Lezzet Güneşi
Sebzeli lazanya Yumurta, zeytinyağı ve tuzu una yedirip 5 dakika yoğurun, üzerini örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 1 mm. kalınlığında açıp 8x15 cm'lik şeritler kesin. Tencereye kaynar su, bir çorba kaşığı tuz ve zeytinyağını koyun. Lazanyaları hafif diri olacak şekilde pişirin. Lazanyaları soğuk su olan bir kaba alın. 3 dakika bekletin. Tülbent üzerine alın. Lazanyaları 3'e bölün. Tereyağın yarısını eritip unu katın. 2-3 dakika soteleyin. Ateşten alın, karıştırırken yavaşça sütü katın. Tuz, karabiber, muskatı katın. Karıştırarak sos koyulaşına kadar kısık ateşte 6-7 dakika pişirip, ateşten alın. Krema ve peynirin yarısını ilave edin, harmanlayın. Üzerini kapatın. Sosu 3 eşit miktara ayırın. Tuzlu kaynar suda havuçları 4 dakika haşlayın, brokoli, etli kırmızıbiber ve kabağı katın. 3 dakika haşlayın. Soğuk suya koyup 4-5 dakika bekletin. Kalan tereyağını ısıtıp soğanları 4 dakika soteleyin. Sebze ve karabiberle harmanlayın. Sebzeleri iki eşit miktara ayırın. Yağlanmış fırın kabına bir kat lazanya, sebze, peynirli sos olacak şekilde malzemeyi kat kat döşeyin. En üste peynir serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER * 3 su bardağı un * 3 adet yumurta * 1 kahve fincanı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı tuz * 4 çorba kaşığı tereyağı * 3 çorba kaşığı un 500 ml. süt * 1/2 çay kaşığı muskat * 1 çay bardağı krema * 150 gr. gravyer peyniri * 1 adet küçük boy soğan * 2 adet havuç * 250 gr. brokoli * 1/2 adet etli kırmızıbiber * 1 adet kabak
Biber dolması Biberlerin içlerini temizleyip kaynar suda 2 dakika haşlayın. Soğumasını bekleyin. Isıtılmış yağa kıymayı katın, 2-3 dakika soteleyin. Fıstık, sarmısak, tuz ve pul kırmızıbiberi katın. Salçaya yavaş yavaş suyu karıştırın ve kıymaya ekleyin. 5 dakika daha soteleyin. Harcı biberlerin içine doldurun. Biberleri una, yumurtaya ve ekmek kırığına bulayın. Kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzün.
MALZEMELER * 6 adet büyük boy dolmalık biber * 2 çorba kaşığı zeytinyağı * 350 gr. kıyma * 1 çay bardağı yerfıstığı içi * 2 diş sarmısak * 1 çorba kaşığı domates salçası * 4 çorba kaşığı su * 6 çorba kaşığı un * 2 adet yumurta * Tuz * Pul kırmızıbiber * 1 su bardağı bayat ekmek kırıntısı
Sarmısak soslu limonlu piliç Limon suyundan bir çorba kaşığı ayırın. Limon suyu, sarmısağın üçte biri ve zeytinyağının yarısını çırpıp etleri bulayın. Streçleyip buzdolabında bir gece bekletin. Mayonez, kalan limon suyu ve sarmısağın yarısını karıştırıp, streçleyin. Patatesleri 10-12 dakika haşlayın. Patatesleri yağsız tavada, orta ateşte 3-4 dakika ısıtın. Tereyağı, krema, sirke, tuz ve kalan sarmısağı ekleyin, yumuşayıncaya kadar ezin ve ateşten alın. Zeytinyağını ısıtın, etleri marinatın içinden süzerek alın, tavaya koyun ve hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin. Ateşi kısıp 5 dakika pişirin. Püreye fesleğenleri ekleyip harmanlayın, üzerine etleri yerleştirin ve mayonezli sosu gezdirin.
MALZEMELER * 1 limon suyu * 6 diş sarmısak * 80 ml. zeytinyağı * 4 adet piliç light göğüs * 1 çay bardağı maydanoz * 1 çorba kaşığı limon suyu ekstra * 1 kg. patates * 1.5 çorba kaşığı tereyağı * 1 çay bardağı krema *1 çorba kaşığı elma sirkesi * 8 yaprak fesleğen * Tuz
|