kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
    Yazarlar
  » Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Otomobil
    Detaylı Arama
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cuma
    Cumartesi
    Pazar Sabah
    İşte İnsan
    Sinema
    20. YILA ÖZEL
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gazipaşa İlköğretim Okulu’nun hayata yeni atılan gencecik öğretmenleri de, öğrencileri de “Yeni okul havamızı değiştirdi, severek gidip geliyoruz” diyor.
Silopili çocuklar için yeniden SABAH oldu

Ciner Grubu'nun "50 Okul, 50 Bin İşgücü" projesiyle başlattığı eğitim atağı sürüyor. Son olarak Silopi'ye kazandırılan okul bölgenin havasını değiştirecek.

Bir yanında ihtişamlı Cudi Dağı, öteki ufkunda Irak'ın Hayırsız Dağları. Harap görüntüsü yaz kış değişmeyen, çiçeksiz ve renksiz bir kasaba Silopi. Irak Habur sınırındaki 50 bin nüfuslu kasabanın yarıdan fazlasını çocuklar oluşturuyor, her evde en az 5-6 çocuk var. Babaları ya işsiz, ya da Irak'tan mazot taşıyan bu çocuklar kırık dökük kamyonlardan dökülen metal parçalarını toplayıp hırdavatçılara satıyor. Havadaki kesif mazot kokusu ise burada yaşamın ne kadar çetin geçtiğini anlatıyor adeta.

EĞİTİM KAPILARINA GELDİ
Silopi'ninTEK RENK, OKUL BİNASI Kasabanın çorak topraklarına kurulu okul bölgedeki tek renkli bina. Öğrenciler de uzaklara gitmek yerine evlerinin yakınındaki bu okulda eğitim görmekten memnun. en harap, çocuk nüfusun en yoğun olduğu Başak Mahallesi'ndeyiz. Evlerin etrafında tek bir ağaç yok. Çamurlu yolları tırmanıp Ciner Grubu'nun "50 Okul, 50 Bin İşgücü" projesi kapsamında yaptırdığı Gazipaşa İlköğretim Okulu'na ulaşıyoruz. Bu okul gri kasabanın içinde, bahar yeşili rengiyle çocukların dünyasını renklendiren tek yapı. Diğer mahallelerdeki okullara gidebilmek için kışın soğuk, yazın sıcak altında, sabahın zifir karanlığında yollara dökülen çocuklar, artık evlerinin birkaç metre ilerisindeki okullarında eğitim görüyor.

'OKUL YAPTIRACAĞIM'
Başak Mahallesi'nde oturanLaboratuvar ve teknoloji odalarıyla modern eğitim...bin 125 öğrencinin eğitime başladığı 14 derslikli okulda fen ve bilgisayar laboratuarının yanı sıra teknoloji sınıfları mevcut. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in açılışını yaptığı okulda öğrencilerin çoğu gelecekte öğretmen olmak istediklerini dile getiriyor. 9 yaşındaki Hüseyin Ürün'ün hedefi ise daha da büyük. O, Çelik gibi Milli Eğitim Bakanı olmak istiyor. Hüseyin, "Ben bakan olmaya karar verdim. Çok güzel okullar yaptıracağım. Bizim okulumuzdaki gibi masaları, sıraları yepyeni olacak. Haritalar asılacak duvarlara. Öğretmenlerimiz de çok güzelOkulun anasınıfında 3-6 yaş arası 42 çocuk bulunuyor.olacak" şeklinde konuşuyor.

'ÇOK TEMİZ, ÇOK BAKIMLI'
Çocukların neredeyse tamamı yeni okullarında öncelikle temiz tuvaletlere kavuşmanın sevincini yaşıyor. 9 yaşındaki Gülcan Kanat, "Eski okulumun tuvaletleri çok pisti. Yeni okulumuzda daha rahatız. Her yer tertemiz" diye konuşuyor. 11 yaşındaki Muhittin Tatlı ise, "Okulumuzun renkleri çok güzel. Ben binayı gördüğüm zaman bile çok mutlu oluyorum" diyor. Gazipaşa İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri de yeni. 20'li yaşlarındaki gencecik eğitimciler meslek hayatlarına böylesi özenli bir binada başlamanın sevincini yaşıyor. Doğu'nunÇocuklar okulda spor yapma imkânı da buluyor.zor şartlarında öğretmenlik yapmaya kendini hazırlarken, yepyeni bir okulda ders vermenin mutluluğunu yaşadığını anlatan 20 yaşındaki Sibel Uluğ, "3 ay çok kalabalık bir okulda öğretmenlik yaptım. Çok zordu. Çocuklara temizlik ve hijyen kurallarını öğretmek için onlara temiz okullar sağlamamız gerekiyordu. Bu açıdan yeni bir okula kavuşmuş olmak mutluluk verici" diye konuşuyor. 22 yaşındaki öğretmen Elif Cerit ise Adana'da doğup büyümüş. Amasya'da eğitim fakültesini bitirdikten sonra söz leşmeli öğretmen olarak Silopi'ye atanan Cerit, "Yeni birÖğrencilerin çoğu ileride öğretmen olmak istiyor.okul hepimizin havasını değiştirdi. Çocuklar da biz de severek gidip geliyoruz " diyor. Okul müdürü Enver Özkan ise Silopi'de en çok ihtiyaç duyulan şeyin okul olduğunu belirterek, "Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Silopi'nin en güzel, çağdaş, depreme dayanıklı okuluna kavuştuk. Bu bölgede en büyük yatırım okul yaptırmaktır. Ciner Grubu'nun yaptığı dileriz tüm işadamlarına örnek olur. Bu bölgede en çok sıkıntısını çektiğimiz şey eğitilmiş insan. Çok okul, çok öğretmen lazım" diyor.

YILDIZ ATEŞ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Üsküdar'da içki inadı
 Vali'ye eşinden ihtiyati tedbir
 Uzmanlar 'göç'ü masaya yatırdı
 Atatürk Havalimanı'nda 4 bin YTL'lik tatbikat
 Belediyeden 'Kurban Plaza'
 Organize olun film başlıyor
 Aliye 'kurt'u boğdu!
 Şampiyon yüzücünün acı sonu
 Emekleyerek ölüme gitti
 Yeğen Özal boşanmıyor
 Kadıköylüler'in ördek operasyonu
 'Şarapnel Sokak' artık 'Sevgi Sokak'
 Alo SABAH İstanbul
REHA MUHTAR
Deniz Akkaya ve kadınlar...
Oyuncu ve manken Deniz...
EMRE AKÖZ
Kaliteli turist nasıl çekilir?
Siz bu yazıyı okurken...
MEHMET BARLAS
Bilinçsiz olmanın dayanılmaz ağırlığı...
Uzun yıllar...
MAHMUT ÖVÜR
Lokantaya 'pavyon' muamelesi
Genel olarak ruhsat alma,...
SAVAŞ AY
Edebiyat-ı Cedide dediğin gazoz ağacı mı?..
Beşiktaş...
HINCAL ULUÇ
İzmir savcı ve yargıçlarını göreceğiz!..
Bu, beş on...
Canın sağ olsun
Canın sağ olsun
Beşiktaş, UEFA'da grubundaki son maçında İbrahim Toraman (2) ve...
Tatil hesabı
Tatil hesabı
F.Bahçeli futbolcular, evlerinde oynayacakları ligde Denizlispor,...
Bakan'dan Başbakan'a şaşırtan kimlik tepkisi
Sanayi Bakanı Coşkun, Başbakan Erdoğan'ın başlattığı tartışmayı...
"Kandil Dağı'nda bir gece görünmek gerek"
MHP lideri Devlet Bahçeli, Kuzey Irak'ta Kürt devleti...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu