kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
  » Cumartesi
    Pazar Sabah
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rakının yanına giden en güzel mezeler
Rakının yanına giden en güzel mezeler

Birbirinden leziz mezelerle masalarınızı renklendirmek hiç zor değil. Verdiğimiz kolay tariflerle misafirlerinize hem görsel bir şölen yaşatacak hem de damaklarında hoş tatlar bırakacaksınız.

Mercimekli humus
HAZIRLANIŞI
Mercimeği yıkayın. Patatesin, havucun ve soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Bütün malzemeleri bir tencereye alın. Malzemenin üzerini kapatacak kadar su koyun ve tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar haşlayın. Bir çatalla ezin. Koyu bir kıvam alınca 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını, sulandırılmış zeytinyağını ve biraz su katın. Karışımı süzgeçten geçirin. Kalan yağla servis yapacağınız tabağı yağlayın. Dereotunun yapraklarını ince kıyıp karışıma ekleyin. Soğuyunca istediğiniz gibi keserek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı kırmızı mercimek
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı sulandırılmış nişasta
* Dereotu
* Tuz


Fava
HAZIRLANIŞI
Ayıklayıp yıkadığınız baklayı bir tencerenin içine koyun. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan, tuz, şeker ekleyip 4 su bardağı su ilave ederek baklalar iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Baklalar piştiğinde tel süzgeçten ya da mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Kenarı kalın bir kabı suya batırıp çıkartın. Püre kıvamına gelen baklayı kabın içerisini boşaltıp üzerini düzeltin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Favayı servis tabağına ters çevirip üzerine bir limonun suyuyla karıştırdığınız zeytinyağını ekleyin. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 250 gr. kuru bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 2 adet limon
* 8-9 dal dereotu
* Tuz
* 1 adet kesme şeker


Gavur dağı salatası
HAZIRLANIŞI
Soğan küçük küçük kıyılır ve tuzla ovulur. Sivribeber ve maydanoz eklenir ve iyice yoğurulur. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğranır ve karışıma eklenir. Hepsi tekrar yoğrulur. Salça ve sarımsak eklenir. Nar ekşisi, zeytinyağı ve en üste de ceviz koyulup servis yapılır.
MALZEMELER
*
4 domates
* 3 sivribiber
* 1 demet maydanoz
* 1 soğan
* 2 yemek kaşığı biber salçası
* 3 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı nar ekşisi
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* Yarım su bardağı ceviz ve tuz


Şakşuka
HAZIRLANIŞI
Biberler küçük küçük doğranıp zeytinyağında kavrulur. Patlıcanlar da kuşbaşı şeklinde doğranıp biberin içine eklenir. Karışım kavrulur, içine dometes rendelenir ve ilave edilir. 10 dakika karıştırılır. Karışımı ateşten almaya yakın yumurta eklenir ve 2 dakika karıştırılır. Bu mezeyi soğuk ya da sıcak yiyebilirsiniz.
MALZEMELER
*
2 büyük patlıcan
* 300 gr. dolmalık biber
* 100 gr. acı sivri biber
* 1 yumurta
* Yarım domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı

align="center">

Kalamar dolması
HAZIRLANIŞI
Kalamarlar temizlenip yıkanır ve süzülür. Soğanlar ince ince doğranır. 1/2 bardak zeytinyağında hafifçe kızartılır. Fıstık ekleyip pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılıp önce pirinç sonra da diğer malzemeler eklenir. Kalamarlar birer birer harçla doldurulur ağızları iğne iplikle dikilip tencereye dizilir. Limon suyu, 1/2 bardak zeytinyağı, bir bardak sıcak su katılıp, 8-9 dakika orta ateşte sonra da kısık ateşte pişirilir. Soğuk servis yapılır.
MALZEMELER
*
20 orta boy kalamar
* 4 orta boy soğan, 2 demet taze soğan
* 1 demet dereotu
* 50 gr. kuş üzümü, 50 gr. dolmalık fıstık
* 6-7 çorba kaşığı dolmalık pirinç
* 1 bardak zeytinyağı
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 1 tatlı kaşığı yeni bahar
* 1 tatlı kaşığı şeker, biber ve tuz
DİĞER GURME HABERLERİ
 Antepli Musa Usta
 Peynir, zeytin ekmek kaşifi
 Eleştirmenlik deneyim ister
 Garsonluğun geleceği karanlık
 Soframızdan otlar eksik olmaz
 Alafranga pastacılıkta 82 yıl
 Lezzetli tavuklar geliyor
 Gerçek pizzanın püf noktaları var
 Yeme konusunda iyiyim ama balıkları ayıramam
 Kebap deyince akan sular duruyor
 İftarda açık büfe olmaz
 Lezzet avcısı kalori avcısına karşı
 Cabernet Sauvignon
 Üzüm kabuğunun moda içkisi Grappa
 Bayan Margarita'nın efsane içkisi
 Bağbozumunda şarabın tadı başkadır
 Şarapta misket üzüm farkı
 İster kirazlı ister şeftalili likör zamanı
 Şato alın, şarap üretin
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
AHMET ÖRS
Türkler sert ama tatlı kahve sever
İstanbulluları dünya...
Datça'nın nadir çiçekleri tehlikede
Datça'nın nadir çiçekleri tehlikede
Doğal Hayatı Koruma Derneği Datça'nın nadir bitki türlerinin yok...
Modern sanat müzesi rekabeti kızışıyor
Modern sanat müzesi rekabeti kızışıyor
Son zamanlarda Türkiye'nin zengin ve köklü aileleri açtıkları...
'Sevdiğimiz şarkıları söylüyoruz'
Benim için her zaman farklı bir yeri olan Starsailor üçüncü...
Bebeğinizi emzirin siz de çabuk iyileşin
İsviçreli ünlü bitki bilimci Alfred Vogel "Doğal Doktor" adlı...
Güzelliğe yenik düşen bir canavarın öyküsü
Karşımızda çok daha parlak, zengin, gösterişli ve inandırıcı bir King Kong var.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.