kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Son Dakika
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Dosyalar
    Teknoloji
    Arşiv
    Etkinlikler
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Otomobil
    İşte İnsan
    Sinema
    Turizm Rehberi
    Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 

Yalvarıyorum dans etmeyin!

İçimizdeki Yoncimik'i çıkartmak için tepişmesek diyorum. Ay olmuyor! Göbek dansından gayrı kıvırtmayı beceremiyoruz işte. Üşenmeyen televizyondaki yeni dans yarışmalarını izlesin. Ben izliyorum çok da eğleniyorum valla. Yarışmacıların yüzde doksanı göbek atmada tamam, salsada, hip-hop'ta nanay. Hele Tan Sağtürklü yarışmada bale de yapıyorlar, o tam felaket. Niye? Çünkü göbek atma dışındaki dans hadisesi kanımızda yok. Öyle salsalar, tangolar bizi bozuyor yani. Bi dakika! Hemen kızmayınız, şarkıcılarımıza bakıp duruma ayınız lütfen. Mustafa Sandal zıplamaktan yeri deldi delecek, Tarkan beş senedir aynı üç harekete sardırmış gidiyor. Sonra korkuyorum, Sibel Can döne döne bir gün kafayı duvara toslayacak. Eh, Çıtır Kızlar felaketi dün gibi aklımızda. Bu ülkenin süperstarı Ajda Pekkan bile bunca yıldır bir kerecik bile bedeniyle ritim tutturamadı, siz ne diyorsunuz yahu.

CORTEZ DE KİMMİŞ?
Fatih Ürek yılan dansı yapar, Lara kızımız tepinir de Jennifer ablasına bir türlü benzeyemez. Yıldız Tilbe'yi çok severiz ve fakat dansı dans mı şimdi! Tolgahan biricik abimizdir hareketleri pek müsameredir. Dans konusunda bir tek Hepsi kızlarının önünde saygıyla eğilirim. Zaten yurdum insanı "Çok güzel dans ederim" dedi mi, bir duracaksın. Bunların binde biri haklıdır o da size denk gelmez. Misal yarışmaya her katılan "Hah! Cortez de kimmiş, Ricky Martin'i cebimden çıkartırım, Britney de biraz benden hareket kapsın canım" diyen tipler, demeseler katılırlar mı hiç? Gelin görün ki müzik başlıyor, ay o ne dans ya! Yüzde doksan dokuzu dö-kü-lü-yor. Tabii göbek atmazlarsa! Eh jüri de saatlerdir kötünün iyisini seçmekle meşgul, çok kötü dans edenleri eliyor. Eliyor da elenen sen bir bozul bir bozul... Ayağını yere vura vura, kafayı yana yatırıp sanki şikeye kurban gitmiş gibi "Ya Nasıııı?" diye soruyor. Onun gibi iyi dans eden, mahallenin gülü, aile toplantılarının neşesi nasıl olur da elenirmiş. İsyan, gözyaşı, suçlamalar, "Ben artık yaşayamam" tonunda tehdit savurmalar falan. Bütün ümitlerini bu yarışmaya bağlamışmış. Ya n'oluyor yaaa?

GÖBEKSTAR YAPIN!

Kim kandırdı seni kardeşim? İnsan sıfır yetenek olduğu bir şeye nasıl umutlarını bağlar ve keşfedilmeyi bekler anlamıyorum. Altı yaşından beri dans ediyormuş. Oldu! Seren Serengil de altı yaşından beri piyano çalıyor ama hep aynı şarkıyı... "Bu ne hedefsizlik, ne yapacağını, nereye sap olacağını bilemezlik" diye dövünüp duruyorum valla. Deli misiniz siz? Sizi kim iyi dans ettiğinize ikna etti de yarışmalara saldı kardeşim? Hadi eğlencesine katıldın diyelim, efendi efendi elensene... Hepsi Canlı Hayat'da izleyip Ebru Gündeş gibi bir gün ünleneceklerini düşlüyor. Ha bir de, sözüm Ricky Martin'den dışarı, dans eden erkeğe dayanamıyorum. Hele sahnede hiç! Hadi siz sizeyken birkaç duble rakı üstü kalabalıkta kaynar gidersiniz, salının kendinizi bırakın. Ama erkeğin sahnede dans edememesi... Karizma bu kadar dağılır. Aman diyeyim abiler. Boşuna kasmayın, bildiğinizden şaşmayın. Çalın darbukalı bir şarkı, isteyen kıvırsın. Yetkililer siz de yapın ortaya yanar döner bir GöbekStar. Siz sağ, biz selamet...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Depresif manitayı n'apsak?   / 16-12-2005
 Dedikoducu sosyetikler!   / 14-12-2005
 Şakşuka değil kardeşim, Lucca   / 12-12-2005
 Popo kaldıran jean!   / 09-12-2005
 Seda Abla bizi de gör!   / 07-12-2005
 Ayakkabısız çıkmam abla!   / 05-12-2005
 Ha burun estetiği ha vajina...   / 02-12-2005
 Türk erkeğinin romantizm şifresi   / 30-11-2005
 Babam ve Oğlum   / 28-11-2005
 Madonna'nın pilatesi ne iş?   / 25-11-2005
AYŞE ÖZYILMAZEL
Yalvarıyorum dans etmeyin!
İçimizdeki Yoncimik'i...
HAKAN & UTKU
Komik Yalanlar-3
Sabaha karşı 3'te eve geldiğinde,...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Narlı...
Kaliforniya gribi Türkiye'ye geldi
Kaliforniya gribi Türkiye'ye geldi
Bu yıl ilk kez Amerika'nın Kaliforniya kentinde ortaya çıkan ve...
Tam 16 milyar yardım topladı
Tam 16 milyar yardım topladı
Eski manken, yeni şarkıcı Ebru Destan, Kızılay Bayrampaşa Şubesi'nin...
Yasemin çaldı Niran oynadı
Yasemin çaldı Niran oynadı
Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Ahmet Kozanoğlu'nun kızı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.