kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Yoğurt tatlısı
6 kişilik
*
200 gr. yoğurt
* 300 gr. irmik
* 3 adet yumurta
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 1/2 su bardağı un
* 1 tatlı kaşığı nişasta
* 2 çorba kaşığı hindistancevizi
Şerbeti:
*
250 gr. tozşeker
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 1,5 su bardağı su
Yoğurdu ısıya dayanıklı bir kap içinde, benmari usulü ılıtın. Ilık yoğurda irmiği katıp, yedirin. Yumurtalara şekeri ilave edip, benmari usulü ılıtın ve kabı sıcak sudan alın. Yumurta ve şekeri iyice koyulaşıncaya kadar çırpın. Yoğurtlu karışımı kevgirden geçirerek, çırpılmış yumurtaya ilave edin. Unu ve nişastayı da ilave edip, fazla karıştırmadan 25 cm'lik fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şurup için şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ile kestirin. Ilık şurubu, ılık tatlıya dökün. Şerbetini çekince hindistancevizini serpip, soğuk olarak servis yapın.

Üzümlü bisküviler
8 kişilik
*
1,5 su bardağı un
* 1 kahve fincanı nişasta
* 150 gr. margarin (yumuşak)
* 1 adet yumurta
* 2 kahve fincanı tozşeker n2 kahve fincanı kuşüzümü
* 1 paket vanilya n1 adet limon kabuğu rendesi
* 100 gr. fındık (iri dövülmüş)
Un, nişasta, margarin, yumurta, tozşeker, kuşüzümü, vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ufak parçalar alıp avucunuzda inceltin ve yağlanmış veya yağlı kağıt konmuş tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerlerine fındık serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 15 dakika pişirin.

Palamut fırın
2 kişilik
*
1 adet palamut (halka kesilmiş)
* 1/2 kahve fincanı zeytinyağı
* Domates (halka kesilmiş, balık dilimleri sayısında)
* Defne yaprağı (balık dilimleri sayısında)
* Limon (ince kesilmiş)
* 2 adet küçük boy soğan (piyaz doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
Zeytinyağının yarısı ile fırın kabını y ağlayıp, domates halkalarını yerleştirin. Her bir domates halkasının üzerine bir balık dilimi koyup, karabiber serpin. Balık dilimlerinin üzerine önce defne yapraklarını, onların üzerine de yarım limon dilimlerini koyun. Soğanları balıkların arasına yerleştirin. Tuz serpip, kalan zeytinyağını malzemelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10- 15 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak, kırmızı soğan salatası ile servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 13-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 12-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-02-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-02-2006
 Lezzet Güneşi   / 09-02-2006
 Pırasalı pirinç   / 08-02-2006
 Sebzeli pilav   / 07-02-2006
 Kırmızı çorba   / 06-02-2006
 Zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 05-02-2006
 Benekli şekerli kek   / 04-02-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Sevgililer Günü'ne kılım
* ERKEK: Sevgilim bizim için...
HAKAN & UTKU
Geleneksel Sevgililer Günü mesajları
* Sevdim seni bir...
SEDA KAYA GÜLER
En güzel aşk filmleri
Tüm sevgililerin günü kutlu...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Yoğurt...
Aşk ölüm kalım çizgisindeki insanı yaşama çağırıyor
Aşk ölüm kalım çizgisindeki insanı yaşama çağırıyor
Ziyaretçi motivasyonunun yoğun bakım hastaları üzerindeki olumlu...
Aralarına kara kedi girmiş!
Aralarına kara kedi girmiş!
Deniz Seki'nin eski sevgilisi Okan Bayülgen'in programı...
Ölümden dönmüş!
Ölümden dönmüş!
Sosyetenin sevilen isimlerinden Abdi İbrahim İlaç Yönetim...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.