kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sait Gursoy @ SABAH
SMS:
SG yaz
boşluk bırak
mesajını yaz
4122'ye gönder
 

ÖSS tercihleri için son uyarılar

2006 ÖSS puanları 160.000 184.999 arasında bulunan adaylar Açıköğretim Kontenjansız Programlarını (Açıköğretim İngilizce Öğretmenliği programı için ÖSSDİL Puanının 185.000 olması gerekir), Tablo 3A (Bu tabloda yer alan bölümlere öncelikle meslek lisesi mezunları sınavsız geçiş ile yerleştirilecek. Kontenjan boşluğu olması durumunda alan dışından olan meslek liseliler ve genel liselilerden YÖSS 0.3'lük puanıyla yerleştirme yapılacak) ve tablo 3B'de yer alan 2 yıllık önlisans programlarını (Y-ÖSS 0.3'lük puanıyla) tercih edebilecekler.
* Lisans Programlarından yapılan tercihlerin geçerli sayılabilmesi için, adayların tercih ettikleri yükseköğretim programlarının ilgili puan türünden en az 185.000 ham puan almaları gerekiyor.
* Hiç sevmediğiniz, kazansanız da okumayacağınız bir bölümü tercih listesine asla yazmayınız. Devam etmeyeceğiniz bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanmanız kayıt yaptırın veya yaptırmayın, gelecek yıl Açıköğretim Kontenjansız Programları hariç, AOBP'nin çarpılacağı katsayının yarı yarıya düşmesine neden olacak.

Başvurular
internetten yapılacak
* Tercih listenizi düzenlerken listenize aldığınız programların "özel koşullarını" mutlaka okuyunuz. Durumunuz belirtilen koşullara uymadığı taktirde o yükseköğretim programını kazanacak kadar puan alsanız bile tercihleriniz geçersiz sayılacak.
* Tercih listenizi düzenlerken listenize aldığınız programların yurt koşullarını, bulunduğu şehirdeki barınma imkanlarını, internetten eğitim yapıp yapmadığını, düşünüyorsanız vakıf üniversitelerinin ve ikinci öğrenim ücretlerini, kayıt için sağlık raporu, mülakat, bedeni yeterlilik isteyip istemediğini hangi belgeleri istediğini araştırınız
* Bu sene tercih başvurularınızı internet üzerinden kendiniz ya da ÖSYM Başvuru Merkezleri (görevlendirilen okullar ve ÖSYM büroları) aracılığı ile yapabilirsiniz.
* ÖSYM başvuru merkezinden 3 YTL ödeyerek kılavuzunuzu alınız. Daha sonra 10. YTL yerleştirme ücretinizi 24 Temmuz - 9 Ağustos arasında Ziraat, Vakıf ve Halk Bankalarından birine TC Kimlik numaranızı belirterek yatırınız.
* Tercihlerinizi internetten kendiniz yapacaksanız; bankaya yerleştirme ücreti olan 10. YTL'yi yatırdıktan "en az iki iş günü" sonra 26 Temmuz - 11 Ağustos arasında internet bağlantısı olan ve yazıcısı bulunan bir bilgisayarı kullanarak www.osym.gov.tr adresinde, ÖSYM sayfasındaki "2006 ÖSYS Tercih" başlıklı alana "T.C. kimlik numaranız ile ÖSYS şifrenizi" giriniz. Tercih formuna tercihlerinizi yazıp kontrol ettikten sonra gönderiniz. Yazıcıdan "tercih listesini" alınız. Bu işlemler sonunda ekranda "tercihleriniz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısını görmeniz gerekir.
* Tercihlerinizi ÖSYM başvuru merkezi aracılığı ile (randevulu) internetten yapacaksanız; 26 Temmuz 9 Ağustos arasında başvuru merkezinden, isterseniz kılavuzunuzu alırken, isterseniz daha sonra ancak "yerleştirme ücretini bankaya yatırdığınız tarihten en az iki iş günü sonrasına" denk gelmesi koşuluyla "randevu" alınız. Randevu aldığınız gün ve saatte, tercih formu, banka dekontu ve bir kimliğinizle birlikte ilgili başvuru merkezine gidiniz. Başvuru merkezi görevlisi, tercihlerinizi sisteme girip, size onaylattıktan sonra, ÖSYM' ye gönderecek. Daha sonra da yazıcıdan tercih listesini alarak size verecek. Tercih hizmeti ücreti olarak 2. YTL ödeyeceksiniz.
* İnternet kullanımında deneyimli olmayan veya yanlış yapmaktan çekinen adayların tercih bildirimini başvuru merkezi aracılığı ile yapmaları gerekiyor. Tercihlerin internet üzerinden aday tarafından gönderilmesi durumunda yapılabilecek yanlışların sorumluluğu adaya ait olacak.
* Tercih bildirim işlemi başvuru merkezi aracılığı ile veya tarafınızdan internet üzerinden gerçekleştirildikten, tercihlerinizde ve tercihlerinizin sıralanmasında herhangi bir değişiklik yapılmasının kesinlikle mümkün olmayacağını unutmayınız.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 ÖSS'de doğru tercih zamanı   / 26-07-2006
 OKS ile ilgili sorular   / 19-07-2006
 OKS'de doğru tercih zamanı   / 12-07-2006
 Yeni bir bakış... Yeni bir fen lisesi   / 05-07-2006
 Yeni sisteme göre tercih   / 28-06-2006
 Üniversite öncesi yaz okulu   / 21-06-2006
 "Hırsız-Polis" gençleri panikletti   / 14-06-2006
 Fen ve Teknoloji Lisesi   / 07-06-2006
 "Basın Kulübü"nde şiddeti tartıştık   / 31-05-2006
 Üniversitenin yeni kampusu   / 24-05-2006
SAİT GÜRSOY
ÖSS tercihleri için son uyarılar
2006 ÖSS puanları...
EMRE AKÖZ
Naziler ve Türk basını
Toplumsal Tarih dergisi...
HINCAL ULUÇ
İnci Asena'nın önünde eğilmek..
Doktorlar üç, en fazla...
Evde 4, Adada 5
Evde 4, Adada 5
F.Bahçe, Torshavn'ı 4-0'ın rövanşında beşledi. Avrupa Kupaları'nda en...
Tek engel Capello
Tek engel Capello
Real Madrid'de kadronun şekilleneceği toplantıda karar bugüne kaldı...
Erdoğan "Ben istedim" dedi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın...
Baykal: Memnun olduk
CHP lideri Deniz Baykal, Org. Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu