kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Birleştirmeye geliyorum

Siyasete geri dönme kararının hemen ardından evinin kapısını SABAH'a açan Yılmaz: Elimi taşın altına sokacağım.

Türkiye'nin bir konsensüse ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, çarpıcı mesajlar verdi: Bugün 5 tane yüzde 10'luk değil, 1 tane yüzde 50'lik partiye ihtiyaç var. Bunun için her kesimle görüşeceğim. Toplumun yüzde 80'i AKP'den memnun değil. Ve ne yazık ki Baykal'ın çağrısı cevap bulamaz.

Herkesi kucaklayacağım

Mesut Yılmaz, siyasete dönme kararının ardından evini ilk kez SABAH'a açtı. Yılmaz "Amacım her düşünceyi altına alabilecek bir çatının oluşması" dedi.

Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, siyasete dönüyor. Bu kararından sonra İstanbul Beykoz Konakları'ndaki evinin kapısını ilk kez SABAH gazetesine açan Mesut Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uzun zamandan beri ilk kez bu kadar gülümsediğine şahit olduğumuz Yılmaz sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi. "Türkiye'nin, her kesimden insanı kucaklayacak bir konsensüse ihtiyacı var. Bu ihtiyaç dahilinde elimi taşın altına koymaya karar verdim" diyerek söze başlayan Yılmaz, hem soldan, hem de sağdan birçok isimle birlikte Türk seçmeninin şu anda ihtiyaç duyduğu bir çatıyı oluşturacaklarını ifade etti. Yılmaz, kendisini arayan Anavatan lideri Erkan Mumcu ve DYP lideri Mehmet Ağar'la da yol yürüyebileceğinin mesajını verirken Süleyman Demirel'in, "çok sevindim" sözlerini hatırlatarak, "Baba'dan da ışık aldık. Daha ne isteyelim" dedi. Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimsenin koltuğunda gözüm yok. Türkiye'nin 5 tane yüzde 10'luk değil, 1 tane yüzde 50'lik bir partiye ihtiyacı var. Bunun için her kesimle görüşeceğim. Böyle bir alternatif Türk seçmenine sunulabilir mi bunu araştıracağım. Ne parti lideri, ne başbakan ne de cumhurbaşkanı olma niyetim var. Türk siyasetinin bugünkü açmazdan kurtulmasını istiyorum. Türkiye'de kimsenin Cumhuriyeti tehlikeye sokacak gücü olmadığını biliyorum ama Türkiye'nin patinaj yaptığını görüyorum. Gerek AB yolunda, gerekse demokratikleşme yolunda ülkeye zaman kaybettiriyorlar."

AKP'NİN OYU YÜZDE 20'LERDE
Bir gazetenin geçen hafta yayınladığı kamuoyu araştırmasının sağlıklı yapılmadığı görüşünü de savunan Yılmaz, AKP'nin oy gücünün yüzde 20'ler civarında olduğunu iddia ederek şunları söyledi: "Bu toplumun yüzde 80'i bu hükümetten memnun değil. Ama buEski başbakanlardan Mesut Yılmaz, bütün sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi.hükümetin sağlıklı bir alternatifi yok. Aslında Baykal'ın tüm çabası CHP'ye ve kendisine inanmayanların oylarını alarak partinin oy oranını yükseltmek. Baykal'ın her kesimi kucaklama çağrısı cevap bulamaz. Çünkü hem Baykal, hem CHP çatı olma özelliğini kaybetti. Alternatif olamadığı için de AKP güç kazanıyor. İşte, Türk seçmeninin ihtiyacı olan şey, her düşünceyi altına alabilecek bir çatı. Ben o çatının oluşması için yola çıkıyorum."

ECEVİT YANLIŞ YAPTI
AKP'li vekillerle de görüştüğü yönündeki iddialarla ilgili olarak Mesut Yılmaz, "sadece AKP'li vekillerle değil, diğer partilerden de birçok vekille görüşüyorum" yanıtı verdi. Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan'ın da kendisiyle birlikte hareket edeceği söylentileri için de Yılmaz, "Hüsamettin Özkan iyi bir yol arkadaşıdır. Kendisiyle zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz. Uzun uzun oturup konuşacağız. Bu vesileyle kendisine şifa diliyorum ama Sayın Ecevit Hüsamettin Özkan konusunda yanlış yaptı. Keşke, onun partiyle bağlarını koparmasına müsade etmeseydi.

ERKAN'A KIRGINLIĞIM GEÇTİ
Erkan Mumcu'yla ilgili ilk kez içten konuşan Mesut Yılmaz "Ona hiçbir kırgınlığım kalmadı" dedi ve şöyle devam etti: "Sevdiğim, destek olduğum bir arkadaşımızdı. AKP'ye gitme tercihinin yanlış olduğunu söylemiştim. Bundan dolayı kırgındım. Ama kendisi de bunun yanlış olduğunu görerek ANAP'a döndüğüne göre kırgınlık ortadan kalktı. İlk fırsatta kendisiyle görüşeceğim." Yüce Divan'a gönderilişinin asıl sorumlusunun CHP olduğunu iddia eden Yılmaz, "Yaptıkları yanlış muhalefetle AKP'yi iktidara taşıdılar" dedi. Yılmaz ayrıca "Bugün hesap soranların yarın hesap sorulacak konuma geleceklerini unutmamaların tavsiye ederim" diye konuştu.

SEVİLAY YÜKSELİR


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İlk arayan Ağar oldu
 Isparta'ya gittiler ama bir araya gelemediler
 Büyükerşen ile sağlı-sollu ittifak
 Baykal ve Hisarcıklıoğlu: Aday değiliz
 Sezer Huber'e geçti
YAVUZ DONAT
Deniz Baykal'dan 'ikinci perde'
Amerika'nın Ankara...
Evlat acısı birleştirdi
Eroinden ölen Bilin Seda'nın, gitar hocasınca alıştırıldığı iddia...
Alanya, Körfez Savaşı'nı arıyor
Alanya turizmde 11 Eylül ve Körfez Savaşı gibi dönemlerden bile kötü...
Tahran'a tarihi teklif
Tahran'a tarihi teklif
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kritik İran gezisi bugün başlayacak.
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
Kameralı telefonlara haşema yasağı geldi
AK Parti'nin 7. İstişare Toplantısı'nın yapıldığı IC Otel yönetimi,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu