / 25-11-2005
 Dereotlu kabak çorbası   / 24-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 23-11-2005
 Lezzet Güneşi   / 22-11-2005
 Zeytinli patlıcan   / 21-11-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Kaç kere sevdiğimi unuttum...
Bazen, radyoda bir şarkı...
HAKAN & UTKU
Mozaik Türkiye'ye yeni tanımlar
'Türkiye'nin bir mozaik...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yaprak sarması
Yaprakları bol...
Her yıl 2 bin kişinin hayatı kurtulabilir
Her yıl 2 bin kişinin hayatı kurtulabilir
Prof. Dr. Yaman Tokat, organ bağışındaki sorunun özellikle Marmara...
Aşk orucunu bozdu mu?
Aşk orucunu bozdu mu?
Uzun süredir adı kimseyle anılmayan Yılmaz Erdoğan aşk orucunu...
Cazseverlere yeni adres
Cazseverlere yeni adres
Caz tutkunlarına müjde! Ortaköy Radisson SAS Oteli bünyesinde...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.