kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sözleşmeli öğretmenlere müjde

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, sözleşmeli öğretmenlerin sözleşmelerinin 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 12 aylık yapılacağını, dolayısıyla bu öğretmenlerin herhangi bir hak kaybına maruz kalmayacaklarını bildirdi. Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye'deki öğretmen açığını kapatabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen ataması yaptığını hatırlatan Çiçek, şöyle konuştu:
''Bu öğretmenlerin sözleşmeleri, esas itibarıyla 10 aylıktır. 10 aylık süre de haziran sonu
itibariyle doluyor. Temmuz ve ağustos aylarında sözleşme yapılmadığı için herhangi bir ödeme yapılamayacağını Maliye Bakanlığı açıklamışdı. 1 Eylül itibariyle yeni bir sözleşme yapılacaktı. Bugün Bakanlar Kurulu'nda bunu öne çekmiş olduk. Dolayısıyla 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere 18 bin kişiyi ilgilendiriyor.

1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere sözleşmeler 12 aylık yapılmış olacaktır. Dolayısıyla Maliye Bakanlığı'nın bu yönde almış olduğu kararı 2 ay önceden başlatmış oluyoruz. Bu öğretmenlerimiz herhangi bir hak kaybına maruz kalmayacaktır.''

KAÇAKÇILIK YASASI

5. yasama yılı başladığında çıkarılmasını istedikleri tasarıları da ele aldıklarını belirten Çiçek, bunlardan biri olan Kaçakçılık Yasası tasarısının bugün Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Bu tasarının, Türk Ceza Yasası'na uyum açısından yıl sonuna dek çıkarılması gerektiğini anlatan Çiçek, kaçakçılık konusunun Türkiye için önemli sorunlar arasında yer aldığını dile getirdi.

Güncel ihtiyaçları karşılaması açısından da özellikle petrol kaçakçılığının dahil bu yasanın gözden geçirilmesi gerektiğini anlatanÇiçek, bu konuda uzun bir süredir çalışma yapıldığını vurguladı. Çiçek, daha önce SSK ve Bağ-Kur'a borcu olanların borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bir yasa çıkarıldığını anımsatarak,toplantıda ayrıca bu yasanın sonuçlarıyla ilgili bir değerlendirme yapıldığını bildirdi.

Çiçek, şöyle devam etti:
''30 Haziran tarihi itibariyle süre bitmişti. Bağ-Kur'da bu statüde olan 849 bin vatandaşımız, borçlarını yeniden yapılandırmak üzere başvurmuştur. Yapılandırılan borç tutarı 7.3 katrilyon liradır. Taksitlendirilmiştir bu. Şu ana kadar da tahsillerin alacak miktarı 1.3 katrilyon liradır.

SSK'ya da 300 bin vatandaşımız başvurmuştur. Yapılandırılan borç miktarı 3.2 katrilyon liradır. Tahsil edilen borç miktarı ise 240 trilyon liradır.

Dolayısıyla toplam 1 milyon 149 bin kişi bu yeniden yapılandırmadan istifade için başvurmuş, yapılandırılan borç tutarı 10.5 katrilyon lira, tahsil edilen miktar ise 1.54 katrilyon liradır. Diğerleri de arkasından taksitlendirme takvimi içinde ödenmiş olacaktır. Bu da sevindirici bir husus.''

VAN VE KIRKLARELİ'DEKİ SEL VE HEYELAN

Cemil Çiçek, toplantıda özellikle Karadeniz'in bazı bölgeleri ile Van ve Kırklareli'nde etkili olan sel ve heyelan konusunun gündeme geldiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ile Bayındırlık ve İskan Bakan Faruk Nafiz Özak'ın, olayın meydana gelmesinin ardından bölgede incelemelerde bulunduğunu ifade eden Çiçek, acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta bölgeye 1.5 milyon YTL gönderildiğini söyledi.

Çiçek, şöyle konuştu:
''Tespitler devam ediyor. Meydana gelen hasarları telafi edebilmek, vatandaşın hayatını kolaylaştırmak adına yetkiler çerçevesinde ne yapılacağı konusunda incelemeler yapılıyor. Bir taraftan da iller hasar tespitini yapıyorlar. Vergi gibi, sigorta ve banka kredileri gibi konularda ne gibi kolaylıklar olabilecekse bu konuda Sayın Başbakan da talimatı verdi, bu konularla ilgili vatandaşlarımıza kolaylıklar gösterilecektir.''

Toplantıda, 4. yasama yılıyla ilgili bir değerlendirme yapıldığını anlatan Çiçek, TBMM'nin özverili çalışmalar yaptığını söyledi. Bu süre içinde 139 yasa tasarının yasalaştığını ifade eden Çiçek, ''Bu da gönderilen yasa tasarılarının yüzde 80'ine tekabül etmektedir. Yine busüre içinde bir kısım denetim çalışmaları da olmuştur. Bütün bunları değerlendirdiğimizde, 4. yasama yılı, başarıyla ve bizim yönümüzden olumlu şekilde tamamlanmıştır, diyebiliriz'' dedi.

ORTADOĞU'DAKİ GELİŞMELER

İletişim sektöründeki gelişmelerle ilgili olarak olarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın kurula bilgi sunduğunu kaydeden Çiçek, yatırımlar açısından bu sektörün önemli olduğunu vurguladı. Bu sektördeki gelişmeler ve gelecek dönemde alınması gereken önlemlerle ilgili bilgi sunulduğunu anlatan Çiçek, toplantıda ayrıca özellikle Ortadoğu'daki gelişmelerin de ele alındığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün bu konudaki temasları hakkında Bakanlar Kurulu üyelerine bilgi verdiklerini anlatan Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yarın sabahtan itibarın Sayın Gül'ün ABD'ye bir ziyareti var. Ortadoğu'daki gelişmeler ziyarette de gündemimizin ana maddesini teşkil edecektir.

Bölgedeki her gelişme Türkiye'yi yakından ilgilendirdiği için Türkiye, bölgeyle olan ilgisini sürdürmektedir. Ama bu defaki konuya müdahil oluşu, tarafların isteği üzerinedir. Bunun altını özellikle çizmek istiyoruz ve belirtmek istiyoruz. Gerçekten arzu edilmeyen durumlar var. Bir taraftan kaçırılan askerler var, diğer taraftan belki de ilk defa çok sayıda bakan ve mahalli yönetici gözaltına alınmış, tutuklanmıştır.

Dolayısıyla bunun ortaya koyduğu orantısız bir tepki söz konusu olmaktadır. Diğer taraftan zaten zor şartlarda yaşayan Filistin halkının elektrik santralleri dahil olmak üzere bir kısım altyapı tesisleri tahrip edilmiştir.

Dolayısıyla tırmanan bir gelişme söz konusu. Türkiye, iki tarafla da ilişkisini sürdüren bir ülke olarak bunu biran evvel durdurulması, şu ana kadar olabildiğince elde edilmiş olan kazanımlar neyse barışı tesis etmek adına, bunların ortadan kalkmasıyla sonuçlanabilecek üzücügelişmeler belli bir yerde dursun diye tarafların isteği üzerine veya konuyla ilgisi olan başka ülkelerle de görüşmelerini sürdürüyor. Ümit ediyoruz bu itilaf hiç olmazsa belli bir noktada durur, dondurulur, ondan sonra yine barış çabaları kaldığı yerden devam eder. Türkiye, bunoktadaki çabalarını çok yönlü olarak sürdürüyor, sürdürmeye de devam edecek.''

Çiçek, toplantıda son olarak parlamentonun tatile girmesiyle birlikte yaz döneminde nasıl bir çalışma yapılacağı konusunu da değerlendirdiklerini kaydetti.

d
(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 KKTC'ye izolasyonlar kaldırılsın
 YÖK'ten Sezer'e brifing
 "Türkiye başağrısı olacak"
 Özkök: Tek başına korunamayız
 Arif Mardin'in cenazesi İstanbul'a getirildi
 Bingöl 4.9'la sallandı
 'Amerika'yı Türkler buldu!' iddiası
 O meczupla sadece beş kez görüştüm
 Fikriye'nin aşkı gibi mezarı da sırla dolu
 MİT'çi makamında vuruldu
 Giresun milletvekili Aydın, iş makinesi operatörüyle kapıştı
 Askeri Yargıtay'da dilbilgisi tartışması
 Madımak kurbanları anıldı
 Ahmet Türk: İstiklal Marşı zorunlu değil
 Rektörler Sezer'le görüşecek
 İki ay izledi, oğlunu çeteden kurtardı
 Bomba imhasında bir polis şehit oldu
 MOBESE, suçluları 'yüzden' bulacak
 Zebari'ye "PKK'ya karşı adım at" mesajı
 SSK'dan lösemili Esin'e izin çıkmadı
ALİ KIRCA
Ya tutarsa...
Bugünlerde Nasreddin Hoca...
MEHMET BARLAS
Kafka'nın "Metamorfoz"u gibi bir dünya
Kafka'nın...
ERGUN BABAHAN
İktidarın vicdanı
Kendini, inançlarını sorgulayabilmek...
UMUR TALU
Doğan görünümlü kara şahin
Haber öyle bir patladı ve...
ERDAL ŞAFAK
Bir ihale öyküsü
Silah alımları, dünyanın...
MEHMET ALTAN
Neyi açtık neyi kapattık?
Mayıs verileri dış ticaret...
Putin'in Gazabı yasası
Rusya lideri, gizli servislere yurtdışında 'operasyon' yetkisi...
İsrail, Haniye'nin ofisine roket yağdırdı
Kaçırılan askerini geri almak için aralıksız askeri harekât...
Portekiz'e dikkat
Portekiz'e dikkat
Futbolculara "Kupayı kim alır?" diye sorduk. Beşiktaşlılar'ın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu