kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Seda Kaya Guler @ SABAH
 

"Giden gitmişti zaten... Ben son noktayı koydum boşanmakla!"

Esra Akkaya ile malum olayın hemen akabinde konuşmak istedim. Ama sesinden henüz konuşmaya hazır olmadığını hissettiğim için fazla ısrar etmedim. Boşanmanın ardından geçtiğimiz hafta buluştuk ve uzun uzun konuştuk... Çok şey söyledi ama beni en çok etkileyen, "Giden gitmişti zaten... Benim yapmam gereken temiz bir şekilde son noktayı koymaktı!" lafı oldu... Çoğumuza göre evliliği bitiren Esra Akkaya'ydı. Alışkınız çünkü erkeğin aldatmasına. 'Erkektir, yapar!' görüşünü benimsiyor ve benimsetiyoruz. Dolayısıyla kadından beklenen her şeye rağmen evliliğini sürdürmesi, kocasını affetmesi... Hele ki kocanın kafası karışıksa, kimi ve neyi istediğinden emin değilse! Bu yüzden Esra Akkaya'nın fazla düşünmeden ve beklemeden evliliğine son noktayı koymasına pek bir şaşırdık! Evlilikleri hakkında fazla bilgimiz yoktu ama gördüğümüz kadarıyla çok seviyordu kocasını. Gözü yaşlı, 'kocam bana bunu nasıl yaptı?' demişti olayın şokunu üzerinden atamadan... Demek ki kocasının da onu sevdiğine inanıyordu. Bir ihanet beklemiyor, 'erkektir yapar' hiç demiyordu!

GİDEN KİM?
Seven insanların birbirini aldatmayacağına inandığı için de aldatmayla birlikte evliliğin bitmesi gerektiğini düşünüyordu. "Giden gitmişti zaten... Ben gitmedim. Ben boşandım. Gitme konusunu kabul etmem. O benim bu ilişkideki zaferimdir..." diyordu. "Ben gitmeyi iyi bilirim, kalmayı bilmiyorum!" da diyordu ayrıca... "Sırtımda sırt çantası çocukluğumdan beri hazırımdır gitmeye. Her an bir ayağım dışarıdaydı. Her an gidebilirdik. Her an bitebilirdi her şey. Kafamda hem b ve c planları, gidebilecek bir yer vardı. Gitmeyi iyi bilirim. Ama son evliliğim, bu ilişki her şeye rağmen kalmayı öğretti bana. Bu ilişkide kalan bendim." Devam ediyor anlatmaya... "Her ilişki risk taşır. Hayat değişiyor, insanlar değişiyor, her dönemin zorluklarını birlikte yan yana atlatacağımızı düşünmüştüm. O konuda özverili, açık olabileceğimi, hayatı iyi kötü kaldırabileceğimi düşünmüştüm. Neyse ki kendime güvenim var hala. Kalıcı olmak biraz böyle bir şey... En güzel tarafı; keşke'ler yok. Ben elimden gelen her şeyi yaptım!" Dürüstlük bir ilişkideki ön koşulu Esra Akkaya'nın... "Beni tanıyan herkes, böyle davranacağımı bilir. Trafikte giderken birden bire sakatlanmış bir havyan çıkar karşına. Ya hemen arabayı durdurup inersin ya da düşünürsün. Düşünürsen geçer gidersin. Önemli olan nereye gideceğini, ne yapacağını bilmeden o anda, durmaktır. Bu kişilikle ilgili bir şey, seninle ilgili bir şey..."

'AŞK NEDİR BİLMİYORUM'
Yine de kafası karışık aşk konusunda... "Kırmızı veya yeşil deyince hep aynı şeyden bahsediyoruz ama bunun karşılıkları herkes için aynı mı bilmiyoruz. Sevginin tanımı da öyle, herkes farklı şekilde seviyor. Benim de tanımlarım değişti bu olaydan sonra. Aşk ne, güven ne, sevgi ne, aradığımız ne, bilmiyorum!" diyor.. Kendini bildi bileli aşk demek; aile demekmiş. "Aşk çocuğu değilim, birbirlerine aşık bir aileden gelmiyorum. Belki de bu yüzden hayalimde hep aşk evliliği vardı, özellikle de bir de çocuk. Bu yüzden belki de flört ettiğim her insanla evliliğe gittim" diyor açık yüreklilikle. Zaten aşkın da arkadaşlık olduğunu düşünüyor. 'Muş' demek daha doğru olacak. Anne-baba veya karı-koca kavga ediyorlarsa, arkadaş olmadıklarına hükmetmiş. Dolayısıyla da insanların en iyi arkadaşları ile evlenmeleri gerektiğine inanmış. Böylece en güzel oyunları oynarlar, birlikte hoş vakit geçirirler diye düşünmüş. Bu yüzden de 20 yaşındayken mahalleden tanıdığı, yakın arkadaş olduğu, bir süredir flört ettiği adamla evlenmeye karar vermiş.

DOĞRU ADAM BU' DEMİŞ

Acele etmesinin nedeni de evden ayrılmak, yalnız yaşamak, kendi evini kurmak istemesiymiş. Ailesi, "Evlenmeden nereye gidiyorsun?" diye soracağı ve sorduğu için de evlenmiş. Ne var ki üç ay sürmüş bu evlilik. Niye? "Benden kaynaklanan bir şeydi" diye başlıyor söze ve devam ediyor: "Dostluk üzerine kurulu bir şeyin evlilik olmadığını, evliliği taşıyamayacağını ancak evlilikle karşılaştığınız anda anlıyorsunuz. Bu gerçeği görünce ayrılmak istedim. Çünkü henüz küçüktüm ve yaşanacak çok şey vardı önümde..." Diğer evliliklerini de iyi arkadaş oldukları için yapmış. Ama her seferinde arkadaşlığın ilişkiyi sürdürmeye yetmediğini görmüş. Gördüğü için de boşanmış. İlk kez arkadaş olmadığı birini sevmiş ve görür görmez, "İşte bu adam" demiş, "Doğru adam bu!" Ne var ki bu kez de yanılmış... Yine de umutlu. Aşk olmadan da yaşanacağını düşünüyor. "Genç Esra aşka aşıktı, çünkü kendini bu kadar çok sevmiyordu. Şimdi kendimi seviyorum, ille birisi olsun istemiyorum. 30'undan sonra tamamlanmış hissediyorum kendimi. Yanımda birinin olması güzel ama mutlu hissetmenin tek yolu bu değil!" İnsan zaman içinde, büyüdükçe geliştikçe gitmeyi de kalmayı da öğreniyor işte..

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 80'lerin modası mı almayayım!   / 04-04-2006
 Erkekler dayanışma içinde ya kadınlar!   / 02-04-2006
 Sadece dantel   / 28-03-2006
 Tamer Karadağlı aşık!   / 26-03-2006
 Meral Akşener Ebru Şallı'yı gayet iyi anlıyor   / 21-03-2006
 Sanatçı duruşu   / 19-03-2006
 Asena'daki değişim!   / 14-03-2006
 Mutluluk ve mutsuzluk   / 12-03-2006
 Zuhal Olcay'ın haber değeri yoktu!   / 07-03-2006
 Sığınma evleri!   / 05-03-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Oryantal üstü R&B
Kilolarımın engel olduğu pek az şey...
HAKAN & UTKU
Mutsuz kadınlar kuaföre
Aldatılan, depresyona giren ya...
SEDA KAYA GÜLER
"Giden gitmişti zaten... Ben son noktayı koydum...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Yoğurtlu soslu şiş köfte
Kıyma ile...
Erkeklerin cinsel gücü giderek düşüyor!
Erkeklerin cinsel gücü giderek düşüyor!
Sertleşme, çiftler arasında yaşanan ve iki tarafı da etkileyen yaygın...
Sertleşme sorunu 40'lı yaşlarda başlıyor
Sertleşme sorunu 40'lı yaşlarda başlıyor
* Sertleşme sorunu nedir? Bir erkeğin kendisi ve...
Polis playboy'un peşinde
Polis playboy'un peşinde
Eski Rus güzeli Larissa ile evlenip boşanan ve sevgililerini...
Balkondan düşmüş
Balkondan düşmüş
Sosyetede, Miami'de yaşayan Pinema Film'in patronu Pamir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.