kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
  » Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İngiltere'nin en zengin 1000 kişisi
İngiltere'nin en zengin 1000 kişisi

İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times gazetesinin geleneksel ''İngiltere'nin En Zengin Bin İsmi'' listesinde ilk sırayı ünlü Hint asıllı çelik kralı Lakshmi Mittal alırken, eski İstanbul valilerinden Lütfi Kırdar'ın yeğeni ve eski YÖKbaşkanı İhsan Doğramacı'nın kuzeni Nemir Kırdar 300 milyon sterlinlik (yaklaşık 710 milyon YTL) servetiyle 192. sırayı Kraliçe II. Elizabethile paylaştı.

Aynı sıraları birden fazla kişinin paylaşması nedeniyle bini aşkınismin yer aldığı listede 1012 erkek ve 77 kadın servetlerinin büyüklüğüne göre sıralanırken,
zenginlerin 767'sinin servetini ''mirasyoluyla değil, kendi bilek ve emek gücüyle edinenler'' olduğu belirtildi. 233 kişi ise ''miras yoluyla zengin'' olarak listeye girdi.

Listede 211 kişi emlak zengini olarak gösterilirken, 152 kişinin servetlerini bankacılık, sigortacılık ve borsacılık gibi paraya para kazandırarak edindiği, 106'sinin sanayicilik ve madencilik gibi alanlarda kazandığı, 76'sının ticaret yoluyla edindiği kaydedildi.

63 kişinin gıda ve içecek üretimi ve satışıyla servet edindiği belirtilen listede, 62 kişi otelcilik ve eğlence sektörü, 59 kişi inşaat ve taahhüt işleri, 58 kişi bilgisayar ve cep telefonu teknolojisi, 57 kişi medya, TV ve film sektöründen kazanımları yoluylazengin olarak gösterildi.

Listeye göre, 39 kişi müzik sektöründe, 32 kişi hizmet sektöründe,31 kişi ulaşımda, 28 kişi otomotivde ve 26 kişi parfümeri ve ilaç sanayiinde servet edindi.

Kraliyet ailesinden bu yıl sadece Kraliçe Elizabeth'in 192. sırada Nemir Kırdar ile birlikte yer aldığı listede, 9'u dük, 6'sı markiz, 11'i kont, 4'ü viskont ve 22'si lord, 8'i barones ve 2'si leydi olmak üzere pek çok da aristokrat yer aldı.

Listenin ilk iki sırası Hint asıllı Lakshmi Mittal ve Rus vatandaşı Roman Abromovich olmak üzere iki yabancı tarafından paylaşılırken, Kraliçe'nin kuzeni Westminister Dükü ise emlak varlığıyla yine 3. sıraya oturmayı başardı. Mittal'ın serveti 14 milyar 881 milyon sterlin olarak açıklanırken, Roman Abromovich'in ise10 milyar 800 milyon sterlinlik bir servete sahip olduğu açıklandı.

Pek çok Asyalının ve Uzak Doğulunun da girdiği listede, Afgan vatandaşı ve İsmaili topluluğunun lideri 69 yaşındaki Ağa Han da 1 milyar 250 milyon sterlinlik servetiyle yer aldı.Harry Potter serisinde yayımladığı kitaplar ve bu kitaplar temel alınarak çekilen filmlerden kazandığı 520 milyon sterlinlik servetle Joanna Rowling'in 122. olduğu listede, Semiramis Pekkan'ın eski eşi Gulu Lalvani 450 milyon sterlinlik servetiyle 146. sıraya oturdu.

192. sırada yer alan Nemir Kırdar'ın Finans sektöründe Bahreyn merkezli Investcorp adlı şirketi eliyle yaptığı yatırımlarla başarılı olduğunu hatırlatan Times, şirketin Haziran 2005 yılına kadar geçen bir yılda, gelirlerinde yüzde 22'lik net artış sağlayarak cirosunu 63 milyon sterline yükselttiğine dikkat çekti. 69 yaşındaki Kırdar'ın şirketini 1982 yılında kurduğunu hatırlatan gazete, ünlü işadamanın Londra'da yaşadığını kaydetti. Investcorp'un değerinin 1 milyar sterlin olduğuna işaret eden The Sunday Times, Kırdar'ın bu değerin yüzde 20'lik hissesine sahip olduğu tahminine yer verdi. Kırdar'ın diğer mal varlıklarıyla birlikte 300 milyona yakın bir kişisel servetiidare ettiği belirtildi.

Kırdar, 2005 yılı listesinde 200 milyon sterlinlik servetle 234. sırada yer almıştı.Listede Madonna ve eşi Guy Ritchie 251. sıraya oturdu. Çiftin servetinin 248 milyon sterlin olduğu bildirildi. Catherina Zeta Jones ve Michael Douglas çifti de 175 milyon sterlinlik servetleriyle 332. sırada yer aldı.

Listenin 376. sırasında ise ilginç bir isim yer aldı. Times gazetesi, 4 yılda vergi kaçakçılığından 156 milyon sterlin kazandığı iddiasıyla mahkemelik olan Nasser Ahmed adlı Arap asıllı işadamının enzenginler arasında olduğunu ve 151 milyon sterlinlik bir serveti elinde tuttuğunu belirtirken, jüri tarafından suçlu bulunup 6 yıl hapse mahkum edilen ve firar eden Ahmed'in ''suçla zengin olanlara örnek teşkil ettiğini'' yazdı.

David ve Victoria Beckham çiftinin 87 milyon sterlinlik servetleriyle 674. sıraya oturduğu listede, ünlü aktör Sean Connery 82 milyon sterlinle 707. sıraya girebildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Prens'ten komutanlara tehdit
 Türkiye'nin en genç patronları
 Yanmış dolarlarını geri aldı
 Mayısta her yer çok daha yakın olacak
 Toprak'ın mücevheri evdeki kasadan uçtu
 1 Mayıs solu ikiye böldü
 Muğla'da gala festivale döndü
 Kamhi ile Kosif'in mutlu günü
 Kocasının sevgilisini bıçakladı
 Taksici 100 YTL için öldürüldü
 Üniversiteye afiş baskını
 "Çıralı bir mücevhere benziyor"
 Tüfek merakı canından etti
 Çıplakların fotoğrafçısı bu kez de İspanya'yı 'soydu'
 Paradise'de şenlik var
 Kamyon çarptı üç kişi öldü
REHA MUHTAR
Sharon kadınlar...
Müthiş zeki......
EMRE AKÖZ
İki başlı bir bayram
Bugün 23 Nisan Ulusal...
MAHMUT ÖVÜR
Türkiye'nin 'kimyası' bozuluyor
Türkiye'de...
HINCAL ULUÇ
Eğer gerçekten 'soykırım' yapsaydık..
"Ermeni soykırımı...
GÜLSE BİRSEL
Uyan Bodruuum!
Belki hep güzel günler geçirdiğim, hep...
Herkes haddini bilecek
Herkes haddini bilecek
Süper finalin tek süperi F.Bahçe idi. Direkten dönen 3 top tarihi...
Kadıköy yıkılmaz
Kadıköy yıkılmaz
F.Bahçe, Kadıköy’de G.Saray’a bir kez daha geçit vermedi.
Gül'den sanal destek
Dışişleri Bakanı Gül, ihraç edilen Van Savcısı Sarıkaya'ya destek...
Meclis'te imam hatip tartışması
Türkiye Öğrenci Meclisi 3'üncü oturumunun geçici başkanlığını, Bülent...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu