kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Emre Akoz @ SABAH
 
'Sarı Zeybek'le damak dansı damak dansı
Mabeyn'de 'Şiveydiz'!
Helal olsun Fersan'a

'Sarı Zeybek'le damak dansı damak dansı

Bazı psikologlar 'affetmeye' çok önem verir. Niye? Çünkü tersi... Yani affetmek yerine kızmak, sinir olmak, hınç duymak insanı yıpratır, strese sokar. Valla psikologlar haklı olabilir ama benim affedemediğim nice insan ve uygulama oldu bu ülkede. Bunlardan biri de rakı meselesi! Yıllarca bu halkı kötü rakılara mahkum ettiler. Devlet tekeli 'milli içkimiz'in içine etti... Özelleştirme ve serbestleşme sonrasında ise rakının şahlanışına şahit olduk. Artık özel şirketler her damağa, her zevke, her ortama uygun rakı üretiyor. Peki Türk girişimcileri bu işi geçmişte de yapamaz mıydı? Elbette yapardı. Ama siyasetçiler ve bürokratlar izin vermedi. Onları affetmiyorum!

***

Bu gergin girişten sonra gelelim işin keyifli kısmına... Geçenlerde Harbiye'deki Lütfi Kırdar Kongre Sarayı içinde yer alan Borsa lokantasında ilginç bir yemek vardı. Efe Rakı'yı da üreten İzmir kökenli Elda şirketi, 2006'da piyasaya sürdüğü Sarı Zeybek adlı özel rakısını, gurmelerden ve benim gibi meraklılardan oluşan bir gruba sundu. Eskiden rakıyı sek içmek normal bir damak ve gırtlak için berbat bir deneyimdi. Halbuki Borsa'da yemeğe oturmadan önce Sarı Zeybek'i susuz, buzsuz içtik. Nefisti. Çünkü iyi dinlenmiş, alkolü yumuşak bir rakı bu... 'Dinlenmiş' dedik de... Sarı Zeybek hakikaten iyi dinleniyor. Önce 3 ay çelik tanklarda, ardından bir 3 ay da Fransa'dan getirilen özel meşe fıçılarda uykuya yatıyor. Eh, anasonu kaliteli olunca ve iki kere de damıtılınca; ortaya harika bir içki çıkıyor. Eskiden, 100 yıl kadar önce havyar bolmuş. Erbabı rakıyı siyah havyar eşliğinde içermiş. Biz de küçük, kızarmış ekmeklerin üstüne siyah havyar koyduk ve Sarı Zeybek eşliğinde yedik. Ve anladık ki atalarımız ağzının tadını biliyormuş! Nispet yaparcasına yemeği uzun uzun anlatmayayım. Gerçekten çok iyiydi. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim: Sarı Zeybek 'olmuş'! Rakı seven arkadaşlarınıza hediye olarak dahi götürebilirsiniz...

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Oklar Altıoklar'a!   / 12-04-2006
 Hazır çorba sever misiniz?   / 05-04-2006
 Skandal kutusu   / 29-03-2006
 Viagra'nın nesi kötü?   / 15-03-2006
 Ne umurumda! Çok umurumda!   / 08-03-2006
 Sharon Stone'a 'teyze' denir mi?   / 01-03-2006
 Cem Yılmaz'dan, 'Cem Bey' olur mu?   / 22-02-2006
 Şenay Akay zahmet etmesin!   / 15-02-2006
 Evlilik aşkı söndürür!   / 08-02-2006
 Terlemeden sevişenler   / 01-02-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Baldırı kalın popstar olur mu?
Sardık başa, döndük...
HAKAN & UTKU
Törkiş Fear Factor istiyoruz!
Heyecanımız gerginliğimiz...
EMRE AKOZ
'Sarı Zeybek'le damak dansı damak dansı
Bazı psikologlar...
AYŞE TÜTER
Ton balıklı ekmekler
Ton balığı (süzmeden), tereyağı,...
Demet Gülüm 25 yıl sonra yeniden dünyaya geldi!
Demet Gülüm 25 yıl sonra yeniden dünyaya geldi!
Beş yıl önce 21 yaşındaki öğretmen kızlarını trafik kazasında...
Sosyeteyi sarsan aşk skandalı!
Sosyeteyi sarsan aşk skandalı!
Sosyetenin sevilen çifti Mehmet-Elif Germiyanlıgil boşanıyor! Çifti...
Nazenin'e boğaz havası
Nazenin'e boğaz havası
Vepa Kozmetik'in veliahtlarından Önder Öztarhan'ın eşi Nazlı Hanım,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.