kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 

Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin

Baklalı kereviz
MALZEMELER

* 3 adet kereviz
* 1 çay bardağı kuru bakla (bir gece önceden ıslatılmış)
* 2 adet soğan (4'e bölünmüş) 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı tozşeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 su bardağı su
* 1 adet limonun suyu
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
Bir gece önceden ıslatılmış baklayı süzün. Soğan, zeytinyağının yarısı, 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz ve suyu ilave edip, baklalar yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dakika pişirin. Baklayı robottan geçirin, dereotunun yarısını katıp, karıştırın. Kerevizleri soyun, ikiye bölüp, ortalarını havuz şeklinde oyun ve limon suyu ile ovup, tencereye dizin. Kerevizlerin üzerine kalan yağ, limon suyu ve kalan tozşekeri gezdirip, kerevizler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen kerevizleri servis tabağına alın, içlerine dereotlu bakla püresini paylaştırın ve üzerlerine kalan dereotunu serperek, servis yapın.

Sebzeli kek
MALZEMELER

* 3 su bardağı un
* 3 adet yumurta
* 10 yaprak ıspanak (ince kıyılmış)
* 1 adet havuç (rendelenmiş)
* 1 adet patates (ince doğranmış)
* 1 çorba kaşığı kabartma tozu
* 1 çay bardağı süt
* 100 gr. beyaz peynir (ufalanmış)
* 1 çay kaşığı acı toz kırmızıbiber
* 1 çay bardağı zeytinyağı
Unun ortasını havuz gibi açın, yumurta, ıspanak, havuç ve pırasayı katıp, harmanlayın. Kabartma tozu, süt, peynir, toz kırmızıbiber ve zeytinyağını ekleyip, karıştırın. Yağlanmış 20 cm. çapında bir kek kalıbına hazırladığınız malzemeyi yayın, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. En az 15 dakika dinlendirip, dilimleyerek servis yapın.

Peynirli börek
MALZEMELER

* 500 gr. soğan (ince piyaz doğranmış) 1 çorba kaşığı balzamik sirke
* 6 adet milföy hamuru
* 175 gr. peynir
* 1 çorba kaşığı ceviz
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak, yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika soteleyin. Balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın ve soğanlar kahverengi oluncaya kadar pişirin. Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Milföy hamurlarını düz bir zemine yayın, kenarlarında 1,5 cm. boşluk kalacak şekilde, üzerlerine sırasıyla soğanları paylaştırın, peynir ve cevizi serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Vişneli irmik pudingi   / 19-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 18-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 17-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 16-05-2006
 Kıymalı sebzeli sandviç   / 15-05-2006
 Yeşil soslu makarna   / 14-05-2006
 Ispanaklı patates köşkü   / 13-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 12-05-2006
 Lezzet Güneşi   / 11-05-2006
 Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin   / 10-05-2006
AYŞE TÜTER
Keyifle okuyun, zevkle pişirin, afiyetle yiyin
Baklalı...
İnek sütü bebekte zekâ geriliği yapıyor
İnek sütü bebekte zekâ geriliği yapıyor
Bebeğinizin sağlıklı beslenmesi için, dünyanın en ünlü uzmanlarından...
Yanlışlar ve Doğrular
Yanlışlar ve Doğrular
İshal olunca kolalı içecekler içilmeli.
YANLIŞ...
Helin'den Galatasaray tasarımları
Helin'den Galatasaray tasarımları
Helin Avşar, 22 Nisan'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için...
Tuğba'dan Yıldız'a ikinci darbe
Tuğba'dan Yıldız'a ikinci darbe
Geçtiğimiz hafta Kral TV'nin ödül töreninde sahneyi oyuncak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.