kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
SMS:
4122-MUTFAK MESAJ
 

Lezzet Güneşi

Bulgurlu hindi bonfile
Derin bir kaba 3 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, karıştırın. Bonfileleri bu suya batırdıktan sonra her iki tarafını bulgur ile kaplayın. Teflon tavada 2 çorba kaşığı yağı ısıtıp, etlerin her iki tarafı da pembeleşene kadar 4'er dakika pişirin. Tavadan alın ve sıcak tutun. Etleri pişirdiğiniz tavaya kalan yağı, sarmısak, karabiber ve tuz katın. 3 dakika karıştırarak pişirin, ateşten alın. Karışımı etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan hemen önce etlerin üzerlerine peynir serpip, yeşilliklerle süsleyin.

MALZEMELER
*
1 paket hindi bonfile
* 1/3 su bardağı köftelik bulgur
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 diş sarmısak (dövülmüş)
* 1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)
* 50 gr. beyazpeynir (ufalanmış)

Kaytan kebabı
Tereyağını kısık ateşte eritin. İçine tarçın, karabiber, yenibahar ve karanfili katıp, bir kez karıştırın. Soğan ve etleri ilave edip, iyice harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi yağlanmış fırın kabına koyup, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
* 1 paket göğüs şerit
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı yenibahar
* 1/2 çay kaşığı karanfil
* 1 adet büyük boy soğan (piyaz doğranmış)
* Tuz

Ananaslı piliç
Biberiye, tuz ve karabiberi harmanlayıp, piliç etlerini bu karışımla ovun. Etleri fırın kabına yerleştirip, üzerlerine taze soğanları serpin. Bir kapta ananas suyu ve zencefili karıştırın ve etlerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri açık olarak etler pişene kadar yaklaşık 25 dakika fırınlayın. Bu süre içinde 2-3 kez etlerin üzerine kaptaki sudan gezdirin. Etler pişmeden 10 dakika önce ananas dilimlerini etlerin üzerine yerleştirip, pişirin. Sıcak servis yapın.

MALZEMELER
*
1 küçük paket piliç ızgara tava
* 1 tatlı kaşığı biberiye (ince kıyılmış)
* Tuz
* Karabiber
* 10-12 adet taze soğan (ince dilimlenmiş)
* 1-1/4 su bardağı ananas suyu
* 2 tatlı kaşığı zencefil
* 6 dilim ananas

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 09-08-2006
 Lezzet Güneşi   / 08-08-2006
 Lezzet güneşi   / 07-08-2006
 Nohutlu piliç   / 03-08-2006
 Deniz mahsullü makarna   / 02-08-2006
 Çilekli çoko kek   / 01-08-2006
 Çilekli sarma   / 31-07-2006
 Portakal şerbetli haşhaş keki   / 27-07-2006
 Kolay lahmacun   / 26-07-2006
 Mantarlı kabak dolması   / 25-07-2006
RAHŞAN GÜLŞAN
Ona bir şey olmaz!
Uzun süredir Türkçe albüm yapmadı,...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Bulgurlu hindi bonfile
Derin bir...
Çocuklar bol su içmeli taze meyve yemeli
Çocuklar bol su içmeli taze meyve yemeli
Havaların ısınmasıyla çocuğunuzun beslenme alışkanlıkları değişim...
Çapkın 'Don Juan'lar yoksa seks hastası mı?
Çapkın 'Don Juan'lar yoksa seks hastası mı?
Çevrelerinde zeki, başarılı, çalışkan ve karizmatik olarak...
Kedi-köpek krizini aşıp barıştılar!!!
Kedi-köpek krizini aşıp barıştılar!!!
Süperstar Ajda Pekkan bir şarkısında "Yeniden başlasın burada...
Kenan coşturacak...
Kenan coşturacak...
İlk butik tatil köyü olma özelliğiyle açılan ve sosyetenin gözdesi...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.