kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
19 Mayıs Stadı’ndaki törende Sezer’in bir yanında Arınç, diğer yanında eşi Semra Hanım oturdu. Sezer ve Erdoğan bu fotoğrafta göründükleri gibi gergindiler. Ancak bir ara, Erdoğan ve Gül, aralarında oturan Anayasa Mahkemesi ve Danıştay başkanları ile sohbeti koyulttular. Erdoğan, Tuğcu ile Gül de Çörtoğlu ile sohbet etti.
Ankara'nın bütün kimyasını bozdu

Danıştay'daki kanlı katliam girişimi siyaseti gerdi. Karşılıklı çok ağır suçlamalar geldi. Erdoğan ve Baykal birbirlerine yüklendi.

Erdoğan: Baykal da komplonun içinde
"Baykal çıkmış ne diyor? 'Siyasete kan bulaşmıştır' diyor. Nerede ve kim bulaştırmış? Saldırıyla siyasetin ne alakası var? O zaman Baykal bu komplonun içindedir. Bunu bile siyasi rant görüyor."

Baykal: Suçluların telaşıyla saçmalıyor
"Başbakan şaşırmış. Ektikleri zehirli tohumlar kanlı zakkumlarını açınca muhalefeti suçluyor. Hezeyan içinde. Bir an önce Türkiye'yi nereye sürüklemekte olduğunu görsün, aklını başına alsın."

Bakan M. Ali Şahin: Vakit neyse Cumhuriyet gazetesi o
"Vakit'i eleştirirken Cumhuriyet'i de eleştirmek lazım. Cumhuriyet, her gün hükümeti ağır şekilde eleştiriyor. Kendimizi hedef gösterilmiş gibi hissediyoruz. Vakit neyse diğer uçta Cumhuriyet o."


Ankara gergin

Başbakan, Baykal'ın "Rejim kırıldı" açıklamasından 24 saat sonra Danıştay'a saldırı olduğuna dikkat çekti ve "Saldırıyı siyaset mi gerçekleştirmiş? Hayır. O zaman Baykal bu komplonun içindedir" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay'a yönelik saldırı için, "Derin komplo" nitelemesi yaptı ve "Siyasete kan bulaşmıştır" diyen CHP lideri Baykal'a sert tepki gösterdi: "O zaman Baykal da bu komplonun içindedir." Erdoğan, dün Anıtkabir'de katıldığı 19 Mayıs törenlerinden sonra bazı bakanlarla birlikte ASKİ sosyal tesislerinde kahvaltı yaptı. Erdoğan, kahvaltıda cenaze törenindeki tepkileri değerlendirdi. Saldırı için "derin bir komplo" nitelemesi yapan Başbakan, Baykal'ın, "rejim kırılma noktası yaşayabilir" demesinden 24 saat sonra saldırının gerçekleştiğine dikkat çekti. Erdoğan, Baykal'ın "Siyasete kan bulaştı" sözlerine de sert çıktı: "Bu olayla siyasetin ne alakası var. Biz mi siyasete kan bulaştırdık. Saldırıyı siyaset mi gerçekleştirmiş? Eğer öyle ise bu sözler Baykal'a ait. O zaman Baykal bu komplonun içindedir. Baykal, her zaman olduğu gibi bu olayı da siyaset malzemesi yapıyor."

OYUNA GELMEDİM, GİTMEDİM
Saldırganların hemen yakalandığına dikkat çeken ve "Eğer saldırgan yakalanmasa, bundan sonra ortaya atılacak komplo teorilerini düşünemiyorum" diyen Erdoğan, böyle bir durumda ülkenin nasıl bir aşamaya geleceğini tahmin etmenin zor olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yılmaz Özbilgin'in cenazesine katılmamasının gerekçesini Star gazetesine verdiği demeçte açıkladı: "Bir başbakan olarak önemli bir karar aldım. İngiltere yakın geçmişte önemli terörist bir saldırıyla karşılaştı. Kimse yaşam biçimini değiştirdi mi, başbakan programından vazgeçti mi? Hayır. Çünkü terörist veya bu terörist saldırıyı planlayan kimse, toplumda infial istiyor, programımı değiştirmemi istiyor. Bu oyuna gelmem, terörist karşısında paniğe kapılmış bir başbakan asla olmam. Asla kabul edilemeyecek saldırıda ne yazık ki yaşamını kaybeden sayın Mustafa Yücel Özbilgin'in cenazesine katılmayışımın nedeni, protestolardan çekinmek değildir. Aksine, artık tüm dünyada hakim olan davranış biçimi çerçevesinde hareket ettim."

DERİN NOKTALARA YOL ALIYOR
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in saldırıya ilişkin "sürprize hazır olun" ifadesiyle ilgili olarak da Erdoğan, "Birtakım bilgiler var. Bu ülke Necip Hablemitoğlu cinayetini yaşamış, sonrasında her şey örtbas edilmiş bir ülke. Bazı derin noktalara doğru yol alan bir komplo olabilir. Ama saldırgan elimizde. Önemli ipuçlarına ulaşılmış durumda. Sonu nereye varırsa varsın aydınlatılması talimatı verdim." Erdoğan, "TSK'nın arkasına sığınarak politika yapma alışkanlıkları" da eleştirerek, "bu durum kendi beceriksizliklerine kılıf hazırlamaktır" dedi.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Şahin: Vakit bir uçsa Cumhuriyet öbür uç
 Özkök takdir etti
 Baykal: Suçluların telaşıyla saçmalıyor
YAVUZ DONAT
Yaşasın demokrasi
Baba "neler" gördü, "neler"...
Karaoğlan bu kez yaşama savaşında
Eski Başbakan Ecevit, yaşam destek ünitesine bağlandı. Doktorlar...
Hadi Eurovision için ekran başına
Bu akşam Atina'da yapılacak 51'inci Eurovision Şarkı Yarışması'nda...
Bombalı saldırı planı barda yapılmış
Bombalı saldırı planı barda yapılmış
Cumhuriyet Gazetesi bombacılarının emniyetteki ifadelerinde Osman...
Vatandaş 19 Mayıs'ta yine Anıtkabir'e koştu
Vatandaş 19 Mayıs'ta yine Anıtkabir'e koştu
Ankara'daki bayram geçen yılların aksine buruktu. Danıştay'a...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu