Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Kestaneli hindi bonfile MALZEMELER * 1 tabak hindi bonfile * 4 çorba kaşığı zeytinyağı * 1 adet soğan (ince kıyılmış) * 2 adet patates (iri küp doğranmış) * 250 gr. kestane (kebap yapılmış, temizlenmiş) * 1 su bardağı piliç suyu (kaynar) * Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda) * 1 dal tarhun (süslemek için ayrılmış, iri doğranmış) Isıtılmış iki çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 4'er dakika pişirip, bir tabağa alın. Aynı tavaya kalan zeytinyağını koyup ısıtın, soğanı ekleyin, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Patatesleri katın, tavayı hafifçe sallayarak patateslerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Üzerlerine sırasıyla etleri ve kestaneleri yerleştirin, piliç suyunu gezdirip, tuz ve maydanoz serpin. Üzerini bir kapakla kapatıp, kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin. Tarhunla bir güzel süsleyerek servis yapın.
Mısır gevrekli piliç * 8 adet piliç ızgara drumstick * 2 adet yumurta (hafif çırpılmış) * 3 çorba kaşığı krema * 2 çorba kaşığı un * 1 çay bardağı mısır gevreği (kırıklanmış) * 500 gr. yoğurt (süzme) * 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber * 1 tatlı kaşığı kekik * 1 çay bardağı karabiber Yumurta, krema ve unu iyice çırpın. Drumstickleri önce kremalı karışıma batırarak her taraflarını bulayın, ardından da mısır gevreği ile her taraflarını kaplayın ve bir fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Yoğurt, pul kırmızıbiber, kekik ve karabiberi iyice karıştırın. Etleri, hazırladığınız yoğurtla birlikte servis yapın.
Hurmalı hindi biftek * 1 tabak hindi biftek * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * 2 adet küçük boy soğan * 2 adet küçük boy havuç (kalın verev kesilmiş) * 20 adet hurma * 1/2 su bardağı su (kaynar) Isıtılmış 1 çorba kaşığı zeytinyağında etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin. Bir tabağa alın ve sıcak tutun. Aynı tavada kalan yağı ısıtın. Havuç ve soğanları ilave edip, karıştırarak soğanlar hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin. Soğanların arasına et ve hurmaları yerleştirin ve üzerine suyu gezdirin. Kapağını kapatıp, etler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
|