kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
 
Kadınların 'sen nasıl istersen tatlım' iktidarı
Nasıl Yani?

Kadınların 'sen nasıl istersen tatlım' iktidarı

Bu kadınları çöz çözebilirsen. Huyumuz kurusun, biz kadınlar lafı dolandırmadan rahat edemeyiz. Öyle pat diye, küt diye isteklerimizi söyleyemeyiz işte. Bu bir ev de olabilir, akşama akrabalara misafirliğe gitmek ya da gezmekten nefret eden bir abiyi dört gece beş gün haldır haldır İtalya turuna götürmek de... Yeter ki direkt konuya girmeyelim. Nasıl mı? Misal; akşam yemeğe çıkacaksınız ve sevgilinize nereye gitmek istediğini sordunuz. Kadının ilk cevabı yüzde doksan "Bana fark etmez, sen bilirsin" olacaktır. Pek tabii ki bir kadına herhangi bir şeyin 'fark etmemesi' külliyen yalandır, dolandır.

NEREYE GİTSEK?
Ey erkek kişi, eğer bu cevabın altında kalırsan üç vakte kadar sana surat asma, offflama hatta hatta "Sen beni sevmiyosuuaaan" olarak geri dönecektir. Şimdi kadın 'fark etmez' buyurdu ya zavallı adam da mesela "Kebapçıya gidelim o zaman" der. Kadından cevap; "Ayyy çok kokarız şimdi." Erkek: "Peki pizzacıya gidelim?" Kadın yüzünü buruşturarak "İstiyorsan gidelim de şimdi gece gece hamur yemesek?" Erkek hafif sinirlenerek "Balıkçı?" Kadın: "Daha geçen gece annemlerle yedim." Ve erkek tam tabirle tırlatır; "O zaman söylesene nereye gitmek istediğini!" Sonuç; erkek sinirlenir ve sonunda herhangi bir yere gidilir ve bütün gece kadın surat asar, yemeği beğenmez. Ya da binbir tartışmadan sonra nihayet kadın sabahtan beri gitmek istediği yeri söyleyiverir ve mutlu mesut yemek yenir. E be kadın, başından söylesene ne istediğini değil mi? Değil! Ay kadın dediğin istediğini peşin peşin söyler mi hiç. Neden? Pek değerli kaynağıma göre; (Why Men Lie And Women Cry/ Allan-Barbara Pease) kadınların isteklerini ipuçlarıyla dolaylı yoldan dillendirmeleri ve size dekoder muamelesi etmelerinin sebebi; anlaşmazlıktan, çatışmaktan, boş yere tartışmadan uzak durmak ve esas olarak dominant gözükmekten kaçınmakmış. Erkeğin alanına bulaşmak istemiyoruz yani...

AL SANA TUZAK!
Bence bu bir tür hastalık. Kendi isteğini erkeğin isteğiymiş gibi gösterme hastalığı. Yani adama öyle laflar edeceksin ve öyle numaralar çekeceksin ki, adam gittiği yerin, yediği yemeğin, aldığı evin, çıktığı seyahatin kendi istediği olduğuna ve sizin ona (sırf o istediği için) ayak uydurduğunuza inanacak. Böylece sorun çıkmayacak, böylece 'bitmez tükenmez istekleri olan kadın' damgası yenmeyecek ve böylece çaktırmadan adam maymun edilecek!!! Beş sene önce bir arkadaşımın annesi gözümüzün önünde kocasına hiç istemediği çiftlik evini aldırmıştı, az kaldı küçük dilimizi yutuyorduk valla. Kadın sabah kahvaltısı, akşam yemeği demedi durmadan kocacığına bakıp, iç çekerek "Ahh kocacım öyle yoruluyorsun, öyle çalışıyorsun ki senin de dinlenmeye hakkın var..." On dakika sonra "Yani şehir dışında ev hiç sevmem sırf senin bu yorgunluğunu alır diye sevmeye başlayacağım..." tonunda cümleler kurdu kurdu sonunda adamı ev ilanlarına bakarken buldu! Şimdilerde çiftlik evininin sefasını kim sürüyor siz düşünün. Hadiseyi toparlarsak; sevgilinizin "Aşkım sen nasıl istersen"lerine, "Tatlım şöyle yapsak mı acaba"larına hiiiç inanmayın. Bunlar tuzaktır, tuzak! 'Ben istiyorum hadi yapalım'ın kibarcasıdır. Yoksa kadın istemeden sizin isteklerinizin gerçekleşeceğini mi sandınız?. Bu yazıda kadınları ele verdiğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Nasılsa erkek dediğin okuduğunu üç günde unutur.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Stilini yaratamayan yandı   / 25-01-2006
 'Aşk Kırıntıları'nı sevmeyenle küsüm!   / 23-01-2006
 İpod'um olmadan asla!   / 20-01-2006
 Giden gitti ya kalan sağlar?...   / 18-01-2006
 Kapalıçarşı'da horon tepmece   / 16-01-2006
 İstanbul'a bak! İn cin top oynuyor   / 13-01-2006
 Törkiş geyşa adamı kandırma!   / 11-01-2006
 Sen de mi Hande Yener!   / 09-01-2006
 Çimen suyu saçmalıktır!   / 06-01-2006
 Yılbaşı bombası   / 04-01-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kadınların 'sen nasıl istersen tatlım' iktidarı
Bu...
HAKAN & UTKU
Tayyip Erdoğan'a rövanş şakası önerileri
Deniz Baykal...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Koyun eti...
Suç kesinlikle genlerde değil toplumdadır
Suç kesinlikle genlerde değil toplumdadır
Suç işlemenin babadan oğula geçen kalıtsal bir aktarım süreci yoktur.
Sosyeteye müjde!
Sosyeteye müjde!
Güzelliğine düşkün sosyetik isimlere süper bir müjdem var!...
Çifte kutlama...
Çifte kutlama...
25 Ekim'de oğulları Mehmet Pars'ı dünyaya getiren Tansa M.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.