kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Mal varlığı konusunda içim rahat"
"Mal varlığı konusunda içim rahat"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sanal gündem içinde bazılarının mal varlıklarını açıkladıklarını kaydederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Siyasilerin hepsi, gerek liderler, gerekse milletvekilleri, bu sıfatı kazandıktan sonra eşleri ve çocukları dahil mal varlıklarını beyan ederler. Kurucu üye olduklarında cumhuriyet savcılarına, parlamentoya girince de TBMM Başkanlığı'na verirsiniz. Bunlar gizlilik esasına göre verilir. Davul zurna çalınarak verilmez. Şu anda benim de, Baykal'ın da, diğer siyasilerin de hepsinin
gizlilik esasına dayalı mal beyanı vardır. Bunlar her yıl yenilenir. Artış varsa gösterilir, eksilmeler beyan edilir. Bütün bunlar ortadayken bazıları bunun üzerinden rant elde etmek için bunu duyurma yarışına giriyorlar.

CHP'li biri, 'Başbakan'ın şu kadar parasının olduğu tahmin ediliyor' diyor. Bu tahmini neye göre yapıyorsunuz. Eğer elinde bir belge varsa,bunu açıklarsın. Yapılan ihalelerde yolsuzluk varsa açıklarsın. Bu ülkenin yargı makamları var. Bu makamlar gerekli olanı yapacaktır.

Endişe duymanıza gerek yok. Biz bu noktada rahatız, huzurluyuz.'' Erdoğan, konuşmasının sonunda gençlere de seslenerek, ''Gençlere önem veriyoruz. Şu anda 16 yaşında olanlar 2007 seçimlerinde oy kullanacaklar'' dedi.

Başbakan Erdoğan'a, konuşmasının ardından partisinin Bayrampaşa İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından hediye verildi. Erdoğan salondan ayrılırken partililer, ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' ve ''Recep Tayyip Erdoğan'' şeklinde slogan atarak sevgi gösterisinde bulundular.

SİYASETİN KİRLENMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de AK Parti ile siyasetin aklandığını, bir daha siyasetin kirlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Partisinin Bayrampaşa İlçe Kongresi'nde konuşan Erdoğan, kendisinin gelişerek değiştiği yönündeki sözlerininin eleştirildiğini hatırlattı. Dünyanın gelişip değiştiğini ifade eden Erdoğan, ''Bazıları da 'ben 30 yıldır neredeysem oradayım' diyor. Sana güle güle. Sen orada kal'' dedi.

Bu yıl 100 bin kişinin alınacağının açıklanmasından sonra kadrolaşma yapıldığı şeklindeki iddialara da değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

''Türkiye'de kadrolaşma gibi bir şey yapılmışsa, bunu en iyi, en başarılı, en ideal şekliyle CHP zihniyeti yapmıştır. Biz şu anda maalesef ihtiyaca bile cevap veremiyoruz. Ekonomik imkanlarımız müsaade etmediği için... Bir tarafta emekli olanlar var, öbür tarafta da yaptığımız yatırımlar. Hem biz işçi almıyor, memur alıyoruz. Bu memuru da Ecevit hükümetince çıkartılan KPS ile alıyoruz. İnsanları da bilgisayar ortamında yerleştiriyoruz. Sen hangi partilisin, hangi memlekettensin, bunu sormak mümkün mü? Böyle bir şey olur mu? Bunun akılla, mantıkla izahı yok. Bundan sonra da almaya devam edeceğiz.

Ekonomik program elverdikçe... 'Efendim, seçime 2 sene var, seçim için alıyorlar'. 2007 yılında da personel alımı yapacağız, şimdiden söylüyorum.'' Başbakan Erdoğan, halen Türkiye'de 16 bin caminin kadrosunun boş olduğuna, bu camilerin vatandaşın dini ihtiyaçlarını gidermek için yapıldığına dikkati çekerek, camileri yaptıran milletin kendilerinden kadro istediğini söyledi.

Kadro tahsis edilmeyince ortada gezenlerin imamlık yaptığını dile getiren Erdoğan, ''Yarım imam dinden, yarım doktor candan eder'' sözünü hatırlattı. AK Parti'nin ideoloji partisi olmadığını söyleyen Erdoğan, ''AK Parti ile Türkiye'de siyaset aklanmıştır. Bir daha siyasetin kirlenmesine izin vermeyeceğiz. Hortumcular, kapkaççılar bir daha halkın emeğini çalamayacaktır, çalamaz'' diye konuştu.


(AA)


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 "Rumlar da adım atmalı"
 "Mal varlığımı açıklayacağım"
 Baykal: Unakıtan görevinden uzaklaştırılmalı
 "Cumhurbaşkanını TBMM seçer"
 Subaşı Camii kuşatıldı
 "Boşanayım mı" Diyen Zapsu'ya Kadın Vekillerden Tepki
 Hoca'nın Çiçek'ten son ricası
 Meclis'te tavuk ziyafeti
 Unakıtan'ın villaları için önerge
YAVUZ DONAT
Harp akademisinde enerji konferansı
Dün öğleye doğru...
Hem hayat verdi hem de adını
Balıkesir'in bir köyünde yollar kapanınca, hastaneye askeri...
Kaçırılan polis memuru 110 gün sonra serbest
PKK'nın kaçırdığı polis Hakan Açıl, babası, İHD ve Mazlum-Der...
Ankara'da Cuma rezaleti
Ankara'da Cuma rezaleti
Ankara Hacıbayram Camisi'ndeki cuma namazına kadınları almadılar.
Aşkın anılarını yazıyor
Aşkın anılarını yazıyor
Rektör Aşkın'a, cezaevinde bulunduğu süre içinde 3 bine yakın destek...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu