kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
  » Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Reha Muhtar @ SABAH
 
Puro erkektir ve hangi kadını çeker?
Paris'e ihanetim

Puro erkektir ve hangi kadını çeker?

Puro erkektir... Kadın değildir... Kadınlar içse de esasen erkektir... Erkeklerin hepsi içmese de erkektir... Puro erkeklerde gücün ve iktidarın simgesidir... Güçlü ve paralı erkekler iktidarlarını puroyla egzersiz ederler. Erkek puro içerek, hayatta kâdir olduğunu, bir nevi iktidar olduğunu gösterir... Dominik Cumhuriyeti'nden Davidoff veya Küba'dan Havana içerek, zengin olduğunu anımsatır. Tanesi 20 dolardan başlayıp 50 dolara çıkan purolarla, zengin ve güçlü erkeğin hayattan keyif aldığını anlatır etrafa... Zengin erkek puroyla etrafa hava atar... Kadınlara gücünü gösterir... İktidarını tescillendirir... Zino Davidoff'un 100. doğum yıldönümü nedeniyle bulunduğum İsviçre'de; Davidoff purolarının Basel'deki merkezinde, şirketin bir numarası Dr. Ernest Schneider'e 'puro ile ererkeğin güç ve iktidar ilişkisini' soruyorum. Tongaya düşmüyor 85 yaşındaki kurt işadamı... Sadece güçlü erkeklerin değil, herkesin puro içmesini arzuluyor: "Para, güç ve iktidarla puro arasındaki ilişkiyi bilmiyorum" diyor, "Bizim için puro haz, keyif ve rahatlama aracıdır..." Ama bir cümle sonra hangi yaş grubunun puro içtiği soruma verdiği cevaptan, puro içerek kimlerin haz ve keyif aldığını ortaya koyuyor: "30 ve 40 yaş üstü erkekler..." Tabii zengin erkekler...

***


Birkaç genç yaştaki kız arkadaşıma sormuştum... "Puro içen erkek çekici mi sizin için?" diye... Bunu sordum; çünkü biliyordum ki, bunu içen erkekler çekici olduklarını düşünüyorlar... Ya da çekici olmak için içiyorlar. Haz alırken, erkeksi bir haz verdiklerini düşünüyorlar... Çok ilginç bir şekilde "Hayır" demişti tanıdığım kızlar; "Erkeğin puro içmesi kendisini rahatlatıyor. Bizim üzerimizde erkeksi bir etki bırakmıyor..." Bu bilgiyi Dr. Ernest Schneider'la paylaşmıyorum. Ama o puro ile erkeksi bir gücün arasında kopmaz bir bağ olduğunu hayatından örneklerle anlatıyor... "Hayatta 3 güzel şeyi; puro içmeyi, iyi şarap seçmeyi ve sevişmeyi karım öğretti bana" diyor... Puro ile şarap ve sevişme arkasındaki bağı insanların bilinçaltına kazıyor... Puro, erkeğin fantezilerini bilinçaltına yerleştiriyor... Güzel bir kadın... Güzel bir şarap... Keyif ve hazzın yaşanacağı bir puro... Dr. Schneider'ın içtiği puronun tadını bilmem ama üstadın zekası gerçekten müthiş! Buna direnç gösterebilecek erkek bulmak kolay değil.

***


Bugün Davidoff markasının ve şirketlerinin toplam değeri 2 milyar dolar... 2 milyar dolarlık şirketin Basel'deki merkezi ise Türkiye'deki şirketlerle kıyaslanmayacak ölçüde mütevazı. Tüm şirketlerin bir numarasının bizi kabul ettiği toplantı salonunda klima yoktu... Üstelik hava sıcaktı... Şirket başkanının belediye başkanıyla elektrik kesintileri nedeniyle yaptığı bir tartışmanın sonunda klima koydurulmamıştı. 85 yaşında ölen Davidoff'un kurucusu Zino Davidoff'un bu yıl 100. doğum yılı... "Hayat biraz çalışmak, keyif almak ve iyimser olmaktan ibarettir" diyor Zino Davidoff izlediğim belgeselinde... İsviçre gezisine Türkiye'den katıldığım grup gerçek bir gurme ve gusto grubu... Güneri Cıvaoğlu gibi bir duayen yaşam koçu, Mehmet Yalçın gibi bir içki degüstatörü, Figen Batur gibi bir kreatör sanatçı ile birlikteyim... Hilal Merter ve Elif Aydar'la Fransız müdür Jean Philippe'le tamamlanıyor muhteşem İsviçre grubu... "Kadın puro içer mi?.." Soru Dr. Schineder'a soruluyor; Doktorun yanıtı müthiş ve yine erkekleri hedef alıyor: "Kadınlar da yavaş yavaş gelişiyorlar. Onlar da içmeye başlıyorlar..." Kadınlara yönelik ironi yaparken, yine erkek müşteriyi çekiyor Doktor Schneider... Dedim ya... 85 yaşındaki balık burcu işadamı müthiş bir zeka... Vurucu sorumu en sona saklıyorum: "Siz balık burcusunuz" diyorum... "Müthiş duygusal olmalısınız. Bir dünya markasının başında dünya çapında 32 davaya muhatap olduğunuzu söylüyorsunuz. İş dünyasının zor labirentlerinde sürekli mantıkla karar vermek... Balık burcu insanı olarak sizde büyük bir duygusal baskı yaratmıyor mu?" "Sezgiler" diyor, "Sezgilerimle hareket ettim... Onlar bana kazandırdı..."

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Votka ve iktidarsızlık...   / 24-06-2006
 Açıktaki Kanyon   / 17-06-2006
 Cahide Sayfiye   / 10-06-2006
 Boğaz'ın lacivert geceleri   / 03-06-2006
 Kanyak değil konyak...   / 27-05-2006
 Kordon boyunda sevgi şiddeti yendi...   / 06-05-2006
 Aşşk Cafe...   / 29-04-2006
 Dünyanın tepesindeki bir mekan...   / 22-04-2006
 Burjuva yaşayan bir yaz gecesi mekanı: SUNSET   / 15-04-2006
 Saloon, Bistro 33 ve Buz...   / 08-04-2006
REHA MUHTAR
Puro erkektir ve hangi kadını çeker?
Puro erkektir...
Yıllar geçse de tekerlekli sandalyeden kalkabilirsiniz
Yıllar geçse de tekerlekli sandalyeden kalkabilirsiniz
Tıp alanında çığır açan kök hücre teknolojisi, felçli hastaların da...
Konuşulan dudaklara sahip olmak artık mümkün
Konuşulan dudaklara sahip olmak artık mümkün
'Gülünce dudakların bir gonca güle benzerdi/ben dudaklarını, sense...
Akpınar'ın uçak korkusu kadro değiştirtti
Akpınar'ın uçak korkusu kadro değiştirtti
Yönetmenliğini Semir Arslanyürek'in yapacağı 'Eve Giden Yol' adlı...
Artık daha iyi yorumcuyum
Artık daha iyi yorumcuyum
Ünlü şarkıcı Petek Dinçöz, 5 yıllık müzik yaşantısı boyunca...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.