kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
BAYKAL AYAĞA KALKTI, ERDOĞAN ELİNİ SIKTI.... Baykal konferansa erken geldi ve kendisine ayrılan yere oturdu. Erdoğan ise, konferansın başlamasına 5 dakika kala geldi. Baykal, Başbakan’ı görünce ayağa kalktı. Erdoğan da Baykal’ın yanına giderek tokalaştı. İki lider yerlerine otururken, aralarına da TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar girdi.
Önce toka sonra sitem

Erdoğan "küstüm" dediği Baykal'ın elini sıktı, sonra "çok konuştun" diye yakındı.

Apo'ya af tartışması nedeniyle aralarında soğuk rüzgârlar esen Erdoğan'la Baykal dün TZOB'nin konferansında yan yana geldi. Erdoğan "Ona küstüm" dediği Baykal'la tokalaştı. Baykal 1.5 saat süren konuşmasında hükümeti eleştirdi. Erdoğan çıkışta "Sayın Baykal uluslararası toplantıda bu kadar uzun konuşulur mu? Size hiç yakışmıyor" diye sitem etti.

Yakışmıyor Sayın Baykal

'Apo affedilecek' diyen Baykal'a küstüğünü söyleyen Erdoğan, tarım konferansında Baykal'ın elini sıktı, uzun ve sert konuşması üzerine ise sitem etti: Uluslararası toplantıda uzun konuşulur mu! Yakışmıyor Sayın Baykal!.

Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'nın 6. maddesi nedeniyle geçen hafta sert bir üslupla tartışan Başbakan ve Anamuhalefet lideri, dün uluslararası tarım konferansında karşı karşıya geldiler. Geçen hafta CHP lideri Deniz Baykal, 6. maddenin Abdullah Öcalan'ın affına yarayacağını iddia etmiş, Başbakan da "Kanıma dokundu, çok ama çok küstüm" karşılığı vermişti. İki lider, bu tartışmanın ardından, dün Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) düzenlediği "Türkiye-AB Entegrasyonunda Tarım" başlıklı konferansta biraraya geldiler. Tokalaşan iki lider, daha sonra kürsüye çıktılar ve 705 ziraat odası başkanı ile çok sayıda yabancı konuğun katıldığı toplantıda, tarım konusunda atıştılar.

BAYKAL: MEYDAN OKUYALIM
Kürsüye ilk çıkan Deniz Baykal, hükümetin tarım politikalarına sert şekilde eleştiriler getirdi, verilen sözlerin tutulmadığını, küçük bütçe ile tarımın desteklenmesinin mümkün olamayacağını vurguladı. Böyle bir toplantının yapılmasını cesurca bulduğunu, bunun Türkiye adına AB'ye "meydan okuma" olması gerektiğini belirten Baykal, "Bu toplantıda AB yetkililerine 'Bizim tarımımız iyi, üretimimiz gayet güzel, sosyal sorunumuz yok, bu işleriçözüyoruz, merak etmeyin' dersek, bindiğimiz dalı keseriz" dedi. Baykal, resmi rakamlara göre aç köylü sayısının 600 bine, yoksul köylü sayısının da 10 milyona çıktığını iddia etti.

ERDOĞAN: ÇOK AMA ÇOK ÇİRKİN
Baykal konuşurken yanında oturan Tarım Bakanı Mehdi Eker'den bazı bilgiler alan Erdoğan, bir ara da dışarı çıkarak kısa telefon görüşmeleri yaptı. Erdoğan, Baykal'ın uzun süren konuşmasının ardından kürsüye çıktığında, şöyle karşılık verdi: "Bakınız bir rakam verildi ki, çok ama çok çirkin. Sayın Baykal, Elazığ'da 6 bin büyükbaş hayvandan bahsediyor. Elazığ İl Tarım Müdürü ile görüştüm. Büyükbaş hayvan sayısı 119 bin. Küçükbaş hayvan sayısı 240 bin civarında. Olmaz böyle şey. Her zaman nedense böyle bir haslete sahipsiniz. Bu hasletlerden artık sıyrılın. Sığ bakarsanız bugünkü hamaseti okursunuz." Başbakan Erdoğan, konuşmasını Baykal'ın bir dönem Enerji Bakanlığı yaptığını hatırlatarak sürdürdü: "Sayın Baykal, 1978- 1979'da Enerji Bakanı'ydı. Çiftçi kardeşim, günlerce kuyruklarda mazot beklemiyor muydunuz? Elektrik kesintilerini unutmayın. İktidarımızdan öncemazot desteği var mıydı? Yoktu. Bizden önce gübre desteği var mıydı? Yoktu." Tepki gösteren bazı çiftçilerin "Vardı" sözlerine, "Hayır bizim dönemimizde başlamıştır'' karşılığı veren Erdoğan, katılımcılardan bir kadının "Biz küçüldük'' sözüne "Küçülmedin, küçülmedin. Nasıl büyüdüğünü ayrıca göstereceğim" dedi, "Para yok'' seslerinin yükselmesi üzerine de "Kusura bakmayın mensubu olduğunuz bir siyasi parti olabileceği gibi, buna karşı benim partimi destekleyenler de var. Ne yapacağız?" karşılığı verdi. Erdoğan sözlerini şöyle noktaladı:

YAKIŞMIYOR SAYIN BAYKAL
"Ben bunlarla böyle bir uluslararası konferansı sabote edemem. Sadece bu kadarıyla cevap vermek zorunda kalacağım. Ve kullandığım dakikalar da ortada. Aynıyla mukabelede bulunmayacağım. Çünkü o kadar ne sizin vaktiniz var, ne benim vaktim var.'' Başbakan, konferanstan ayrılırken de, kendisinden önce yaklaşık 1.5 saat süreyle konuşan Baykal'a "Uluslararası bir toplantıda bu kadar uzun konuşulur mu? Size yakışmıyor Sayın Baykal" diye sitem etti. Erdoğan konferanstan, helikopterle Edirne'ye giderek partisinin il kongresine katıldı.

SERDAR CANİPEK MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Benim hanım kardeşim nereye isterse oturur!
 Ağar: Tuzukuruların partisi değiliz
 Bahçeli: Küstüm şarkısı yer etmiş
 Yazıcıoğlu: Öpüştükleri bir bir gitti
METEHAN DEMİR
Büyük sürpriz
Fehmi Koru esrarengiz Bilderberg...
YAVUZ DONAT
Nabız böyle atıyor
KONYA Konya her mevsim...
Soygun zanlısı çocuk çifte düğünde gözaltı
Adana'da banka soygunu suçundan aranan 15 yaşındaki gelin ile 13...
Pamuk 'Dünyanın En Etkili 100'ünde
Amerikan Time dergisinin okurları arasında yaptığı ankette ünlü yazar...
19 yıllık sır dosyayı Sezer yeniden açtı
19 yıllık sır dosyayı Sezer yeniden açtı
Taner Erol 19 yıl önce öldürüldü... İşin peşini bırakmayan oğlu,...
Irak'ta yeni cephe iddiası
Irak'ta yeni cephe iddiası
"Irak'ta yeni bir cephe açıldı" diyen Newsweek gerekçelerini şöyle...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu