kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Kestaneli hindi bonfile
MALZEMELER

* 1 tabak hindi bonfile
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 adet soğan (ince kıyılmış)
* 2 adet patates (iri küp doğranmış)
* 250 gr. kestane (kebap yapılmış, temizlenmiş)
* 1 su bardağı piliç suyu (kaynar)
* Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
* 1 dal tarhun (süslemek için ayrılmış, iri doğranmış)
Isıtılmış iki çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyup ısıtın, soğanı ekleyin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Patatesleri katın, tavayı hafifçe sallayarak patateslerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerlerine sırasıyla etleri ve kestaneleri yerleştirin, piliç suyunu gezdirip, tuz ve maydanoz serpin. Üzerini bir kapakla kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tarhunla bir güzel süsleyerek servis yapın.

Mısır gevrekli piliç
* 8 adet piliç ızgara drumstick
* 2 adet yumurta (hafif çırpılmış)
* 3 çorba kaşığı krema
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı mısır gevreği (kırıklanmış)
* 500 gr. yoğurt (süzme)
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 çay bardağı karabiber
Yumurta, krema ve unu iyice çırpın. Drumstickleri önce kremalı karışıma batırarak her taraflarını bulayın, ardından da mısır gevreği ile her taraflarını kaplayın ve bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Yoğurt, pul kırmızıbiber, kekik ve karabiberi iyice karıştırın. Etleri, hazırladığınız yoğurtla birlikte servis yapın.

Hurmalı hindi biftek
* 1 tabak hindi biftek
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet küçük boy soğan
* 2 adet küçük boy havuç (kalın verev kesilmiş)
* 20 adet hurma
* 1/2 su bardağı su (kaynar)
Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağı ısıtın. Havuç ve soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğanların arasına et ve hurmaları yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 07-05-2006
 Komşuyanı   / 06-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 03-05-2006
 Taratorlu pırasa kızartması   / 02-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 01-05-2006
 Doşa   / 28-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 26-04-2006
 Kekikli börek   / 25-04-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 24-04-2006
 Lezzet Güneşi   / 22-04-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Atlarla tiyatro Zingaro
İki kase çorba içtim, üst üste...
HAKAN & UTKU
Cep telefonu tiryakileri
Uzmanlar yine kendilerinden...
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kestaneli...
Hayaller hayat olunca hastalık başlıyor
Hayaller hayat olunca hastalık başlıyor
Hayal aleminde kendine yeni bir dünya kuran şizofreni hastaları,...
Doktorum benim kankardeşim
Doktorum benim kankardeşim
Dr. Okan Soykan, yıllar önce kanını verdiği Başak'ın şimdi de kısa...
Ustasından ders almış
Ustasından ders almış
Berber Şükrü Dudu, Ömer Sabancı, Faruk Süren, Halis Komili,...
Küçük kadın!
Küçük kadın!
Teoman Demir'in kızı Hande'yi geçenlerde bir davette gördüm.
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.