kapat
   
22 Ağustos 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bu Devler muhteşem: 73-71

Japonya'da devam eden Dünya Basketbol Şampiyonası finallerinde Türkiye, gruptaki üçüncü maçında Brezilya'yı da 73-71 mağlup ederek destan yazdı. Bu sonuçla 12 Dev Adam ikinci tura çıkmayı garantiledi. 2002'de son saniye basketiyle kaybettiğimiz maçın rövanşını da alan Milliler aynı zamanda Brezilya karşısında tarihindeki ilk galibiyetini de kazanmış oldu.

Türkiye, Dünya Şampiyonası'nda C Grubu'nda oynadığı 3. maçında Brezilya'yı son saniyeleri müthiş bir heyecana sahne olan bir maçın ardından mağlup ederek 3'te 3 yaptı ve Yunanistan'la birlikte grubun zirvesindeki yerini korudu. Milli takımda Serkan Erdoğan 21 sayıyla takımın en skorer oyuncusu olurken, Ender Arslan, son 1.8 saniyede kullandığı iki serbest atıştan birini sayıya çevirerek takımımıza galibiyeti getiren isim oldu.

Maça
oldukça hızlı başlayan Türkiye, ilk dakikalardan itibaren maçta üstünlüğünü ortaya koyarken, her iki takımda hücumda başarılı bir oyun ortaya koydu ve ilk çeyrek 25-23 Türkiye'nin üstünlüğüyle sona erdi. İkinci periyotta da etkili oyunu sürdüren millilerimiz bu çeyreği de 18-14 önde kapadı ve devre 43-37 Türkiye lehinde sonuçlandı. İkinci yarıya tutuk başlayan milliler uzun süre sayı üretmekte zorlandı ve savunmada açıklar verdi. Brezilya, üçüncü periyotta sekiz sayılık bir fark yakaladı ve bu çeyreği 21-13 önde kapayarak, üçüncü periyodun sonunda 2 sayı farkla öne geçti.

Müthiş bir mücadeleye sahne olan son periyotta milli takımda, önce Ermal Kurtoğlu, sağ elinin baş parmağı çıkınca sakatlandı, daha sonra Serkan Erdoğan dizinden ve Kerem Gönlüm de kolundan sakatlandı. Ancak maçtan kopmayan Türkiye, sert savunmasıyla rakibini durdurdu ve NBA'de Phoenix Suns forması giyen Leandro Barbosa'nın 6 saniyede iki serbest atış kaçırmasıyla da, 17-13 önde kapadığı son çeyrekle birlikte maçı da 73-71 kazanmayı başardı.

Türkiye'de Cenk Akyol hariç tüm oyuncular mücadelede süre alma şansı bulurken, Serkan Erdoğan 21 sayıyla en fazla sayı üreten oyuncusu olurken, 4 kez üç sayılık atış denemesinde başarılı oldu. Serkan, maç boyunca, 2 ribaunt alırken 3'te asist yaptı. Türkiye'de, İbrahim Kutluay 14 ve Kerem Gönlüm'de 10 sayıyla skora önemli katkı yapan isimlerden oldular.

Türkiye'yi 2002 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Indianapolis'te son saniye basketiyle deviren ve kupa dışına iten Brezilya'da ise Phoenix'le geçtiğimiz günlerde 5 yıllık sözleşme imzalayan Barbosa, 26 sayıyla maçın en skorer ismi olmasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı. Üç maçta 2 yenilgi birde galibiyet alan Brezilya'da Marcelinho Machado'da 13 sayıya skora katkı yaptı.

Grupta bugün oynanan bir diğer maçta ise Yunanistan Avustralya'yı son saniyelerde attığı basketle 72-69 mağlup etmeyi başarmıştı. Yunanistan ve Türkiye C Grubu'nda 3'te 3 yaparak grupta zirvede bulunurken, Avustralya, Litvanya ve Brezilya'nın ise, birer galibiyeti bulunuyor. C Grubu'nun en zayıf takımı olarak gösterilen Katar'ın ise grupta galibiyeti bulunmuyor.

12 DEV ADAM YARIN KATAR İLE KARŞILAŞACAK

Japonya'da düzenlenen 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Basketbol Takımı, grubundaki 4. maçında Katar ile karşılaşacak.

Grubundaki ilk maçında Litvanya'yı, ikinci maçında Avustralya'yı, 3. maçında da Brezilya'yı yenen Türkiye, 4. maçını yarın TSİ 10.30'da Katar ile yapacak. (C) Grubu'nda yarın ayrıca, Avustralya-Litvanya ve Brezilya-Yunanistan maçları oynanacak.

Bu arada yarın (A) Grubu'nda Nijerya ile Arjantin, Venezuela ile Sırbistan-Karadağ, Lübnan ile Fransa karşılaşırken, (B) Grubu'nda İspanya-Angola, Panama-Almanya ve Yeni Zelanda-Japonya maçları oynanacak. (D) Grubu'nda ise Senegal ile Çin Halk Cumhuriyeti, Porto Riko ile Slovenya, ABD ile de İtalya karşı karşıya gelecek.

DÖRDÜNCÜ GÜNÜN SONUÇLARI

(A) ve (B) Gruplarında bugün maç yapılmazken, (C) ve (D) Gruplarında oynanan
maçların sonuçları şöyle:

(C) GRUBU
Litvanya-Katar: 106-65
Yunanistan-Avustralya: 72-69
Türkiye-Brezilya: 73-71

(D) GRUBU
Porto Riko-Çin Halk Cumhuriyeti: 90-87
İtalya-Senegal: 64-56
Slovenya-ABD: 95-114

(AJANSLAR)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Ricardinho 3 yıllığına Beşiktaş'ta
 Lugano, Dinamo Kiev maçında yok
 F.Bahçe yarın Dinamo Kiev'i konuk edecek
 G.Saray yarın Avrupa'daki 191. maçına çıkacak
 "37.5 derecenin üzerinde spor yapılmaz"
 Ricardinho bayramı
 Fener'e gitmem
 İliç seferberliği
 Bir devrin sonu
 Bu müthiş seyirci için her şeyi yaparım
 Diao'nun işini Sezgin bitirecek
 Saçına iddia
 Dönüm maçı APOEL
 Geçmiş olsun
 İyi, kötü, güzel!
 Brezilya ile hesabımız var
 Bir kaleci bundan fazlasını yapamaz
 Kartal nihayet primle tanıştı!
 Gökhan Zan'a iki dikiş atıldı
 Panorama
ÖMER ÜRÜNDÜL
Sorun gol yememek...
Günümüz futbolunda, bir takımın iki...
MURAT DİDİN
120 dakikalık maç
İnanarak, savaşarak, canla başla...
3 günde 600 hektar orman yandı
3 günde 600 hektar orman yandı
Türkiye'nin Akdeniz ve Ege kıyıları başta olmak üzere yeşil örtüsü...
Kanada Atlı Polisi: Neden incelenmiyor?
Kanada Atlı Polisi: Neden incelenmiyor?
Kanada Kraliyet Atlı Polisi, FBI ile birlikte yürüttüğü soruşturmada...
Geceleri giyilecek kadar şık
Geceleri giyilecek kadar şık
Son yıllarda bikini ve iç çamaşırı modelleri hem gündüz hem de gece...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu