Aklınızda bulunsun
* Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
* Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.
* Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.
* Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 1-2 tane kesme şeker koyun. Tuzluğunuz tıkanıyorsa da neme karşı içine biraz pirinç koyun.
* Limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, iyi bir temizleme malzemesine sahip olursunuz. Bu kurumuş kabuklarla isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı pırıl pırıl yapabilirsiniz.
* Ceviz lekesini elinizden çıkarmak için ellerinizi önce birkaç dakika sirkeli pamukla ovun. Sonra da soğuk suyla silin. Lekelerin çıktığını göreceksiniz.
|