kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türban değil liyakat

Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı atamasıyla ilgili tartışmalara katıldı: Eşi türbanlıymış değilmiş önemli değil.

Başbakan Erdoğan, hükümetin Merkez Bankası Başkanlığı'na 'asaleten atanması' için önerdiği Erdem Başçı'nın türbanlı eşiyle ilgili haberlere şu cevabı verdi: İnsanların eşlerinin başı açıkmış, örtükmüş. Buna göre atama olur mu? AK Parti iktidarına soruyorlar. Bunu sormaya hakkınız yok. Bal gibi de getiririz. Eşinin başı açık olanın da örtülü olanın da benim gönlümde yeri özeldir. Yeter ki, liyakati, ehliyeti olsun.

Sormaya hakkınız yok Bal gibi de getireceğiz

Erdoğan, "İnsanların eşlerinin başı açıkmış, örtükmüş! Buna göre bir insan bir yere atanır mı? AK Parti iktidarına soruyorlar. Bunu sormaya hakkınız yok! Velev ki öyle olsun! Olabilir. Bal gibi getiririz" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılan atamayla ilgili yazılanları "ayıp" olarak niteledi ve "İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı?'' dedi. AK Parti'nin Fatih İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası Başkanvekili Erdem Başçı'nın eşinin türbanlı olması nedeniyle başkanlığa atanması konusunda yapılan yorumlara sert tepki gösterdi. "Ayıp! İnsanların eşlerinin başı açıkmış, başı örtükmüş... Buna göre bir insan bir yere atanır mı? Böyle saçmalık mı olur?" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

VELEV Kİ ÖYLE OLSUN, OLABİLİR
"Yani biz ehliyet, liyakat sahibi bir insanı eşinin başı örtülü diye onu biz layık olduğu yere getirmeyecek miyiz? Eşinin başı açık olanın da benim gönlümde yeri özeldir, başı örtülü olanın da yeri özeldir. Yeter ki, liyakatı, ehliyeti olsun. Yeter ki, onlarla koordineli bir şekilde çalışabilelim. Kalkıp neler söylüyorlar, neler yazıyorlar. 'Yok okul arkadaşı'... Okul arkadaşı olursa, birini getiremeyecek miyim? 'Belediyede onun kadrosundaymış'. Belediyede benim kadromda olsa getiremeyecek miyim? Böyle saçmalık mı olur? Şimdiye kadar hangi iktidara bu soruları sordular. AK Parti iktidarına gelmiş bu soruları soruyorlar. Bu sorulara hakkınız yok. Bal gibi de getiririz. Biz kalkıp da çarşıdan, pazardan, sokakta iş bulamayanı getirip yerleştirmiyoruz. Alanında yetki sahibi olan, ehliyet sahibi olan, liyakat sahibi olanları getirip, bu işlerin başına koyuyoruz. 'Efendim bunlar geçmişte AK Parti'de görev yapmış'... Velev ki, öyle olsun. O da olabilir. Eğer şartları buna müsaitse, gerekirse o da olur. Fakat bu mantık, mantık değil.''

CHP ZİHNİYETİNDEN KALDI
Erdoğan, "aynı tacizlerin geçmişte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildiğinde kendisine de yapıldığını ve bunun yapılmaya devam edildiğini" belirterek, o dönemde de "Pendik'te başı açık bayanı bıçakladılar, başı açık bir bayanı trenden attılar, otobüslerde kadın-erkek ayrımı yaptılar'' dendiğini hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti: "Yalanın daniskası. 4.5 yıl İstanbul'a hizmet verdim, hepiniz biliyorsunuz. Çöp dağları CHP zihniyetinden kaldı. Unutmayın, İstanbul bir susuzluk şehriydi, unutmayın sular akmıyordu. Niye? CHP zihniyeti... CHP'nin zihniyetinde başarısızlık var. Hava kirliliğinden gezilemiyordu. Bir gazete maske dağıtıyordu. Biz belediye başkanı olduktan sonra ne maske kaldı, ne çöpler, ne susuzluk. Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kadroda başarılı olan arkadaşları niye daha sonra değerlendirmeyeyim? Yine yanılacaklar. Bunların çok bildikleri marka isimler var. Onları da gördük. O marka isimler döneminde bu ülkenin nasıl sömürüldüğünü gördük. Bunlara imkan verirsen iyisin, ama vermezsen, hortumları kesersen çok kötüsün. Artık hortumların tesis edildiği bir hükümet işbaşında değil.''

İÜ TIP FAKÜLTESİ'NDE PROTESTO
Başbakan Erdoğan dün İstanbul Üniversitesi (İÜ) Tıp Fakültesi yerleşkesindeki Onkoloji Enstitüsü'nün de açılışını yaptı. Tören öncesinde kütüphanenin penceresinde bulunan bir grup öğrenci slogan atarak Erdoğan'ın üniversiteye gelişini protesto etti. Polis, biri kız üç öğrenciyi gözaltına aldı. Törende konuşan Erdoğan, şöyle dedi: "Tıp biliminin ve sağlık hizmetlerinin sadece bir ekonomik sektör olarak değerlendirilmesini tehlikeli buluyorum. Her kim bedeli insan hayatı olan sağlık hizmetlerini sırf ticari bir faaliyet olarak düşünüyor, hastaya müşteri gözüyle bakıyorsa onunla yollarımız, açık söylüyorum, orada ayrılır."

Serdar CANİPEK / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Grip Gül'ü fena vurdu
 YÖK rektörleri doğrudan Köşk'e sunacak
 Başbakan olarak Nevruz için uyarıyorum
YAVUZ DONAT
Avrupa'da Sabah
SABAH Gazetesi Avrupa'da da...
METEHAN DEMİR
Şener BDDK patronu için sinyali verdi
Ekonomi yönetimi,...
Türk profesör Yunan çocuğu ameliyat etti
Prof. Ender Pehlivanoğlu, yabancı maddeler yuttukları için yemek...
Mayınlanan hayatlar kitapta toplandı
42 mayın mağdurunun öyküsü fotoğraf albümünde toplandı. 42 gazeteci...
Vallahi billahi yanlışlık olmuş!
Vallahi billahi yanlışlık olmuş!
Diyanet'e yazı yazıp "öğrencilerin Kuran'a ilgisini artırmak için"...
Nevruz kutlamaları Doğu'da sakin Batı'da olaylı başladı
Nevruz kutlamaları Doğu'da sakin Batı'da olaylı başladı
Güneydoğu'da başlayan erken Nevruz kutlamalarında olay çıkmadı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu