kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Gergin saatler geçiren 97 yolcu, gece Polat Otel’de kaldı. Ardından da THY’nin 11.30 uçağıyla İstanbul’a doğru hareket etti. Uçağın detaylı bakımı ise İstanbul’da yapılacak.
Müthiş burun

Müteahhit İbrahim Yüce'nin burnu, uçakta kısa devre yapan kabloların kokusunu alınca, 108 kişi olası faciadan kurtuldu.

THY'nin önceki akşam Kars-İstanbul seferi yapan uçağında yolcu olarak bulunan müteahhit İbrahim Yüce, kalkıştan kısa süre sonra yanmış kablo kokusu fark etti. Ve hostese iletti. Hostes "Ben fark etmedim ama pilota söyleyeyim" dedi.

UÇAK ACİL İNİŞ YAPTI
Pilot Erzurum Havalimanı'na acil iniş yaptı. İlk incelemede kokpitteki bazı kabloların kısa devre sonucu yandığı ve RJ 100 tipi uçağın yola devam edemeyecek halde olduğu ortaya çıktı. 97 yolcu geceyi Erzurum'da geçirdi.

"BURNUM ÇOK HASSAS"
Güvenlik sisteminin fark edemediği kokuyu alan müteahhit Yüce şunları anlattı: "Burnum çok hassas. Dergi okurken kokuyu aldım. Hostese söyledim. Pilotu uyarmasaydı belki de şu anda hayatta olmazdık."


Burun farkıyla kurtardı

Önceki gece Kars-İstanbul uçağında, elektronik sistemlerin dahi belirleyemediği bir kokuyu fark ederek arızanın ortaya çıkmasını sağlayan İbrahim Yüce isimli yolcu, muhtemel bir faciayı önledi.

Türk Hava Yolları'nın Kars'tan İstanbul'a giden yolcu uçağında garip bir koku alarak arızayı fark eden ve muhtemel bir kazayı önleyen yolcunun, İbrahim Yüce adlı bir müteahhit olduğu ortaya çıktı. Kalkıştan bir süre sonra yayılan kokuyu fark eden Yüce'nin uyarısı üzerine yapılan kontrollerde kokpitteki bazı kabloların kısa devre sonucu yandığı belirlendi. Erzurum Havaalanı'na acil iniş yapan uçağın yola devam edemeyecek durumda olduğu saptanırken, tam teşekküllü bakımının İstanbul'da yapılacağı belirtildi. Evli ve bir çocuk babası İbrahim Yüce (42), bir ihaleye katılmak için Kars'a geldi. İhale sonrası tekrar İstanbul'a dönmek isteyen İbrahim Yüce, 18.00 uçağına dönüş biletini aldı ve THY'nin 97 yolculu RJ 100 tipiuçağıyla Kars Havaalanı'ndan saat 18.10'da hareket etti.

GÜVENLİK SİSTEMİNİ SOLLADI
Ancak uçak havalandıktan birkaç dakika sonra İbrahim Yüce uçakta tuhaf bir koku aldı. O sırada dergi okumakta olan Yüce, derhal hostesi çağırarak uçaktan yanık kokusu geldiğini söyledi. Hostes de durumu hemen pilota bildirdi. Uçak Erzincan'a doğru yönelirken, pilot yolcuların can güvenliğini düşünerek Erzurum Havaalanı'na acil iniş yapma kararı aldı. Teknik ekibin uçakta yaptığı ilk incelemede, uçağın kokpit bölümünde bulunan kablolardan bir kısmının kısa devre sonucu yandığı, kokunun da bu arızadan kaynaklandığı anlaşıldı. Görevliler arıza nedeniyle uçağın uçmasının mümkün olamayacağına kanaat getirdi. Bunun üzerine yolcular geceyi geçirmek üzere Erzurum'da bir otele yerleştirildi.

'KOKUYATHY tarafından yapılan açıklamada, arızanın sebebinin araştırıldığı ve uçağın Erzurumda kalma sebebinin de, mürettebatın mesaisinin bitmesi olduğu belirtildi.KARŞI ÇOK HASSASIM'
Olası bir faciayı önleyen İbrahim Yüce, "Dergi okuduğum sırada kokuyu fark ettim. Burnum her türlü kokuya çok hassas olduğu için durumu hemen hostese bildirdim. Hostes kokuyu alamadığını ancak yine de durumu pilota bildireceğini söyledi. Pilotun duyarlı davranması da olası bir facianın önlenmesini sağladı. Benim uyarımı dikkate almasalardı, belki şu an hayatta olmayabilirdik. Allah hepimizi ailemize bağışladı" dedi. Geceyi Polat Otel'de geçiren yolcular dün saat THY'nin 11.30 uçağıyla İstanbul'a gönderildi. Arızalanan uçağın bakımı ise Erzurum Havaalanı'nda devam ediyor. Uçağın arızasının geçici süreliğine giderildikten sonra boş olarak İstanbul'a götürüleceği, tam teşekküllü bakımının da İstanbul'da yapılacağı bildirildi.

Sinan AYDIN / ERZURUM-MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ankara bu ara casus kaynıyor
 Terörle mücadele aracı var, ama siyasi irade yok
 İşte sayfası 15 yıl ağır hapis cezası eden yazı
 Organize operasyon bir fener yüzünden 'patlamış'
 Çocuk yuvasında dansöz
 'Daha nice şehitler vermeye hazırız'
 Görme özürlü gencin 'ayrımcılık' mücadelesi
ÖMER LÜTFİ METE
Küresel minibüsçü kuralları
Kendi insanları için hayli...
UMUR TALU
Kuyudaki fikir
Bazen "ana fikir" i açıklamalı.
ERGUN BABAHAN
Sosyal sorumluluk ve SABAH
Turgay Ciner, SABAH...
ERDAL ŞAFAK
İkiyüzlü vicdanlar
Bugün Güney Asya'yı vuran tsunami...
MEHMET ALTAN
Fikir özgürlüğünün sınırını ne belirler?
Adaletli bir...
Muhittin olayı O'na yaradı
Paris'te yaşanan "göçmen ayaklanması" diğer partilerin oylarının...
Felaketin yıldönümü
Yaklaşık 216 bin kişinin ölümüne yol açan tsunaminin yıldönümü için...
Demoklesin Kılıcı
Demoklesin Kılıcı
G.Saray camiasının ileri gelenleri Canaydın'ın isteyerek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu