kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Şahinin koruması Musa Çakmak Muzaffer Tekin Özel Harekatçı İbrahim Şahin
Susurluk izi

Danıştay saldırısını azmettirmekten yakalanan eski subay Muzaffer Tekin'in Susurluk'la yakın ilişkisi çıktı. Tekin, Susurluk davasını da izledi.

Danıştay saldırısının azmettiricisi olarak Ankara'da sorgulanan eski subay Muzaffer Tekin'in, Susurluk davasının baş sanıkları İbrahim Şahin ve Korkut Eken'le çok yakın arkadaş olduğu, son dönemde çok sık görüştükleri ortaya çıktı.

ÖZEL HARPÇİLER
Şahin'in eski koruması Musa Çakmak da iyi tanıdığı Tekin'i şöyle anlattı: "Yüzbaşı'nın çevresinde özel harpçiler de vardı. Doğu Türkistanlılar davasına da destek veriyordu. Cem Ersever'le çok yakındı."

VATANSEVER KUVVETLER
"Muzaffer Yüzbaşı'nın daha önce Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi ile ilişkisi vardı. Kurucu Tamer Ünal ile görüşürdü. Ama ona güvenmezdi. Üçkâğıtçı vatansever, derdi."

Bombalariçin itiraf
Cumhuriyet'e bombadan aranan Erhan Timuroğlu teslim olup itiraf etti: Emirleri Osman Yıldırım'dan aldım.

Polis bize bir şey sormadı
Vatansever Güç Birliği Derneği kurucusu Tamer Ünal: "Bizimle ilgili çok haber çıktı. Ama polis ne aradı ne sordu."

Çekin sahibi gözaltında
Danıştay saldırganı Arslan'ın otomobilinde bulunan 20 bin YTL'lik çekin sahibi işadamı gözaltına alındı.

KÜÇÜK'LE GÖRÜŞMÜŞ
Tekin'in Susurluk skandalının kilit isimlerinden emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile de telefonla görüştüğü belirlendi. Polis görüşmenin içeriğini araştırıyor.


'Albay' Muzaffer Tekin Susurluk'tan bakıyor

Danıştay'ın planlayıcısı olduğu ileri sürülen Muzaffer Tekin'in Susurluk Davası'nda sanıklara destek için mahkemeye gittiği ortaya çıktı. Sanıkların yanında ayakta, görüntülenen Tekin'i intihar girişiminin ardından hastaneye götüren isim ise İbrahim Şahin'in eski koruması Musa Çakmak.

Danıştay 2. Ceza Dairesi'ni kana bulayan saldırının ardından olayın azmettiricisi olarak aranırken Beykoz Çavuşbaşı'nda bir villada intihar girişiminde bulunduğu gerekçesiyle kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi'nde gözaltına alınan 'Albay Muzaffer' lakaplı Muzaffer Tekin'in Susurluk Davası sanıklarından Özel Harekat Dairesi eski başkanvekili İbrahim Şahin ve Özel Harekat Dairesi eski Başkanı Korkut Eken ile yakın arkadaş olduğu ortaya çıktı. Yüzbaşı rütbesindeyken 1983 yılında TSK'dan re'sen emekli edilen Tekin'in, Susurluk Skandalı'nın ardından açılan 13 sanıklı davanın tüm duruşmalarına arkadaşlarına destek olmak için katılmaya özen gösterdiği öğrenildi. Tekin'in, davanın 12 Şubat 2001 tarihinde İstanbul 6. Nolu DGM'de görülen karar duruşmasında da yakın arkadaşlarına destek olmak için hazır bulunduğu fotoğraflarla belgelendi. Muzaffer Tekin, İbrahim Şahin, Korkut Eken ile 'Arnavut Sami' lakaplı Sami Hoştan ve polis memurları İbrahim Şahin, Ercan Ersoy, Oğuz Yorulmaz, Ziya Bandırmalıoğlu ve Sedat Bucak'ın şoförü Abdülgani Kızılkaya'nın 'çete kurmak, cürüm işlemek için çete oluşturmak ve yönetmek' suçundan hapis cezalarına çarptırıldığı duruşmada sanıkların hemen yanında onlarca polisin yanında yer alıyor. Muzaffer Tekin'in yalnız bırakmadığı karar duruşmasında Eken ile Şahin 6'şar yıl, diğer sanıklar ise 4'er yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

HASTANEYE GETİREN ŞAHİN'İN ESKİ KORUMASI
Tekin'i kalbinde bıçak yarasıyla hastaneye götüren ise İbrahim Şahin'in eski korumalarından Musa Çakmak. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve SABAH'a konuşan Çakmak, Tekin'in "fikir adamı" olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Korkut Eken, İbrahim Şahin, Mehmet Emin Yurdakul iyi arkadaşıdır. Yüzbaşı ve çevresindekiler arasında Özel Harpçiler vardır. Olayı askerin üzerine yıkmak için Yüzbaşı Tekin'in ismini kullanıyorlar. O avukat meczuptur. Yüzbaşıyla telefonMuzaffer Tekin Kıbrısta savaştı.görüşmesi olmadığı ortaya çıkacak." Daha önce İbrahim Şahin'e gönüllü korumalık yaptığını belirten Çakmak, hafızasını kaybettikten sonra bir güvenlik firmasında çalışmaya başladığını söyledi. Çakmak, Tekin ile ilişkisini ise "Aynı zamanda Sürgünde Doğu Türkistan Parlementosu'nun milletvekiliyim. Muzaffer Yüzbaşı, Doğu Türkistanlılar'ın davasına destek veriyordu. Yanındaki askerlerin çoğunluğu da öyledir. O sebeple görüşüyorduk. Kendisi fikir adamıdır. Herkes O'nu tanır" şeklinde anlattı. Muzaffer Tekin'in hakkındaki iddialar nedeniyle bunalıma girdiğini bu nedenle eski askeri olan emekli astsubay Mahmut Öztürk'e sığınıp saklandığını anlatan Çakmak, polis ve MİT mensuplarının ardından Jandarma tarafından sorgulandıklarını, baskı altına alındıklarını öne sürdü. Çakmak, "Yüzbaşıyı sanki biz bıçaklamışız gibi bir hava yaratmaya çalıştılar. Muzaffer Tekin, eski askeri olduğu için Öztürk'ün yanına sığınmış. Mahmut Öztürk ve Yunus Çağman, Zekeriya Öztürk ile birlikte Yüzbaşı'yı hastaneye kaldırdı"şeklinde konuştu. Emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ün Özel Harp Dairesi'ne bağlı olarak geçmişte görev yaptığını vurgulayan Musa Çakmak, "Bunu bildikleri için özellikle Danıştay saldırısını eski askerlerin içinde bulunduğu bir gruba yüklemeye çalışıyorlar. Olaya 'askerler yaptı' havası vererek Yüzbaşı'ya komplo kuruyorlar" dedi.

'SEMİH TUFAN GÜNALTAY İLE ARASI AÇIKTI'
Yüzbaşı Tekin'in JİTEM kurucusu Cem Ersever ile de yakın arkadaş olduğunu belirten Çakmak, "Semih Tufan Günaltay, Yüzbaşıyı kurduğu partiye davet etti. Yüzbaşı Tekin kendisine güvenmediği için partiye katılmadı. O yüzden son zamanlarda araları açıktı" şeklinde konuştu. Yüzbaşı Tekin'in Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi ile daha önce ilişkisi olduğunu kaydeden Çakmak, "Hareketin başındaki Tamer Ünal ile görüşürlerdi. Ancak Ünal'a hiç güvenmezdi. O'nun için üçkağıtçı vatansever' diyordu" dedi.

ZÜLFIKAR ALI AYDIN MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Olayda "Örgütsel oluşum" var
 Wolfowitz'den Türkiye yorumu
 Sezer, 4 kanunu onayladı
 Teröristler boru hattına saldırdı
 VKGB hakkında suç duyurusu
 Türkiye 'kaçak' cenneti
 Silahları nasıl buldun? 'Söyleyemem'
 Kuyumcuda rehine avı
 Kütahya'da trafik kazası: 4 ölü
 Şimdi de Veli Küçük
 Muzaffer Tekin beş ayrı şirketin ortağı çıktı
 Vatansever Kuvvetler: İlgimiz yok
 Kamera keşif gününde bozulmuş
 Polis kask geçirmek istedi ben çıkardım
 Karaoğlan umut uykusundan uyanıyor
 Disketler ABD'de çözüldü
 Uzman çavuş Lice'de mayın şehidi oldu
 Tuzla varilleri için Unifar'cılara 5 yıl
 Turunculu Sakka'dan 'Guantanamo' şov
 Askerde 'Kadınları dövmeyin' eğitimi
 Düello profesöre pahalıya patladı
 'Zeybek değil halay lazım'
 Okullar 1 hafta geç açılacak
 Halk kültürü ders oldu
 Skandal lisede 'cep' yasağı
 82 Anayasası'nın mimarı öldü
 Özbey yine serbest
 Kazma Kürek Testi
YILMAZ ÖZDİL
10 puan...
Madem Euro'nun Türkçesi Avro...
O zaman...
ERGUN BABAHAN
Şimdi bu katille yüzleşme zamanı
Biz bu katili...
MEHMET BARLAS
Ahlaki sorumluluğumuz
İşimiz kolay değil. Çünkü...
UMUR TALU
Hamurun mayası
Bazen... kendi zaviyeni açık anlatman...
FATİH ALTAYLI
Bir cümle
Memleket geriliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimine...
ERDAL ŞAFAK
Bir Fas öyküsü
Fransa'nın en önemli...
Rum krizine AB çözümü
Kıbrıs meselesinin çözümüne "taş koyan" en önemli isim olan Tasos...
10 milyar $'lık bekleyiş
Türkiye, AB ülkelerinin ortak üretimi Eurofighter'ı mı, yoksa ABD'nin...
Sine-i millete dönüş
Sine-i millete dönüş
Aziz Yıldırım'ın istifasının ardından F.Bahçe yönetimi olağanüstü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu