kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Serdar Ali Celikler @ SABAH
 

SABAH olmadan kongre olmaz

Federasyon seçimlerine 5 gün kala Sabah Spor ana sayfasının başlığı "Sabaha karşı 03.00'te Ulusoy Başkan oldu" idi. Bir gün sonra 1. sayfadan verilen "Bu nasıl özerklik" manşetimizin detaylarını okuyanlar, bir gecede nelerin değiştiğini anladılar. Seçime 2 gün kala ibrenin Ayhan Bermek'e döndüğünü, son gün durumun eşitlendiğini yine SABAH spor okurları öğrendi. Dengeler saat saat değişti; her değişim sayfalarımıza yansıdı. Seçim günü SABAH'ın seçim manşeti Ulusoy'un bir adım önde olduğu yönündeydi. Seçim sonucu 1. sayfaya "Siyasete gol" başlığıyla yansımış, Ulusoy Federasyon Başkanı olmuştu. Yeni Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy önce genel kurula, sonra medyaya teşekkürlerini sunmuştu.
Futbol Federasyonu seçimlerine en çok medya damga vurmuştu. Başta Turgay Demir ve Zafer Ertem, geceli gündüzlü çalışarak, seçimin nabzını gün be gün, an be an SABAH spor sayfalarına yansıttı. Ankara'dan Ali Erdoğan Sheraton Oteli fısıltılarını saniye saniye aktardı. Sonuçta günlük değişen dengelere rağmen SABAH, seçimin galibini tam 5 gün önceden okurlarına duyurabilmişti.

BEŞiKTAŞ'I iBRA EDiN
Beşiktaş mali kongreye gidiyor, muhalefet çok ciddi çalışmalarla yönetimi ibra etmemeye hazırlanıyordu. Yönetim mali kongreye belediye tarafından onaylanmış Fulya Projesi ile gitmek için çabalıyor, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal "Olmaz" diyordu. Kongreden 17 gün önce SABAH sporun ana manşeti Fulya Projesi'nin tüm detaylarını yansıtıyordu. Yönetim ne istiyor, belediye neden izin vermiyor sorularının ayrıntılı cevapları, Fatih Doğan imzasıyla okurlarımıza ulaşmıştı. Bir gün sonra Fulya inşaatındaki reklam panolarındaki yolsuzluğu 'en iyi Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan'ın imzasıyla okurlarımıza sunulmuştu. Bu dosyanın yayınladığı gün, zaten mali kongrede zorlanacak olan yönetimin en sıkıştığı gündü. Ancak kongreden bir gün önce yaşanan gelişmeler ibreyi bir anda çevirmiş ve yönetimin ibra edilmesine yönelik hava oluşmuştu. Cumartesi Beşiktaş'ın mali kongresine gidenler SABAH spor sayfalarından rüzgarın döndüğünü ve yönetimin kesin olarak ibra edileceğini okudular. Beşiktaş'ın en kıdemli ismi Kazım Kanat'ın "Yönetimi değil Beşiktaş'ı ibra edin" sözü, muhalefetin en etkili ismi Fikret Orman'ın kongredeki konuşmasının nüvesini oluşturdu. Sonuçta Beşiktaş yönetimi 3 karşı görüşe rağmen ibra olup yoluna devam etti.


AZiZ BAŞKAN'A SORULAR
Fenerbahçe'de tek adaylı bir seçim olacağı biliniyordu. İTO eski Başkanı Mehmet Yıldırım, kongreye birkaç gün kala aday olabileceğini açıklamış, bu haber aynı gün 3 gazetede yayınlanmıştı. Kongre günü çıkan yazısında Gürcan Bilgiç, Fenerbahçe Başkanı'na hep çok iyi gösterilen maddi durumla ilgili birkaç soru sordu. "Belki de biz yanlış biliyoruz" cümlesiyle biten yazısı ertesi gün tek adaylı kongrenin tek 'gerilimli anı' oldu. Aziz Yıldırım, 3 yıl daha Fenerbahçe Başkanı seçildiği gün alkışlar, gözyaşları, tezahüratlar arasında sadece bir kişiye sert çıktı. Kendisine sadece soru soran Gürcan Bilgiç'i Fenerbahçeli olmamakla itham etti. SABAH gazetesinin kendisine alternatif başkan adayı yarattığını öne sürdü.
Sonuçta F.Bahçe kongresinden ne alkışlar, ne tezahüratlar, ne gözü yaşlı konuşmacılar akıllarda kaldı. Damgayı yine SABAH vurmuştu.

EN KRiTiK RÖPORTAJ
Israrla "Tarihi kongre" diyorduk. G.Saray ilk kez 6 adaylı bir seçime doğru gidiyordu. Ünal Aysal hisselerle ilgili alacağının 23 Mart'a kadar ödenmesini istiyordu. Aysal'ın bu tavrı "Camiya rest çekti" manşetiyle SABAH'ta yayınlandı. Aysal açıklama yapmak zorunda kaldı. Aysal'ın desteklediği Haznedaroğlu adaylıktan çekildiğini beyan etti. Yönetimin, Aysal'ın restine "Satarsan sat" restiyle yanıt vermesi yine sadece SABAH'ta yer buldu. Aysal geri çekildi. Kongreye 10 gün kala yapılan Divan Kurulu'nda Yiğit Şardan'ın şovu görüldü. Tüm gazeteler gibi SABAH da günün Şardan'ın günü olduğunu belirtirken en cesur ve net başlık da SABAH'taydı: "Yiğit Çıkış."
Galatasaray tarihinin manipülasyona en açık kongresinde son düzlüğe girilirken SABAH farkı bir kez daha ortaya çıktı. Yiğit Şardan aynı gün birçok gazeteye verdiği röportajda hep reformun şart olduğunu belirtmişti.
Ancak belki de kongrenin seyrini değiştiren cümle yine SABAH'ın sayfalarına yansımıştı.
SABAH ekibi Şardan'ın bilinen Futbol A.Ş'yi halka açma planına en önemli ayrıntıyı eklemişti: Şardan, Futbol A.Ş'nin başına geçmesini istediği kişiyi açıklamıştı: Faruk Süren. Birçok gazeteyle aynı gün yapılan röportajların içinde farkı yaratan bu cevap, ibreyi değiştirdi. Hatta bazı medya analizcileri SABAH'ın Yiğit Şardan'ı desteklediğini öngörmüştü. Ancak "Derin Galatasaray" bu röportajdaki 'farklılığı' hemen fark etmişti. Mehmet Cansun ve Faruk Süren yine bir arada olacaktı. Ki bu durum G.Saray'ın gelenekçi kanadı için "Kabul edilmez bir ekolün geri dönmesi" olarak adlandırılıyordu. Kongreye 2 gün kala "Ağabeyler Canaydın dedi" manşetini ve altındaki Alp Yalman röportajını okuyanlar, bu haberlerin sadece SABAH'ta olduğunu fark edebildi. Son güne kadar Canaydın-Yalman-Şardan üçlüsünün her türlü haberi sayfalarımızda yer buldu. Ayrıca G.Saray'ın dinamik gücü "Her Şey G.Saray İçin Platformu" ile ilgili her türlü gelişmeyi de sayfalarımızda duyurduk. Muhabirlerimizden Murat Bereket ile Selim Suner, Platform'un her toplantısına katıldı, gelişmeleri aktardı. Levent Tüzemen ise "Derin Galatasaray"ın bire bir içindeydi. Sabaha karşı saat 03.00'te, 04.00'te gerçekleşen telefon trafiğinden, sabah 08.00'deki toplantılara kadar hepsinden haberi oldu. Kongre günü klasik anons yerine başkan Canaydın'la yapılmış röportajı manşetimize taşıdık. Canaydın, Emrah Kayalıoğlu, Zafer Ertem ve Levent Tüzemen'den oluşan röportaj timimize "Beni bilen bana oy verir" demişti. Kongrede de öyle oldu zaten. Galatasaraylı tercihini bildiği isimden yana yapmıştı.

SPOR SABAH'TAN İZLENİR
Yaklaşık 3 ay içindeki 4 kongreden özetler sunmaya çalıştım. Bu kongrelerin hepsinde canla başla çalışan mutfak ekibinden, bire bir tüm gelişmeleri aktaran muhabir-yazar kadromuza, sayfaların yeterince göze çarpması için kafa patlatan sayfa sekreteri arkadaşlarımdan maç-idman-deplasman koşturması yetmiyormuş gibi bir de kongrelerden en anlamlı kareleri yansıtan foto muhabiri kardeşlerime kadar tüm ekibimiz sizlere en doğruyu, en güzeli, yansıtmak için çabaladı durdu. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve böyle bir ekibe sahip olduğum için gurur duyuyorum.
Artık herkesçe kabul edilen "SABAH olmadan kongre olmaz" tavrımız bundan böyle de en doğru şekilde sürecek. Spor yine SABAH'tan okunacak.

ÖMER ÜRÜNDÜL
Artık kolay maç yok
F.Bahçe sıkıntılar çektiği maçta zor...
GÜRCAN BİLGİÇ
Daum, Kemal'e eremedi
Nobre'nin arkasında Alex oynuyor,...
İSKENDER GÜNEN
Güneş ve balçık
Galatasaray maçından sonra Vahid...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
SABAH olmadan kongre olmaz
Federasyon seçimlerine 5 gün...
"Kadınsın" dediler süt vermediler!..
Songül Kılıç, Erzurum'a bölgenin en büyük süt fabrikasını açtı. Ancak...
45 yıllık gazeteci medya patronlarını anlattı
45 yıllık gazeteci medya patronlarını anlattı
Haldun Simavi'nin Günaydın'ı, Dinç Bilgin'in Sabah'ı, Erol Simavi'nin...
Fatima'nın sırrı çözüldü
Fatima'nın sırrı çözüldü
Portekizli modacılara 2006 sonbahar/ kış kreasyonlarını...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu