kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Rahsan Gulsan @ SABAH
 

Safra kesesi tamam sırada dans yarışması

Hasta yatağımda çok düşündüm. Yeni bir şeyler yapmam lazım: Mesela dans yarışmasına katılayım!

İnsan hasta olup yatağa çakılınca bir yaratıcı oluyormuş ki, sormayın gitsin. Geçen bir hafta içinde yazdığım yazıların, kurduğum hayallerin haddi hesabı yok. Ayağa kalkar kalkmaz her şey olmak ve her şeyi yapmak istiyorum. Davul çalmayı öğrenmek, İtalyanca'yı öğrenmek, Nepal'e gidip bir hafta sessiz kalma meditasyonu yapmak (Kendime çok güveniyorum. Evde denedim en az bir saat sessiz kalmayı başarabiliyorum) ve dans etmeyi öğrenmek... Yonca Evcimik ile neredeyse 15 yılı bulan bir dostluğum var. Yüzyıllar önce onun basın danışmanlığını yaparak başladığımız bu dostluk zamanla harbi dostluğa dönüştü. Yonca gerçekten insandır. 'Abone' ile Türkiye'yi salladığı zamanlarda bile hiç şımarmadı. Birlikte gittiğimiz turnelerde üstümüzü bile örterdi geceleri. Birçok kötü şeyde de birbirimizi yanında olduk. Bu yüzden, geçen hafta safra kesemin hakkın rahmetine kavuştuğu ameliyattan uyandığımda da Yonca'mı başucumda görmek beni pek şaşırtmadı. Sadece biraz ağlattı. İnsan çok duygusal oluyor acı çekerken.

BANA GELDİ...
Bu aralar Yonca'yı 'Benimle Dans Eder Misin' isimli yarışmada jüri üyesi olarak izliyoruz. Ve maşallah; sazı eline aldı mı Huysuz Virjin'i bile sindirebiliyor. Bu nedenle bu hafta onunla bir yerlerde buluşup dans geyikleri yapacaktık. Ancak ben eve çakılmıştım. O da çıktı bana geldi. Son bir hafta, hayatımda son beş yıldır izlemediğim kadar çok televizyon seyrettim. Ve ne ilginçtir ki, içimde bir dans ateşi olduğunu fark ettim. Önceleri canım sadece halay çekmek istiyor zannetim. Ama hayır ben 'lirik dans' filan da yapıp, partnerimin omuzlarında kuğu gibi uçmak istiyorum. Veya 'Dirty Dancing' filan yapıp tüm seksapelimi Türkiye ile paylaşmak istiyorum. Öyle bön bön bakmayın suratıma. Beni de şu klişeye sokmayın: Her kadın seksidir. Önemli olan bu seksapeli bulup ortaya çıkarmaktır. Zaten ben bu laftan yola çıktım ve son birkaç gündür seksapelimin nereme saklandığını bulma çalışmaları yapıyorum. Seksapelimi bir bulayım, sonra görün siz olacakları...

'SANA ENERJİ LAZIM' DEDİ
Yonca, sağolsun gelirken biber dolması getirmiş. Annesine yaptırmış hem de. "Yonca'cığım, canım bak ben rejimdeyim, içimdeki seksapeli arıyorum hatta sonra da birkaç gün içimdeki dansçıyı bulmaya çalışacağım" dedim ama dinlemedim. "Bırak şimdi bunları, sana enerji lazım, aç ağzını, ham yap" gibi sevgi ve saygı dolu bir cevapla karşılık verdi bana. Yemekten sonra da birkaç dans figürü göstereceğine söz verdi. Yemeği müteakip (Teyzecim dolma çok güzel olmuş) benim küçücük salonumda eğitime başladık. Tabii karnımda dikişler olduğu için biraz mesafeli kaldım bu eğitime. Ama gayet başarılı olduğumu düşünüyorum. Hele elleri havaya kaldırıp, sağ bacağımızı havada çevirdiğimiz hareketi gerçek bir kahraman gibi yaptım.

GÜLME KRİZİ!

Dans dünyasına yepyeni bir yorum getirdiğimi düşünüyorum. Sanırım Yonca da benimle aynı fikirde çünkü; ben hareketi yaptıktan sonra 15 dakika süren bir gülme krizi geçirdi. Eğer dansın amacı insanlara hoş vakit geçirmek ise ben bunu başarabiliyorum demek ki. Ama kendini dans ile ifade etmek, içindeki kaplanı dans ile ortaya çıkarmak pek bana gelmiyor. Allaha şükürler olsun bende bir çene var ki, kendimi çok güzel anlatabiliyorum insanlara. İçimdeki kaplan zaten hep dışarılarda geziyor. Şimdi idealim öncelikle dikişlerimden kurtulmak. Sonra da Yonca'nın dans okulunda torpilli kadrodan biraz eğitim alırım. Sonra da Yonca torpili ile dans yarışmasının ikinci bölümüne katılırım herhalde... İnsan ilişkilerini kullanmayı bilmeyi değil mi?

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Canım çok sıkılıyor   / 02-02-2006
 Tanrım, mesajı biraz netleştirebilir misin!   / 31-01-2006
 Teoman: Ben metotlu bir serseriyim...   / 26-01-2006
 Güzel olmuş be Feridun...   / 19-01-2006
 Öküz olmak ve ben!   / 17-01-2006
 Hande sınıf değiştirdi   / 12-01-2006
 Sağduyulu davudi ses!   / 10-01-2006
 Yerime sevemezsin ki!   / 05-01-2006
 Kıraç'ın gizli beste fabrikası   / 03-01-2006
 Aslında bu bir düet!   / 29-12-2005
RAHŞAN GÜLŞAN
Safra kesesi tamam sırada dans yarışması
Hasta yatağımda...
HAKAN & UTKU
Kardan karlı çıkmak
Kar geri geldi. Belki de siz bu...
SEDA KAYA GÜLER
Kadınlar oyuncudur çünkü
Sevgili Reha Muhtar diyor ki;...
AYŞE TÜTER
Sebzeli pilav
Sarmısakları soymadan fırın tepsisine...
İktidarsız olan erkekler soğuk kadınlar yaratabiliyor
İktidarsız olan erkekler soğuk kadınlar yaratabiliyor
Bir erkekte ereksiyon problemi varsa bir süre sonra onun partneri...
Leydi gibi görünüp ahlaksızlık yapmıyorum
Leydi gibi görünüp ahlaksızlık yapmıyorum
Yakında bir sinema filmi çekeceğini söyleyen Tuğba Özay, Esquire'ın...
Sahte isimle estetik oldu!
Sahte isimle estetik oldu!
Güzelliğine düşkünlüğüyle tanınan ünlü şarkıcı Sibel Can, geçtiğimiz...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.